首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For a quarter of a century, surveys of reading habits by the National Endowment for the Arts (NEA), a federally-funded body, hav
For a quarter of a century, surveys of reading habits by the National Endowment for the Arts (NEA), a federally-funded body, hav
admin
2022-08-04
89
问题
For a quarter of a century, surveys of reading habits by the National Endowment for the Arts (NEA), a federally-funded body, have been favorite material for anyone who thinks America is
dumbing down
. Susan Jacoby, author of The Age of American Unreason, for example, cites the 2007 NEA report that "the proportion of 17-year-olds who read nothing (unless required to do so for school) more than doubled between 1984 and 2004."
So it is a surprise that this trend seems to have taken a turn for the better. This week the NEA reported that, for the first time since 1982 when its survey began, the number of adults who said they had read a novel, short story, poem or play in the past 12 months had gone up, rising from 47% of the population in 2002 to over 50% in 2008.
The increase, modest as it is, has thrown educationalists into excitement. "It’s just a temporary change," one professor said. It is certainly a snapshot. But it is not statistically insignificant. As the NEA’s research director, Sunil Iyengar, points out, almost every ethnic group seems to be reading more. The increase has been most marked in groups whose reading had declined most in the past 25 years, African-Americans and Spanish Americans (up by 15% and 20% respectively since 2002). It has also been larger among people at lower levels of education: reading among college graduates was flat, but among those who dropped out of high school it rose from under a quarter to over a third.
Most remarkable of all has been the rebound among young men
. The numbers of men aged 18-24 who say they are reading books (not just online) rose 24% in 2002-08. Teachers sometimes despair of young men, whose educational performance has lagged behind that of young women almost across the board. But the reading gap at least may be narrowing. Dana Gioia, the NEA’s outgoing chairman, thinks the reason for the turnaround is the public reaction to earlier reports which had sounded the alarm. "There has been a measurable change in society’s commitment to literacy," he says. "Reading has become a higher priority."
It may also be benefiting from the growing popularity of serious-minded leisure pursuits of many kinds. Museums, literary festivals and live opera transmissions into cinemas are all reporting larger audiences. Mr. Iyengar thinks the division between those who read a lot and those who don’t is eroding. What has not changed, though, is America’s "functional illiteracy" rate. Fully 21% of adult Americans did not read a book last year because they couldn’t, one of the worst rates in the rich world.
According to Paragraph 2, the trend seems to have taken a turn for the better in that ________.
选项
A、adult readers read more widely
B、more people are advocating reading
C、the number of educated people is growing
D、the percentage of adult readers has increased
答案
D
解析
根据题干可直接定位到第二段。该段第二句谈到阅读情形好转的原因是成年人的阅读人数(the number…had read)增加了(rising),因此D项为正确答案。第二段虽然提到了阅读人数的增加及阅读内容(novel,short story,poem or play),但没提到这些内容比以往“更广泛”,故A项不可选。B项“更多人在提倡阅读”和C项“受教育者的人数在增长”在文中均未提及,也偏离文章的主题。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yti4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
TheoutbreakofswinefluthatwasfirstdetectedinMexicowasdeclaredaglobalepidemiconJune11,2009.Itisthefirstworld
Itlookedjustlikeanotheraircraftfromtheoutside.Thepilottoldhisyoungpassengersthatitwasbuiltin1964.Butappear
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Workingatnonstandardtimes—evenings,nights,orweekends—istakingitstollonAmericanfamilies.One-fifthofallemployedAm
In2010,afederaljudgeshookAmerica’sbiotechindustrytoitscore.CompanieshadwonpatentsforisolatedDNAfordecades--b
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
Howstupiddoesoneneedtobetogetajobreadingthetelevisionnews?IsitactuallybeneficialforTVnewsreaderstohave,i
随机试题
甲、乙约定,乙于订约三个月后租赁甲的房屋,任何一方违约,都应当向对方支付违约金2万元,同时乙向甲支付定金1万元。后甲将房屋租给不知情的丙,丙占有房屋并支付了租金,但给乙造成了重大损失。则乙可以主张()。
女性,22岁,因急性阑尾炎4天,行阑尾切除术。应放置腹腔引流的情况是
该病人的同胞兄弟出现糖尿病症状的岁数大约在目前出现的症状应该考虑为
A.活血化瘀,固冲止血B.健脾补气,养血调经C.滋补肝肾,止血调经D.滋补肾阳,养血调经E.补脾摄血,引血归经治疗肝肾不足型崩漏,宜
对于财力紧张的许多年轻人来说,保险的死亡保障的意义要远远大于储蓄功能的作用,因此给该类客户的保险计划中推荐保证可以续期并可转换的定期寿险保单是一种较为合理的选择。()
下列关于企业年金基金财产的投资范围的说法中,正确的有()。Ⅰ.企业年金基金财产不得购买投资连结保险产品Ⅱ.企业年金基金财产可投资债券回购Ⅲ.企业年金基金财产可投资信用等级在投资级以上的金融债Ⅳ.企业年金基金财
确认发明专利权的案件,第一审行政案件由基层人民法院管辖。()
下列各项中,属于物权法上物的有哪些?()
下列关于局域网设备的描述中,错误的是()。
Thetypicalpre-industrialfamilynotonlyhadagoodmanychildren,butnumerousotherdependentsaswell—grandparents,uncle
最新回复
(
0
)