首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Cancun means "snakepit" in the local Mayan language, and it lived up to its name as the host of an important World Trade Organiz
Cancun means "snakepit" in the local Mayan language, and it lived up to its name as the host of an important World Trade Organiz
admin
2011-03-10
44
问题
Cancun means "snakepit" in the local Mayan language, and it lived up to its name as the host of an important World Trade Organization meeting that began last week. Rather than tackling the problem of their high agricultural tariffs and lavish farm subsidies, which victimize farmers in poorer nations, a number of rich nations derailed the talks.
The failure by 146 trade delegates to reach an agreement in Mexico is a serious blow to the global economy. And contrary to the mindless cheering with which the breakdown was greeted by antiglobalization protesters at Cancun, the world’s poorest and most vulnerable nations will suffer most. It is a bitter irony that the chief architects of this failure were nations like Japan, Korea and European Union members, themselves ads for the prosperity afforded by increased global trade.
The Cancun meeting came at the midpoint of the W.T.O.’s "development round", of trade liberalization talks, one that began two years ago with an eye toward extending the benefits of freer trade and markets to poorer countries. The principal demand of these developing nations, led at Cancun by Brazil, has been an end to high tariffs and agricultural subsidies in the developed world, and rightly so. Poor nations find it hard to compete against rich nations farmers, who get more than $300 billion in government handouts each year.
The talks appeared to break down suddenly on the issue of whether the W.T.O. should extend its rulemaking jurisdiction into such new areas as foreign investment. But in truth, there was nothing abrupt about the Cancun meltdown. The Japanese and Europeans had devised this demand for an unwieldy and unnecessary expansion of the W.T.O.’s mandate as a poison pill--to deflect any attempts to get them to turn their backs on their powerful farm lobbies. Their plan worked.
The American role at Cancun was disappointingly muted. The Bush administration had little interest in the proposal to expand the W.T.O.’s authority, but the American farm lobby is split between those who want to profit from greater access to foreign markets and less efficient sectors that demand continued coddling from Washington. That is one reason the United States made the unfortunate decision to side with the more protectionist Europeans in Cancun, a position that left American trade representatives playing defense on subsidies rather than taking a creative stance, alongside Brazil, on lowering trade barriers. This was an unfortunate subject on which to show some rare trans-Atlantic solidarity. The resulting ’-’coalition of the unwilling" lent the talks an unfortunate north-versus-south cast.
Any hope that the United States would take the moral high ground at Cancun, and reclaim its historic leadership in pressing for freer trade, was further dashed by the disgraceful manner in which the American negotiators rebuffed the rightful demands of West African nations that the United States commit itself to a clear phasing out Of its harmful cotton subsidies. American business and labor groups, not to mention taxpayers, should be enraged that the administration seems more solicitous of protecting the most indefensible segment of United States protectionism rather than of protecting the national interest by promoting economic growth through trade.
For struggling cotton farmers in sub-Saharan Africa, and for millions of others in the developing world whose lives would benefit from the further lowering of trade barriers, the failure of Cancun amounts to a crushing message from the developed world--one of callous indifference.
Who will be the victims of the Cancun failure?
选项
A、Farmers in developed countries.
B、Farmers in developing countries.
C、Businessmen in the U.S.A.
D、W.T.O.
答案
B
解析
文中多处提到,如第一段中:which victimize farmers in poorer nations,第二段中:the world’s poorest and most vulnerable nations will suffer most.
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yXYO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Foraclearerpictureofwhatthestudentknows,mostofteachersuse【M1】_______anotherkindofexaminationinadditionto
Variationsamongstateinsurancelawscancauseproblemsforfamilies.Ifyoudoyour
WilliamC.BryantwasthefirstAmericanlyricpoetofdistinction.Hisfameasapoetdatedfromtheprintingof______in1817.
Note-takingSkillsNote-takingrequiresahighlevelofabilityinmanyskills,particularlyinthefollowingfourmostimpo
不消说,相识的人数是随了年龄增加的,一个人年龄越大,走过的地方当过的职务越多,相识的人理该越增加了。可是相识的人并不就是朋友。我们和许多人相识,或是因了事务关系,或是因了偶然的机缘——如在别人请客的时候同席吃过饭之类。见面时点头或握手,有事时走访或通信,口
BenBuchananandAMagicBookTheTexasteenisdevouringthe672pagesofHarryPotterandtheHalf-BloodPrincewrittenby
EskimovillagestodayarelargerandmorecomplexthanthetraditionalnomadicgroupsofEskimokinsmen.Villagedecisionmaking
Thefirstmajornewdevelopmentinlinguisticsuntilthe13thcenturywas______grammar.
Itisonlyafewmonthsnowbeforeyougraduateandhavetofindajob.Whatkindofjobdoyouexpecttofind?Willyouaccept
A、Becauseheisn’tconfidentenoughinhimself.B、Becauseheusuallyistooindulgedintheinterviewtobeawareofhisownper
随机试题
有效管理者的突出特征之一是()
与国内经营相比,从事国际化经营的企业的特征有()
关于肾脏肿瘤的描述正确的是
混凝土基础的主要形式有()等。混凝土灌注桩施工结束后,应检查()。
Importmanifest
下列关于理财顾问服务的说法,正确的有()。
以下哪几项是弗洛伊德人格结构理论的观点?()
从所给四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定规律性:
将用户用高级语言编写的源程序转换成目标程序是通过哪一种程序来实现的()A.编译程序B.编辑程序C.操作系统D.汇编程序
打开考生文件夹下的sport_projiect项目,项目中有一个名为sport_form的表单文件,表单中包括3个命令按钮。请完成如下操作:(1)编写并运行程序Four.prg。程序功能是:根据“国家”和“获奖牌情况”两个表统计并生成一个新表“
最新回复
(
0
)