首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
As the oil industry gears up for the ongoing offshore-oil boom, scientists who study the sea floor say competition for scarce dr
As the oil industry gears up for the ongoing offshore-oil boom, scientists who study the sea floor say competition for scarce dr
admin
2015-03-25
48
问题
As the oil industry gears up for the ongoing offshore-oil boom, scientists who study the sea floor say competition for scarce drilling resources is
leaving them high and dry
. "Funding goes down, oil goes up," laments paleoceanographer Henk Brinkhuis of Utrecht University in the Netherlands. Facing soaring costs and lengthening delays, the United States component of the Integrated Ocean Drilling Program(IODP)—the current phase of the cooperative international investigation beneath the sea floor—has been literally stuck in dry dock, leading to an unprecedented 3-year hiatus in U.S. drilling. Japanese and European components of IODP are not faring much better. "I am very concerned about the long-term future of IODP," says marine geologist Craig Fulthorpe of the University of Texas, Austin.
Perhaps the worst blow came when the United States set out several years ago to refurbish and modernize its drilling platform, the JOIDES Resolution, or more familiarly, the JR. The $130 million renovation job had a fixed cost in a Singapore shipyard, but as the rising cost of oil spurred a surge of offshore drilling, the yard shunted the scientific ship to the side to focus on building and refurbishing drilling platforms for well-heeled oil companies.
Under the resulting schedule pressure, the JR—originally programmed to resume drilling in October 2007—will be leaving the yard in early March 2009. This delay pushed two 8-week drilling cruises led by Fulthorpe and by Brinkhuis back a full year on less than 2 months’ notice. "It is a disruption," says Fulthorpe. Meanwhile, the competition with the oil industry hit the Europeans even harder. They had signed a short-term contract for onetime use of a special-purpose drill ship, but the owner of the vessel broke the contract to lease it to a higher paying oil company, Brinkhuis says. The European component of IODP has not drilled in 2 years.
With work on the JR nearing completion, researchers now fear that budget cuts may curtail scientific drilling for years to come. U. S. operations are being funded well below expectations of a few years ago, says James Allan of the U. S. National Science Foundation(NSF), which funds the U. S. component of IODP. NSF funding amounts to almost a 20% cut in inflation-adjusted dollars, he says. Scientists also face three-to four-fold increases in the cost of drilling consumables such as steel liners for drill holes and a recently estimated $ 1-million-per-month rise in the cost of fueling the JR.
As a result of the soaring costs, NSF now plans for the JR to devote only 70% of its time to IODP drilling. The Japanese behemoth ship Chikyu is likewise drilling for IODP only 60% to 70% of the time. Yet, there’s plenty of science to be done. "There are now 30 drilling proposals(in the pipeline)that have been highly ranked," says Brinkhuis. With the reschedulings plus the cutbacks in operating time, much of that science will be delayed and some never tackled at all, scientists worry.
Which of the following is true according to the third paragraph?
选项
A、The European Component of IODP betrayed its promise.
B、The owner of the vessel was eager to let the IODP use its drill ship.
C、Fulthorpe felt disappointed at the delay of the research.
D、The JR was originally programmed to restart drilling in March 2009.
答案
C
解析
推理判断题。由题干提示定位至第三段。由the owner of the vessel broke the contract可知,毁约的是船主,故[A]错误;从文中可知,船主因为石油公司出价更高而毁约,不想为科学考察服务,故[B]错误;由it is a disruption可知,Fulthorpe觉得计划中断了,表示失望,故[C]正确;由该段第一句可知,JR原计划于2007年10月重新开始钻探,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/z174777K
0
考研英语一
相关试题推荐
SiliconValleyisamagnettowhichnumeroustalentedengineers,scientistsandentrepreneursfromoverseasflockinsearchoff
BillGates,thebillionaireMicrosoftchairmanwithoutasingleearneduniversitydegree,isbyhissuccessraisingnewdoubtsa
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
Untilrecently,mostpopulationgrowthhasoccurredinrelativelydenseurbanenvironments.In【C1】______words,evenifwewerew
Beingagoodparentishardernowthatithaseverbeenbefore.Inpressurizedmodernlives,demandstobeafulfilledindividua
EmployeesaredemandingmorefromtheiremployersbecauseAccordingtothepassage,work-lifebalanceschemes
[A]Notgivingbonustoemployeeswhodeserveit[B]Notgivingpositiveinformation[C]Notlinkingindividualjobstothebig
Educationisoneofthekeywordsofourtime.Aman,withoutaneducation,manyofusbelieve,isanunfortunatevictimofunfo
Withawalkingstickinhishand,anoldman,wearingalonggrayheard,baldasastone,dull-lookingindesperateneedofhelp
随机试题
下列关于关键词检索要素扩展的说法,不正确的是()。
姜夔,字尧章,号________,才华极高,诗、词、文、字无所不精。在诗学批评方面有________一部,见解独到而深刻。有________。词集名________,计84首,其中多自度曲,并存有工尺谱________,为宋词乐谱之珍贵资料。
A、SmokingistheculpritincausinglungcancerB、Womenaremorevulnerableinlungcancerthanmen.C、Womenarefoundtobemor
患者,男性,60岁。突发神志不清2小时来院。查体:浅昏迷,呼吸浅促,10次/分,血压160/90mmHg,右侧肢体偏瘫。急诊头颅CT示左基底节脑血肿,予气管插管SIMV模式辅助通气,下列哪一项是正确的
激光照相机的主要组成部分有
影响片剂成型的因素有
按长期股权投资准则规定,下列事项中,投资企业应采用权益法核算的有()。
下列方法中更适合于控制幼儿情绪的是()。
靖康之难
A、TurnonthetelevisionB、ChangethechannelimmediatelyforthewomanC、ContinuewatchingthenatureprogramD、Checktoseewh
最新回复
(
0
)