首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
People are no longer so naive as to believe whatever vested interests say. It is only necessary to look at smoking to learn much
People are no longer so naive as to believe whatever vested interests say. It is only necessary to look at smoking to learn much
admin
2013-01-28
62
问题
People are no longer so naive as to believe whatever vested interests say. It is only necessary to look at smoking to learn much about the current campaign of disinformation when it comes to fossil fuels and greenhouse gases. The opposition will then occupy the same place in public perception as that reserved for the early anti-smoking lobbies.
Remember that those who warned of the health dangers of smoking have been proven prescient. Not everyone who smokes gets lung cancer or emphysema, not every exposure to second-hand smoke proves lethal. But the early warnings have been proven correct enough that smart people no longer smoke and smoking in public now no longer has all the social acceptability.
My point is simple. The analogy between the early warnings of the dangers of smoking and the early warning of the danger of global warming is apt. Both are following the same path of anger and denial from the people who benefit from lax regulations and cooperative governments.
No, I don’t believe everyone has to bike to work, or turn down the thermostat to 15. But I do believe it would be sheer stupidity to ignore the warnings of global warming and the dangers inherent in u-sing fossil fuel just because a coalition of automakers and vested interests characterize worries as needless and pathetic. It only makes sense to encourage the development of fuel-efficient transportation and alternative fuels toil and gas. We can move ourselves in the direction of survival, instead of acting like the dinosaurs.
Consider a few generations ago, the suggestion that the use of coal was polluting the air and presenting a health danger was greeted with hoots of derision from the coal companies, somewhat like the sounds coming out of governments dependent on oil and gas revenues and royalties. Rather than work toward replacement fuels, the coal mines and miners were just left to wither away and die. Government has a choice be part of the problem, or part of the solution. In the end, only those who are part of the solution will survive, as the coal miners discovered.
Which of the following title is most appropriate to the text?
选项
A、Remembering Lessons Learned
B、How to Save Energy
C、In Search of Alternative Fuels
D、A Discussion of Global Warming
答案
A
解析
主旨题。前面的段落把早期吸烟有害的警告同早期全球变暖有害的警告进行了类比,认为应该重视全球变暖的警告,重视使用矿物燃料固有的危害,鼓励发展节油型交通工具以及鼓励开发石油和天然气的替代燃料;最后一段利用煤炭产业的经验教训说明了这个问题。这说明:本文主要讲的是吸取教训,重视全球变暖的警告。A可以表达本文的主题,为正确选项。文中没有探讨如何节能的问题,所以B不能表达本文的主题;C只是文中部分段落的内容,不能表达本文的主题;D属于not given类型。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yzd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thepurposeofthispassageis______.Theresearchershaveconductedanexperimenttoprovethatpeoplewillactinemergencies
America’scentralbanksentaclearmessagethisweek.Forthesecondconsecutivemeeting,theFederalOpenMarketCommittee,th
SinceOctober1,ithasbeenillegalforanybusinesstodiscriminateagainstdisabledpeople,eitherduringtherecruitmentpro
Cultureshockmightbecalledanoccupationaldiseaseofpeoplewhohavebeensuddenlytransplantedabroad.Likemostailments,
Cultureshockmightbecalledanoccupationaldiseaseofpeoplewhohavebeensuddenlytransplantedabroad.Likemostailments,
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodiesapartfromtheireyesmayhelpustounderstandou
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodiesapartfromtheireyesmayhelpustounderstandou
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodiesapartfromtheireyesmayhelpustounderstandou
随机试题
下列凝血因子中,最不稳定的是()(2006年)
2011年7月5日,某公司高经理与员工在饭店喝酒聚餐后表示:别开车了,“酒驾”已入刑,咱把车推回去。随后,高经理在车内掌控方向盘,其他人推车缓行。记者从交警部门了解到,如机动车未发动,只操纵方向盘,由人力或其他车辆牵引,不属于酒后驾车。但交警部门指出,路上
索赔制度的目的是( )。
玻璃钢衬里的施工方法主要有()。
谨慎性原则是会计信息质量要求之一,下列各项中,不能应用谨慎性原则的是()。
乙公司是一家机械制造企业,适用的所得税税率为25%,公司现有一套设备(以下简称旧设备),已经使用6年,为降低成本,公司管理层拟将该设备提前报废,另行购置一套新设备,新设备的投资于更新起点一次性投入并能立即投入运营,设备更新后不改变原有的生产能力,但营运成本
甲公司为支付货款,向乙公司签发了一张以A银行为承兑人、金额为100万元的银行承兑汇票,A银行在票据承兑栏中进行了签章。乙公司为向丙公司支付租金,将该票据交付丙公司,但未在票据上背书和签章丙公司因需向丁公司支付工程款,欲将该票据转让给丁公司。丁公司发现票据上
根据土地增值税法律制度的规定,下列各项中,免征土地增值税的是()。
A、 B、 C、 D、 A横着看,第一行三个图形中,正方形的个数分别是1,2,3;第二行中,正方形的个数分别是4,5,6;第三行中,正方形的个数分别是7,8,9。故选A。
A.AsecretaryB.AsalesmanagerC.AlegaladviserD.AcivilservantE.AreceptionistF.Atheatremanager
最新回复
(
0
)