首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
It is only seventy years since British women got the right to vote. Some people think this is the main reason women are so under
It is only seventy years since British women got the right to vote. Some people think this is the main reason women are so under
admin
2017-03-21
45
问题
It is only seventy years since British women got the right to vote. Some people think this is the main reason women are so underrepresented in politics, trade unions and big businesses. Others feel it is simply that they are much too busy doing other things. The old saying "a woman’s place is in home" may seem out of date to most people, but the old, fixed image of a woman as a supporting wife and caring mother is certainly still usual—one only has to watch a few television ads.
In 1975 the law did not allow women to be paid less than men doing the same work. Certainly it is usually the case nowadays that women doing the same jobs as men get the same money, but generally women do not do the same job; they do different ones that offer lower salaries. The areas women work in are almost all those of "service": teaching, nursing, catering and cleaning, jobs that can be seen as an extension of the mothering role.
Apart from looking after people during the day at work, women often have to take care of family at home too, which may mean they have less energy to complete in the race for professional development.
In almost every field, top positions are more likely to be filled by men. While most teachers are women, for example, most headmasters are not. School cooks are women, head cooks are men and even cleaners tend to be watched over and directed by male caretakers.
From the passage, we can see that______.
选项
A、it’s better for a woman to stay at home
B、women need much more education to deal with professional tasks
C、there is still a long way for women to go to get equal opportunities
D、women should be at the top position in their working places
答案
C
解析
推理判断题。根据最后一段中的“In almost every field,top positions are more likely to be filled by men.While most teachers are women,for example,most headmasters are not.School cooks are women,head cooks are men and even cleaners tend to be watched over and directed by male caretakers.”可知许多领域有女性,但是顶尖的常常是男性,所以要真正做到男女平等还有很长的路要走,故选C项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zPXC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Formillionsofpeople,theAmericandreamofowningahomeseemstobeslippingoutofreach(够不着)."Maybeyoungcouplescanno
Formillionsofpeople,theAmericandreamofowningahomeseemstobeslippingoutofreach(够不着)."Maybeyoungcouplescanno
TheBritishconstitutionis______alargeextentaproductofthehistoricaleventsdescribedabove.
Indevelopingcountries,peopleare______intoovercrowdedcitiesingreatnumbers.
WeAmericansdoalotofbusiness______lunch,butpeoplehereprefertotellstories.
Aresomepeoplebornclever,andothersbornstupid?Orisintelligence(智力)developedbyourenvironmentandourexperience?Stra
Aresomepeoplebornclever,andothersbornstupid?Orisintelligence(智力)developedbyourenvironmentandourexperience?Stra
随机试题
使用失蜡法工艺制作的青铜器是()。[安徽2019][福建2018]
组织变革的影响因素主要有()
女性,50岁,“胃溃疡”病史5年,近期经常呕吐隔夜宿食,进一步的处理是
在开展社区护理时,白女士诉其患内痔多年,经常便秘。护士对她的健康指导中,不妥的措施是
女性,38岁,因甲状腺功能亢进入院,准备择期接受甲状腺大部分切除术治疗。体温36.5℃,脉搏110/min,呼吸18/min,血压120/75mmHg。术前进行药物准备的主要目的是()。
下列推理属于三段论的是()。
下列情境中代表内在动机的情境是()
Writeanessayof160-200wordsbasedonthepicturebelow.Inyouressay,youshould:(1)describethepicturebriefly(2
在国标GB 2312-80标准编码中,若某汉字的机内码为OBOAEH,则该字的国标码是(10)。
下列关于线性链表的叙述中,正确的是()。
最新回复
(
0
)