首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The huge growth of global "ecotourism" industry is becoming an increasing concern for con servationists with mounting evidence t
The huge growth of global "ecotourism" industry is becoming an increasing concern for con servationists with mounting evidence t
admin
2014-11-27
60
问题
The huge growth of global "ecotourism" industry is becoming an increasing concern for con servationists with mounting evidence that many wild species do not respond well to contact with human beings. Over exposure to tourists has been linked to stress, abnormal behaviour and adverse health effects in species such as polar bears, dolphins and gorillas, says a report in New Scientist.
"While regulated ecotourism can help conservation efforts by encouraging people to manage endangered species and their habitats, many projects are poorly designed and unregulated," it says. "Many ecotourism projects are unaudited, unauthorized and merely hint they are based on environmentally friendly policies and operations."
Ecotourism is growing by 10 to 30 percent a year and an estimated 20 percent of tourists are thought to visit a conservation-based project. Philip Seddon, of the University of Otago in New Zealand, said that although most tourist projects conformed to basic guidelines on land use and not scaring wildlife, their full impact was rarely considered.
"Transmission of disease to wildlife or subtle changes to wildlife health through disturbance of daily routines or increased stress levels may translate to lowered survival and breeding," he said. Research at the University of Auckland has shown that dolphins become restless and overactive when many tourist boats are present. When three or more boats are near, the dolphins rest for 0.5 percent of the time, compared with 68 percent when they are accompanied by a single boat. The findings are backed up by studies of dolphins in Britain. Researchers at the University of Manitoba in Canada have found that male polar bears were easily disturbed by tourist vehicles, with a possible effect on their heart rate and metabolism. That could reduce body fat levels and fitness, which are critical for survival.
In Africa, gorillas have picked up parasites introduced to their habitat by tourists and mongooses have caught lung diseases from human beings. Experts said that the answer to the problems was better regulation and supervision of ecotourism. The Galapagos Islands, where visitor numbers are strictly controlled, is a good model.
According to experts, a solution to the "ecotourism" problem is to______.
选项
A、encourage people to manage endangered species
B、reduce the exposure of wildlife to human beings
C、help wild animals increase their fitness
D、prevent wildlife from catching human disease
答案
B
解析
推断题。根据最后一段Experts said that the answer to the problems was better regulation and supervisionof ecotourism.The Galapagos Islands,where visitor numbers are strictly controlled,is a good model.指出,解决这些问题的办法是更好地规范和监管生态旅游。随后原文以加拉帕格斯群岛为例,说明在那里游客的数量受到严格限制。由此推断解决生态旅游的办法之一即为减少野生物种和人的接触。因此,正确答案是B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/z8m7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Inordertoeasethepressureofgettingemployed,somegraduates_______(打定主意攻读硕士学位).
A、Pressurereducing.B、Workdeadlines.C、Familyobligation.D、Shoppingforholidays.A对话开头,男士说最近的调查显示,三分之一的人都生活在巨大的压力之下,因此他们邀请了《
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledPost-holidaySyndromeAmongStudents.Youshouldwrite
ItwouldbealltooeasytosaythatFacebook’smarketmeltdowniscomingtoanend.Afterall,MarkZuckerberg’ssocialnetwork
NewYorkisthemostpopulous(人口多的)cityintheUnitedStates,inametropolitanareathatranksamongtheworld’smost-populous
A、Havingdoorswithglassinthem.B、Havingagoodqualitylock.C、Hiringastronggatekeeper.D、Havingagoodneighbor.B文章中提到,
Australia,officiallytheCommonwealthofAustralia,isacountryinthesouthernhemisphere.Itcomprisesthemainlandofthew
A、Itmightleadtoajobinpublishing.B、Itisbeingtaughtbyafamoussociologist.C、Itwillhelpherwithhercoursesoverse
A、Aplatformworker.B、Thecommandspot.C、Acomputer.D、Amachine.D事实细节题。短文中指出,在“维多利亚线”上,是机器在进行检票和回收车票的工作,站台上一个工作人员都没有。
A、Goodinterpersonalrelationships.B、Richworkingexperience.C、Sophisticatedequipment.D、Highmotivation.A细节推断题。短文最后提到,即便是对于
随机试题
膝关节动脉网由下列哪些动脉构成()
简述教师在教学过程中维持学生有意注意的策略。
financialresources
牙本质非胶原成分中,属于成牙本质细胞性蛋白的是
保泰松的不良反应非那西丁的不良反应
紫外线对人的皮肤、眼睛等都会造成伤害。300mm以下的短波紫外线可引起紫外线眼炎,导致眼睛剧痛而不能睁眼的最小照射时间范围为()。
成本分析常用的方法包括()。
-4,2,18,22,(),830
毛泽东在《〈共产党人〉发刊词》中指出的中国资产阶级民主革命过程中的基本特点是()
A、朝阳体育场B、五里河体育场C、公园D、车站A根据“那是朝阳体育场”一句,可知选A。
最新回复
(
0
)