首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Many private institutions of higher education around the country are in danger. Not all will be saved, and perhaps not all deser
Many private institutions of higher education around the country are in danger. Not all will be saved, and perhaps not all deser
admin
2014-01-13
54
问题
Many private institutions of higher education around the country are in danger. Not all will be saved, and perhaps not all deserve to be saved. There are low-quality schools just as there are low-quality businesses. We have no obligation to save them simply because they exist.
But many thriving institutions that deserve to continue are threatened. They are doing a fine job educationally, but they are caught in a financial squeeze, with no way to reduce rising cost or increase revenues significantly. Raising tuition doesn’t bring in more revenue, for each time tuition goes up, the enrollment goes down, or the amount that must be given away in student aid goes up. Schools are bad businesses, whether public or private, not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise. They lose money on every customer, and they can go bankrupt either from too few students or too many students. Even a very good college is a very bad business.
It is such colleges, thriving but threatened, I worry about low enrollment is not their chief problem. Even with full enrollments, they may go under. Effects to save them and preferably to keep them private, are national necessities. There is no basis for arguing that private schools are inherently better than public schools. Examples to the contrary abound.
Anyone can name state universities and colleges that rank as the finest in the nation and the world. It is now inevitable that public institutions will be dominant, and therefore diversity is a national necessity. Diversity in the way we support schools tends to give us a healthy diversity in the forms of education. In an imperfect society such as ours, uniformity of education throughout the nation could be dangerous. In an imperfect society, diversity is a positive good. Ardent supporters of public higher education know the importance of sustaining private higher education.
We can reasonably conclude from the passage that the author made an appeal to the public in order to support______.
选项
A、public institutions
B、private schools
C、uniformity of education
D、equality of education
答案
D
解析
从最后一段倒数第五句和倒数第二句“In an imperfect society,diversity is a positive good.It is now inevitable that public institutions will be dominant,and therefore diversityis a national necessity.”可知,一个无法回避的事实是公立学校还将处于主导地位,因此保证学校性质的多样化将是国家的迫切需要。在这样一个不完美的社会中,多样性也是一个具有建设性的好现象。由此可见,作者并不倾向于哪一种性质的学校,他提倡的是教育的多样性,即教育的平等性。据此判断,本题选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zBQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Intheirworldofdarkness,itwouldseemlikelythatsomeoftheanimalsmighthavebecomeblind,ashashappenedtosomecave
IndustrialproductionmanagerscoordinatetheresourcesandactivitiesrequiredtoproducemillionsofgoodseveryyearintheU
Sincethedawnofhumaningenuity,peoplehavedevisedevermorecunningtoolstocopewithworkthatisdangerous,boring,burd
Inoursocietytherazorofnecessitycutsclose.Youmustmakeabucktosurvivetheday.Youmustworktomakeabuck.Thejob
Experimentingwithhouseholdobjectscanoftengetyoungpeopleintrouble,butforoneintelligent,inquisitiveboy,itcreated
Inordertounderstandwhatamythreallyis,mustwechoosebetweenplatitudeandsophism?Someclaimthathumansocietiesmere
Fiftyvolunteerswerealphabeticallydividedintotwoequalgroups,GroupAtoparticipate【l】a7-weekexerciseprogram,andGrou
Fiftyvolunteerswerealphabeticallydividedintotwoequalgroups,GroupAtoparticipate【l】a7-weekexerciseprogram,andGrou
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【2】abroad.Likemostailments,ithasitsown【3】andc
Low-levelslash-and-burnfarmingdoesn’tharmrainforest.Onthecontrary,ithelpsfarmersandimprovesforestsoils.Thisist
随机试题
为自己的Windows系统计算机设置安全防范措施,恰当的是()。
唐代古文运动的倡导者是()
A.环磷酰胺B.西咪替丁C.卡托普利D.马来酸氯苯那敏E.甲硝唑抗过敏药
违法事实确凿并有法定依据,对于公民处以()以下的罚款处罚,可以适用简易程序。
注册建造师执业的下列专业中,未区分工程类别,按项目只设一级建造师执业资格的专业是( )。
某大型超市欲购买一栋临街旺铺用于出租经营,现有1、2、3三个投资方案,经市场调研预计各方案的初始投资、年净经营收入和净转售收入如表7—5所示。各投资方案的计算期均为6年,基准收益率ie=10%。 根据上述资料,回答下列问题:若采用净现值法进行方案
下列关于企业国有产权转让的程序,说法正确的是()。
老王对老张说,他的儿子发表了一篇文章。
小学应有多少在校生?初中应有多少在校生?
东升商城公关部职工的平均工资是营业部职工的2倍,因此,公关部职工比营业部职工普遍有较高的收入。以下哪项如果为真,将最能削弱上述论证?
最新回复
(
0
)