首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
What makes a full man? According to Francis Bacon, the celebrated English Philosopher, the only factor by which a "full man" can
What makes a full man? According to Francis Bacon, the celebrated English Philosopher, the only factor by which a "full man" can
admin
2010-03-26
40
问题
What makes a full man? According to Francis Bacon, the celebrated English Philosopher, the only factor by which a "full man" can be made is reading.
A "full man" may be defined as one who has a mind filled with ideas, or one who is stocked with knowledge. But how can such ideas or knowledge be obtained? Can they be obtained through a college or university education? The function of a college or university is to prepare a young man to enter into the world. In order to do so, it must fill the young minds with a certain amount of ideas and knowledge. But to think that the ideas and knowledge thus imparted make a "full man" is a mistake. Evidently no one can say that he is a "full man" because he is a graduate of a certain college or university.
Then can such ideas and knowledge be obtained through experience? Indeed, from experience we get new ideas and knowledge. But to suppose that ideas and knowledge thus acquired make a "full man" is also a mistake. A carpenter’s experience is different from a smith’s and a smith’s is different from a carpenter’s. If experience can make a "full man ", is it the carpenter’s or the smith’s experience that makes the "full man"?
Thus we see that the real factory by which a "full man" is made is neither education nor experience; it is reading. By reading scientific treatises(论文), we are informed of many facts; by reading geography, we know the earth’s surface, forms, physical features etc; by reading history, we are told of the growth of the nations. With eyes we can see, with ears we can hear. But at a distance, small objects can hardly be distinguished by naked eyes, and ordinary sounds are not audible (听得见的)to our ears without a transmitter. It is by reading that we can know many things without actually seeing and hearing them. Besides, a fair knowledge of what the world is thinking and doing can only be acquired by reading the newspapers and magazines. Therefore, no matter how high our education may be, or how much experience we may have, we can not become a "full man" unless we keep on reading.
It can be inferred from the passage that ______.
选项
A、reading science, geography and history will make a full man
B、a full man doesn’t need education
C、a full man doesn’t need direct experience
D、only by keeps on reading can we become a full man
答案
D
解析
选项A不完整。第四段第二句只是作者举的例子,为了向读者说明:阅读不同领域的书籍会获得不同的知识,但作者并未指出,只阅读这几方面的书就可以成为一个完美的人。至于B和C中教育与经验的作用,作者在第二和第三段指出了说明大学教育和经验还不足以成就一个完美的人,但作者并未否定教育和经验的作用,相反作者也承认教育和经验能帮助我们获得“ideas and knowledge”。因此,依据文章第一段和第四段最后一句,只有选项D正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/z3k7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Theauthorwasmostprobablyatenantofthefamily.WhentheauthorwasinvitedbyMrs.Browntogoonapicnic,sheaccepted
A、Itisagoodplacetolandatbyaeroplane.B、Itisagoodplacetoflyover.C、Itisagoodplacetotraveltobyland.D、It
A、Becausetheroadswillbeicy.B、Becausetheroadswillbesnowy.C、Becausetheroadswillbestormy.D、Becausetheroadswill
TheWriterofthispassagehadactedasasecretaryandanactorinhisorhercareer.Theunsuccessfulpeopleoftentakea____
A、Takearide.B、Cleanthehouse.C、Gotolunch.D、Gotothecinema.BWhatdoesLilyhavetodoonSundaymorning?
A、Theywelcomedthepublicityinthemedia.B、Theyavoidedappearingontelevision.C、Theyreleasedavideoofhisprogress.D、T
A、Theyvisitrelativesandfriendsandcleanthehouse.B、TheyvisitashrinetoprayforhealthandgoodfutureC、Theirfamily
A、Findherwayaround.B、Enjoyherselfthoroughly.C、Remembertheculture.D、Seethedifference.D[听力原文]W:I’mgoingtoIndian
A、About45million.B、About50million.C、About5.4million.D、About4.5million.D短文中这样叙述“…about4.5millionpeopleworkorper
Londonhasbeena【B1】______cityfornearly1,000years,andmanyofits【B2】______buildingsstillstand.Themostfamousofthe
随机试题
合同是在双方所达成的协议的基础上制定的,而协议又是双方进行商务谈判的结果。
急性肺水肿肺梗塞
事故是指造成人员死亡、伤害、职业病、财产损失或其他损失的意外事件。()
砂石垫层中石子的最大粒径不得大于垫层厚度的()。
建筑生产中最基本的安全管理制度是( ),它是所有安全规章制度的核心。
以下关于内部转移价格的表述中,正确的有()。
古人从昼夜十二时辰的角度解说地支和肖兽的配属关系,又在十二时辰的启发下,发明了十二个生肖的排序。下列说法错误的是:
《刑法》第196条规定:“有下列情形之一,进行信用卡诈骗活动,数额较大的,处五年以下有期徒刑或者拘役,并处二万元以上二十万元以下罚金;数额巨大或者有其他严重情节的,处五年以上十年以下有期徒刑,并处五万元以上五十万元以下罚金;数额特别巨大或者有其他特别严重情
Man:Idon’tknowwhethertoaskJoeorCoratodrawtheposters.Woman:Whatdifferencedoesitmake?Theyarebothexcellenta
A、Openstoresinbusyareasofcities.B、Createspeciallanguage.C、Provideacomfortableenvironment.D、Sellavarietyofprodu
最新回复
(
0
)