首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As anyone who has tried to lose weight knows, realistic goal-setting generally produces the best results. That’s partially becau
As anyone who has tried to lose weight knows, realistic goal-setting generally produces the best results. That’s partially becau
admin
2023-02-19
1
问题
As anyone who has tried to lose weight knows, realistic goal-setting generally produces the best results. That’s partially because it appears people who set realistic goals actually work more efficiently, and exert more effort, to achieve those goals.
What’s far less understood by scientists, however, are the potentially harmful effects of goal-setting.
Newspapers relay daily accounts of goal-setting prevalent in industries and businesses up and down both Wall Street and Main Street, yet there has been surprisingly little research on how the long-trumpeted practice of setting goals may have contributed to the current economic crisis, and unethical (不道德的) behavior in general.
"Goals are widely used and promoted as having really beneficial effects. And yet, the same motivation that can push people to exert more effort in a constructive way could also motivate people to be more likely to engage in unethical behaviors," says Maurice Schweitzer, an associate professor at Penn’s Wharton School.
"It turns out there’s no economic benefit to just having a goal—you just get a psychological benefit" Schweitzer says. "But in many cases, goals have economic rewards that make them more powerful."
A prime example Schweitzer and his colleagues cite is the 2004 collapse of energy-trading giant Enron, where managers used financial incentives to motivate salesmen to meet specific revenue goals. The problem, Schweitzer says, is the actual trades were not profitable.
Other studies have shown that saddling employees with unrealistic goals can compel them to lie, cheat or steal. Such was the case in the early 1990s when Sears imposed a sales quota on its auto repair staff. It prompted employees to overcharge for work and to complete unnecessary repairs on a companywide basis.
Schweitzer concedes his research runs counter to a very large body of literature that commends the many benefits of goal-setting. Advocates of the practice have taken issue with his team’s use of such evidence as news accounts to support his conclusion that goal-setting is widely over-prescribed.
In a rebuttal (反驳) paper, Dr. Edwin Locke writps: "Goal-setting is not going away. Organizations cannot thrive without being focused on their desired end results any more than an individual can thrive without goals to provide a sense of purpose."
But Schweitzer contends the "mounting causal evidence" linking goal-setting and harmful behavior should be studied to help spotlight issues that merit caution and further investigation. "Even a few negative effects could be so large that they outweigh many positive effects," he says.
"Goal-setting does help coordinate and motivate people. My idea would be to combine that with careful oversight, a strong organizational culture, and make sure the goals that you use are going to be constructive and not significantly harm the organization," Schweitzer says.
How did Sears’ goal-setting affect its employees?
选项
A、They competed with one another to attract more customers.
B、They resorted to unethical practice to meet their sales quota.
C、They improved their customer service on a companywide basis.
D、They were obliged to work more hours to increase their sales.
答案
B
解析
根据题干中的Sears定位至第7段。题目询问Sears公司的目标设定对员工产生了什么影响。第7段第2句提到Sears把销售额强加给汽车修理人员,下一句以prompted(促使)表明这样做的后果:公司上下普遍存在收费过高、追加不必要的维修项目等。B项“采取不道德的做法完成销售额”是这句话的概括,故正确。①B项中的unethical practice对应本段第1句中的lie,cheat or steal。②A项“他们互相竞争以吸引更多的顾客”、C项“他们在本公司范围内改善客户服务”和D项“他们被迫工作更长时间以增加销售”都没有提到。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zAvD777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Americansusemanyexpressionswiththeword"dog".PeopleintheUnitedStateslovetheirdogsandtreatthemwell.【D1】________
Onemorning,Iwaswaitingatthebusstop,worriedabout【K1】________(be)lateforschool.Thereweremanypeoplewaitingat
Themulti-billion-dollarWesternpopmusicindustryisunderfire.ItisbeingblamedbytheUnitedNationsforthedramaticris
Thecomplaintwouldbemore________ifthecustomercouldshowusthereceiptoftheproduct.
Innocountry________Britaincanoneexperiencefourseasonsinthecourseofasingleday.
Icameacrossanoldcountryguidebooktheotherday.Itlistedallthetradesmenineachvillage,anditwasimpressivetosee
Culturescanshapeattitudesandbeliefsinwaysthat(i)________consciousawarenessorcontrol;inotherwords,culturalorient
NowadayswecanseenumerousforeignfilmsandTVprograms________inandmanyotherimportedproductsdominatingourmarkets.
PASSAGETHREE(1)VaststretchesofcentralAsiafeeleerilyuninhabited.Flyat30,000feetoverthesouthernpartoftheform
A、Veryfunny.B、Alittleunrealistic.C、Alittlesimplistic.D、Tootedious.C女士对男士的建议提出质疑,说可能对观众来说有些简单(alittlesimplistic),C项与原
随机试题
关于病理缩复环不正确的是
A.异体真皮+自体薄皮B.大张中厚皮,多用于功能部位C.应用轧皮机在中厚皮片切出网孔D.皮片大小通常为0.5cm×0.5cm,皮片间距1.0cmE.创面为肉芽组织复合皮移植的特点是
为实现项目的进度目标,在理顺组织的前提下,( )显得十分重要。
“剪切”按钮的快捷键是Ctrl+X。 ( )。
下列情形中,可以认为非居民企业在中国设有机构、场所的有()。
成长小组组员之间已相当熟悉,聚会时均能积极表达自己的意见,讨论非常热烈,互不相让,还出现个别组员为获得更多的支持,出言贬低他人的行为。社会工作者小李细心倾听组员的意见,不时点头,并指出小组面临的冲突,让他们一起面对,寻求处理的办法。小李运用的小组技巧有(
发现第一颗“北京人”头盖骨的科学家是()。
有人认为鸡蛋黄的黄色跟鸡所吃的绿色植物性饲料有关,为了验证这个结论,下面哪种实验方法最可靠?()
考查下列文法:G(VT,VN,E,P)其中:VT={+,*,(,),i)VN={E,T,F}E是开始符号P:E→E+T|TT→T*F|FF→(E)|IF*F+T是该文法的一个句型,其中,(28)是句柄,(29)是素短语(30)是该句型的直
搜索考生文件夹下的YOU.TXT文件,然后将其复制到考生文件夹下的GAH文件夹中。
最新回复
(
0
)