首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Everyone agrees that innovation is key to solving the many challenges we face as a country, from health care to education to the
Everyone agrees that innovation is key to solving the many challenges we face as a country, from health care to education to the
admin
2015-03-25
47
问题
Everyone agrees that innovation is key to solving the many challenges we face as a country, from health care to education to the environment, and is fundamental to restoring economic growth and prosperity. But I would put it a slightly different way. We must find a way to rebuild the " innovation infrastructure" in this country.
The problem is not that Americans aren’t as inherently innovative as ever—we are. And the level of interest among Americans in the process of innovation—determining the best recipes to make it happen—has been skyrocketing over the past few years. For example, the number of times the word "innovation" appeared in Google news stories has increased by approximately a factor of five from Obama’s inauguration to today. Google the term "innovation" and you’ll get 342 million hits, approximately half the 676 million hits that "Obama" generates. And according to hashtags. org, innovate is trending about the same rate as deficit.
Our problem is that the system is failing our citizens. The "seed corn" of innovation—creative ideas, fundamental discoveries, and novel inventions—is no longer being generated in this country at nearly the rate it was before. Viable "seed corn" requires an innovation infrastructure in which bright minds are provided the resources and freedom to create and invent according to their passions and curiosities, to take bold risks, and even to fail. Such an innovation infrastructure thrived in the U.S. in the late 20th century as a synergistic collaboration among the institutions of academia, government, and industry. It led to the innovations that put Americans on the moon, and to the personal computer, the Internet, and the era of genomic medicine.
Tragically, in the 21st century our innovation infrastructure is completely broken. The willingness to take risks and a longer-term view has virtually disappeared from our institutions. Large corporations, driven by quarterly earnings and Wall Street, have almost completely shuttered their basic, longer-term research programs. Bright young academic researchers have learned to take the safe route in their proposals for funding by government agencies, knowing that truly radical and risky ideas are unlikely to be approved by a panel of peer reviewers. And despite the current wave of enthusiasm in Silicon Valley over the latest set of Internet IPOs, venture capitalists are no longer willing to take the long-shot risks they took in the past.
So, as the presidential contest begins to heat up, here is the message to both parties. Americans are ready and willing to embrace the goal of once again leading the world in innovation. This could be the moon shot for the next decade that unifies our country. However, we are at a tremendous disadvantage unless the innovation infrastructure of this country is rebuilt. This requires a new collaboration among government, industry, and academia—one that is suited to the challenges and opportunities of the digital age, and that restores the bold risk taking and action orientation of earlier times.
What is the main idea of the passage?
选项
A、The analysis on the positive and negative side of innovation.
B、The optimistic aspects of the development of innovation.
C、The pessimistic prediction of the development of innovation.
D、The main problem facing innovation and the solution.
答案
D
解析
主旨大意题。本文开篇提到美国人对创新的强大兴趣。但随后指出创新的发展仍面临严峻的问题,目前创新基础设施情况对创新的发展并没有起到推进作用,作者分析了其中的原因,并在文章最后一段提出应整合政府、企业、学术界的力量重建创新基础设施,以使美国在创新方面再度引领世界。因此,本文的主要内容是创新发展的主要问题及解决方式,[D]与原文意思相符,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zH74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
WhenthreeFloridaboyswerediagnosedashavingAIDS,theirbarberrefusedtocuttheirhairandtheirhousewasburneddownby
WhenthreeFloridaboyswerediagnosedashavingAIDS,theirbarberrefusedtocuttheirhairandtheirhousewasburneddownby
Concreteisprobablyusedmorewidelythananyothersubstanceexceptwater,yetitremainslargelyunappreciated."Somepeople
InAmericaandEuropemagazinepublishershaveacommonheadache:totalcirculationiseitherflatordecliningslightlyaspeop
AstudybyscientistsinFinlandhasfoundthatmobilephoneradiationcancausechangesinhumancellsthatmightaffectthebr
Spain’sgovernmentisnowchampioningacausecalled"righttobeforgotten".IthasorderedGoogletostopindexinginformation
Americansaresupposedtobemobileandevenpushy.SaulBellow’sAugieMarchdeclares,"IamanAmerican,..firsttoknock,f
Ifyou’relookingforacreativesolutiontosomeproblematwork,don’tretreatintoachamberofsolitudetoponderyourdilem
Languagemeansthatwehaveself-consciousness,whichmakesusauniquespeciesabletocontrolourselvesandourenvironmentsi
Whateverthecauses,Englishbytheendoftheyear2050willhavebeenmorewidelyspokenandwrittenthananyotherlanguage__
随机试题
中国最早的“新感觉派”代表是()
能力指一个人顺利完成某种活动而在主观方面所必须具备的()
下列选项中,符合心血虚证与心阴虚证共同表现的有
女性,16岁,1个月前出现食量明显增加不到就餐时间便出现饥饿,近来经常与同学争吵,检查发现右侧甲状腺部有一直径20cm的结节,SPECT检查报告为热结节,另一有诊断意义的检查是
【资料】某商业银行2011年第三季度发生如下业务:(1)取得人民币贷款利息收入80万元,支付人民币存款利息支出60万元;(2)转让某种债券的买卖价差为10万元;(3)出纳长款收入15万元,销售金银收入30万;(4)办理各种结算款项收
会计档案管理办法规定,会计档案的定期保管期限最长年限为()。
下列各项中,()是实验室建立质量管理体系的基本要求。
一种出版物只能有()个总发行单位。
阅读下面的学生习作,完成问题。爱的丝雨悄悄来了①风,伴着花谢了又开;雨,随着风飘向大海。现在的我,才明白,爱,是在什么时候悄悄走来。
A、Heranavillageshop.B、Heworkedonafarm.C、Heworkedinanadvertisingagency.D、Hewasagardener.C
最新回复
(
0
)