首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"Famine Threatens Millions!" headlines such as this are unhappily frequent. The people of vast areas of the world’s surface are
"Famine Threatens Millions!" headlines such as this are unhappily frequent. The people of vast areas of the world’s surface are
admin
2013-06-25
55
问题
"Famine Threatens Millions!" headlines such as this are unhappily frequent. The people of vast areas of the world’s surface are ill-fed even in prosperous years. One season of widespread agricultural failure can plunge millions into disastrous famine.
Meanwhile world population is spiraling upward, and the most rapid increases are being made in just those regions where getting proper nourishment is the greatest problem. Today while the people of the "have" countries are well-fed and are piling up surpluses of foodstuffs, in the "have-not" countries more millions than ever are going hungry every day.
In recent years, however, there has been a great "awakening of the common man". People who previously had little contact with the outside world have begun to rub shoulders with people from other, better-developed countries.
They have begun to realize, as an expert puts it, that "poverty is not a god-given state of life". Moreover, the "have" nations of the world have begun to realize that no single nation, however prosperous, can exist for itself alone. The entire world is so bound together today by ties of trade and travel that poverty and famine anywhere threaten the richest of the nations along with the poorest. As a result, much thought and skilled effort are being devoted to improving food supplies in the underfed areas. Many of the world’s food problems are quite evident and can be attacked directly. "Some farmers are still using tools and methods dating back to prehistoric times," you may say. "Bring their methods up to date with modern tools and machines, teach them to fertilize and irrigate their soil, provide them with food seed and good animals to raise, and they soon will be producing plenty for all."
This approach is being followed; the agronomist in Greece, the farm expert in Afghanistan, and many others are doing all they can to improve agricultural techniques in countless widely scattered farm communities. But behind every problem that can be solved by machinery or a packet of seed or a sack of fertilizer looms a human problem having to do with what has long been known as social lag. Whenever you try to revolutionize the ways of a people, you run into a maze of intricate, interlocked problems. The behavior of human beings is complex and cannot be controlled as simple as the behavior of white mice in a laboratory. What seems an obvious solution may prove difficult, even impossible, to carry out.
The solution to the world’s food problems depends on______.
选项
A、modern methods of farming
B、providing family farms
C、solving problems besides growing food
D、the help of the "have" countries
答案
C
解析
本题为细节推论题。文章最后一段的第2、3句的意思是:在每一个可以通过机械化或一包种子或一袋化肥解决的问题背后,还有一个很久以来大家所熟知的社会滞后的问题(social lag)。也就是说,无论什么时候你想改革人们的一些具体做法,都会遇到一系列错综复杂的问题,因此答案为c。A项不够全面,B项文中没有涉及,而D项太过笼统。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/z3n7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、InProfessorBrown’soffice.B、Inauniversitybookstore.C、Inapublisher’soffice.D、Inashippingcompanyoffice.B选项都是地点。女
A、You’dbettersmileorlaughfromthebottomofyourheart.B、Youcan’tfoolyourbodybypretendingtobehappy.C、Asmartmin
Agrowingnumberofscientistsinsistthatanswerstotheworld’sproblemswillnotcomefroma【B1】______arrayofelectronics
Agrowingnumberofscientistsinsistthatanswerstotheworld’sproblemswillnotcomefroma【B1】______arrayofelectronics
A、Toexplainwhypeoplefailtoactinemergencies.B、Toexplainwhenpeoplewillactinemergencies.C、Toexplainwhatpeoplew
A、Ihavetowearthetienow.B、Myshoesdon’thurtanymore.C、Ihavetogoforthegallerynow.D、Mybuttonsareon.C本题问“男士说’I
HowwereimmigrantsviewedbyU.S.Congressinearlydays?Whatdoestheauthorthinkofthenewimmigrants?
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteALetterApplyingforaBankLoan.Youshouldwriteatleast150
Mountainclimbingisbecomingapopularsport,butitisalsoa【B1】_____dangerousone.Peoplecanfall;theymayalsobecomeil
A、Thewomanisentirelywrong.B、Heisdoubtfulaboutit.C、Thedecisionshouldbemadeassoonaspossible.D、Heapprovesofit
随机试题
InancientGreeceathleticfestivalswereveryimportantandhadstrongreligiousassociations.TheOlympianathleticfestivalh
A.多发性骨髓瘤B.食管癌C.黑色素瘤D.胃癌对放射治疗高度敏感的肿瘤是
A.肾动脉狭窄B.嗜铬细胞瘤C.原发性醛固酮增多症D.库欣综合征下列各病例最可能的诊断为男性,30岁。表现为血压重度升高,头晕,头痛,上腹部可闻及血管杂音
房地产开发企业委托房地产经纪机构代理销售商品房的委托合同应载明()。
甲公司计划投资建设一条生产线,项目总投资600万元,建设期为3年,每年年初投入200万元,项目建成后预计可使用10年,每年产生经营现金净流量150万元,若甲公司要求的投资报酬率为8%,则该项目的净现值是()万元。[已知(P/A,8%,13)=7.
2009年1月27日至2月3日,国务院总理温家宝对瑞士、德国、西班牙、英国和欧盟总部进行了正式访问,这次访问被称为()。
创新文化是与创新相关的能激励创新的文化,包括与创新有关的价值观、态度、信念等人文精神的创新观念文化和有助于创新的制度、规范等人文环境的创新制度文化。创新文化既作为环境因素,影响或制约创新过程,又作为一种渗透到创新主体的潜在因素,影响创新者的思想和行为。一个
新中国成立60多年来,我国经济区域结构实现了从低水平不协调到各具优势、协调发展转变,下列说法错误的是()。
邓小平对实事求是思想路线的主要贡献是
A.assistingB.estimatesC.shutoffD.manufacturersE.orallyF.invisibleG.sightlessH.sellersI.familiesJ.ascerta
最新回复
(
0
)