首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
It seems simple enough.Take all the line-forming and paper-filling busy work of the government,and put it all up on the Internet
It seems simple enough.Take all the line-forming and paper-filling busy work of the government,and put it all up on the Internet
admin
2020-02-28
47
问题
It seems simple enough.Take all the line-forming and paper-filling busy work of the government,and put it all up on the Internet.Now,in order to report a pot-hole,pay your property tax,complain to an official or cast a vote,just log on and hit a few buttons.Goodbye bureaucracy,hello e-cracy?
However,the shift to e-government is turning into one giant pain in the neck—technology isn’t the problem,money is.The Gartner Group estimated that project spending for e-government will grow from$6.5 billion in 2010 to more than$16.8 billion by 2025.The cost worldwide over the next 15 years,however,is thought by some to reach or even exceed$600 billion.
Citizens are of two minds--they like the convenience and flexibility of e-government,but they have shown no great interest in coughing up extra tax dollars for this purpose.E-government is turning out to be much more expensive than its early champions envisioned.Just because that a state’s department of motor vehicles allows online auto registration doesn’t mean it can shut down its physical stations.The cost of creating and maintaining an Internet presence must be added to the existing cost structure.
Why so expensive?It’s cheap enough for a regional forest service to put up a fire alert website.But mounting a comprehensive system of inputs and outputs that mirrors and in some instances supersedes off-line government structures is a mammoth expenditure,conducted with little assurance that emerging technological standards won’t leave your effort in the dust.
If this sounds eerily similar to the confidence wall dot-com businesses piled into last year,good for you,because it’s the same wall,the wall of reality,where money is still money,and because a thing is virtual doesn’t mean it’s free.It is a really big problem.We all know it is going to cost a ton of money,but no one knows where to go for the money.
The author’s major purpose in writing this passage seems to____________.
选项
A、make suggestions on facing the reality and modifying expectations
B、advocate that e-government is costlv and useless
C、explain why e-government is no longer popular
D、persuade governments to cut the cost
答案
A
解析
主旨题。题干大意为:作者写这篇文章的是为了什么。A项提出了我们要面对现实、调整期望的建议。B项宣传电子政府花费昂贵且无用。C项解释为什么电子政府不再流行。D项劝告政府削减费用。综合全文A项最符合题意。故本题选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zUjY777K
本试题收录于:
银保监财经类题库国家公务员分类
0
银保监财经类
国家公务员
相关试题推荐
快递企业在激烈的市场竞争中会被迫大幅下调收费单价,而特色快递企业能够避免卷入激烈的市场竞争。快递员都愿意在收费单价高的快递企业工作,但某国的快速员并没有为特色快递企业工作的强烈愿望。由此可以推断:
下列选项中最符合所给图形规律的是:
近几年,一些大城市的社区银行频频出现关门潮。与此同时,无人银行、5G银行、智能银行等一系列新银行不断出现,银行网点正在告别冷冰冰的玻璃柜台和金属板凳,传统网点交易处理的功能变弱了,定制服务、产品体验、社交互动等功能越来越突出。因此,有专家预测:二十年内,传
传统的西方法律思想史研究存在“吃偏食”的现象,即研究的范围、题材的主次、对象的脉络等受制于英语学术谱系,这种单一的考察重心限制了研究者的视角。而实际上,在非英语学术谱系中存在大量有价值的材料。这要求研究者把目光投向先前不够重视的领域,比如“一带一路”建设参
高校设立家政本科专业受到舆论的质疑,因为在传统观念中,大学生是“天之骄子”,保姆似乎“低人一等”,二者难以划上等号。正是这样的错误观念,导致家政行业从业人员良莠不齐,整体素质不高。其实,家政行业是考验从业者综合素质的行业,高校设立家政专业,符合市场需求。当
当前,构建中国特色文艺理论体系渐成学界共识,但在推进道路上,________易,具体而微难,空喊口号易,付诸实践难。中国特色文艺理论体系建设,除了宏观维度的考量,更迫切需要大功细作,从概念、范畴、术语及具体议题设置等微观层面入手,________,聚沙成塔
截至2019年3月31日,证券业协会对证券公司2019年第一季度经营数据进行了统计。131家证券公司当期实现营业收入1018.94亿元,同比增长54.47%。 其中,各主营业务收入分别为代理买卖证券业务净收入(含席位租赁)221.49亿元,同比增长13
2020年,我国规模以上互联网和相关服务企业(以下简称互联网企业)业务收入12838亿元,同比增长12.5%,增速低于上年同期8.9个百分点。2020年,互联网企业实现营业利润1187亿元,同比增长13.2%,增速低于上年同期3.7个百分点;得益
一直以来,家庭养老是中国式养老的重要方式,极大________了社会养老风险。不过,随着计划生育和人口流动因素的影响,“四个老人、一对夫妻和一个孩子”的家庭模式,使家庭养老功能________。目前。中国式养老大致有三种方式:家庭养老、社区养老和机构养老。
Theexpressionbenchmarkinghasbecomeoneofthefashionablewordsincurrentmanagementdiscussion.Onestraightforwarddefinit
随机试题
硝酸甘油常用的给药方法是()。
为病人进行热疗时,下列说法正确的是
若养护不当,中药蜜丸极易
胎黄是指()
“备案号”栏应填:“提运单号”栏应填:
在图6中有两个半径相同的圆形回路L1、L2,P1、P2为两圆形回路L1、L2上的对应点。在闭合回路中有电流I1、I2。它们在回路中的位置相同,在L2回路外有电流I3,则()。
某公安局督察机构在督察过程中发现一名民警有涉嫌职务犯罪的行为。该督察机构对其应当()。
A、52B、56C、60D、64C(3-1)2+4=8,(5-2)2+7=16,(8-3)2+7=32,故?=(11-4)2+11=60,正确答案是C选项。
A、It’sstillraining.B、Thewindhasstopped.C、Therainhasstopped.D、Boththerainandthewindhavestopped.C女士问男士外面是不是还在继续
A)Inthisarticle,we’lllookattherulesfor529QualifiedStateTuitionPlans.We’llexplorethedifferencebetweenthissav
最新回复
(
0
)