首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Fishermen on the high seas have plenty of worries, not the least of which are boat tossing storms, territorial squabbles and eve
Fishermen on the high seas have plenty of worries, not the least of which are boat tossing storms, territorial squabbles and eve
admin
2010-07-19
30
问题
Fishermen on the high seas have plenty of worries, not the least of which are boat tossing storms, territorial squabbles and even pirates. Now Boris Worm, a marine biologist at Dalhousie University in Halifax, Canada, has added another. After studying, among other things, global catch data over more than 50 years, he and a team of 13 researchers in four countries have come to a stunning conclusion. By the middle of this century, fishermen will have almost nothing left to catch. "None of us regular working folk are going to be able to afford seafood," says Stephen Palumbi, a Stanford University marine biologist and co-author of the study published in Science. "It’s going to be too rare and too expensive."
Don’t tell that to your local sushi chef. Over the past three decades, the fish export trade has grown fourfold, to 30 million tons, and its value has increased ninefold, to $ 71 Billion. The dietary attractiveness of seafood has stoked demand. About 90% of the ocean’s big predators like cod and tuna--have been fished out of existence. Increasingly, fish and shrimp farms are filling the shortfall. Though touted as a solution to overfishing, many of them have--along with rampant coastal development, climate change and pollution devastated the reefs, mangroves and seagrass beds where many commercially valuable fish hatch.
Steven Murawski, chief scientist at the U. S. National Marine Fisheries Service, finds Worm’s headlining prediction far too pessimistic, Industry experts are even more skeptical "There’s now a global effort to reduce or eliminate fishing practices that aren’t sustainable," says industry analyst Howard Johnson. "With that increased awareness, these projections just aren’t realistic."
Perhaps. Still, the destructive fishing practices that have decimated tuna and cod have not declined worldwide, as Johnson suggests. Up to half the marine life caught by fishers is discarded, often dead, as bycatch, and vibrant coral forests are still being stripped bare by dragnets. Worm argues that fisheries based on ecosystems stripped of their biological diversity are especially prone to collapse. At least 29% of fished species have already collapsed, according to the study, and the trend is accelerating.
what’s a fish eater to do? "Vote with your wallet," says Michael Sutton, who runs the Monterey Bay Aquarium’s Seafood Watch program in California. Since 1999, the aquarium has handed out pocket guides listing sustainably harvested seafood. The Marine Stewardship Council has partnered with corporations to similarly certify wild and farm-raised seafood. Some 370 products in more than two dozen countries bear the British group’s "Fish Forever" label of approval. Wal-Mart and Red Lobster, among others, have made commitments to sell sustainably harvested seafood.
But that’s just a spit in the ocean unless consumers in Japan, India, China and Europe join the chorus for change. "If everyone in the U. S. started eating sustainable seafood," says Worldwatch Institute senior researcher Brian Halweil, "it would be wonderful, but it wouldn’t address the global issues. We’re at the very beginning of this."
Which is the main idea of the passage?
选项
A、A study says overfishing will soon destroy the seafood supply.
B、Experts predict that overfishing might cause serious consequences.
C、A study suggests that people should turn lo eat other seafood.
D、People will have to pay for what they have done before.
答案
A
解析
主旨题。文章首段指出Worm研究小组的研究成果:By the middle of this century,fishermen will have almost nothing left to catch.第二段分析原因,给出数据进行说明。第三段提到对Worm的结论持怀疑态度的人的观点,但是作者对此不太赞同,给出自己的分析,最后指出解决这一问题的方法。可见首段提到的内容即是本文主旨,其他段落都围绕该内容进行论述,故[A]为答案。[B]和[D]过于笼统,不具体。[C]是最后两段提及的内容,不全面。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yqlO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
WhatwastheCanadians’attitudetowardsEskimosinthepast?Accordingtothepassagemoregovernmentassistanceisneededfor
WhichofthefollowingisTRUE?Assoonaspersongets"thresholdpains",heshould______.
Therelationshipbetweenthehomeandmarketeconomieshasgonethroughtwodistinctstages.Earlyindustrializationbeganthep
Inordertogetyourpointacrossinyourtargetlanguage,youhavetolearnplentyofwords.Howdoyousetaboutit?Dr.Paul
Inordertogetyourpointacrossinyourtargetlanguage,youhavetolearnplentyofwords.Howdoyousetaboutit?Dr.Paul
Inordertogetyourpointacrossinyourtargetlanguage,youhavetolearnplentyofwords.Howdoyousetaboutit?Dr.Paul
Inordertogetyourpointacrossinyourtargetlanguage,youhavetolearnplentyofwords.Howdoyousetaboutit?Dr.Paul
Inordertogetyourpointacrossinyourtargetlanguage,youhavetolearnplentyofwords.Howdoyousetaboutit?Dr.Paul
Theclimatephenomenonthatisbeingblamedforfloods,hurricanesandearlysnow-stormsdeservescreditforinvigoratingplant
随机试题
何谓短路过渡?
患者,男,35岁,大便三日未解,又伴有牙龈肿痛,口舌生疮,咽喉肿痛等上部火热的病证,苔黄,脉数。此药物想发挥较强的泻下能力,应选用()。
土地登记的特点有()。
《中华人民共和国环境影响评价法》中所称环境影响评价,是指对规划和建设项目实施后可能造成的环境影响进行分析、预测和评估,提出()不良环境影响的对策和措施,进行跟踪监测的方法与制度。
焦化厂排出的烟尘中对人体有毒害物质较多的为________。()
下列叙述正确的有()。
某施工单位承担了一项直埋光缆工程,光缆进场时,施工人员除了查看光缆出厂检验记录外,还抽测了部分光缆的光电性能且留有记录,路由复测时,初步确定了与另一光缆交越位置,并做了标识。工程施工中,发生如下事件:事件一:因天气预报傍晚有大雨,为减少损失,施工人员在
维也纳的典雅来自海顿,_________则来自舒伯特,是他把海顿的小步舞曲发展成浪漫的圆舞曲。在海顿使这座城市夜夜_________的基础上,他使这座城市处处脉脉含情。填入划横线部分最恰当的一项是:
监护人擅自处分被监护人财产的行为属于()行为。
Wright,acomputerscientist,isplottinganexperimentwithahumanoidrobotcalledNao.Heandhiscolleaguesplantointroduc
最新回复
(
0
)