首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
For thousands of years, people have looked up at the night sky and looked at the moon. They wondered what the moon was made of.
For thousands of years, people have looked up at the night sky and looked at the moon. They wondered what the moon was made of.
admin
2007-12-11
85
问题
For thousands of years, people have looked up at the night sky and looked at the moon. They wondered what the moon was made of. They wanted to know how big it was and how far away it was. One of the most interesting questions was "Where did the moon come from?" No one knew for sure. Scientists developed many different theories, or guesses, but they could not prove that their ideas were correct.
Then, between 1969 and 1972, the United States sent astronauts to the moon. They studied the moon and returned to the earth with rock samples. Scientists have studied these pieces of rock, the moon’s movements, and information about the moon and the earth. They can finally answer questions about the origin of the moon.
Today most scientists believe that the moon formed from the earth. They think that a large object hit the earth early in its history. Perhaps the object was as big as Alars. When the object hit the earth, huge pieces of the earth broke off. These pieces then moved around the earth. After a brief time, the pieces came together and formed the moon.
This "impact (撞击) theory" exposes many facts about the earth and the moon. For example, the moon is very dry because the impact created so much heat that it dried up all the water. The earth has iron in its center. However, the moon has very little iron in its center. This is because the moon formed from lighter materials that make up the outer part of the earth. Finally, the earth and the moon are almost of the same age: the earth is about 4.5 billion years old, while the moon is about 4.4 billion years old.
No one can prove that something really happened billions of years ago. In the future, new information will either support this theory or show that it is wrong. For now, scientists accept the impact theory because it explains what we know today about the earth and the moon.
The "impact theory" sounds reasonable because_____ .
选项
A、scientists have found what happened billions of years ago
B、it is based on the newly gathered information about Mars
C、it can answer many questions raised about the moon and the earth
D、astronauts believe that the moon and the earth are of the same age
答案
C
解析
本题为细节题,关键在于本文的最后一句“For now, scientists accept the impact theory because it explains what we know today about the earth and the moon.”。本句说明这一理论合理,原因在于选项C.it can answer many questions raised about the moon and the earth。选项A中“what happened billions of years ago”尚未被科学家发现,科学家只知道两个球体的年龄为billions of years。选项B中“the newly gathered information about Mars”文章中没有提及,因此不是本文的答案。选项D有两处不对,一是“impact theory”在原文中的句子主体是“scientists”,而非“astronauts”;二是地球和月球也并非同样古老(“of the same age”)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zbLC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
求由曲线y=χ2与直线χ=1,χ=2及y=0围成平面图形的面积S以及该图形绕χ轴旋转一周形成的旋转体的体积。
Ahobbycanbealmostanythingapersonlikestodoinhissparetime.Hobbyists【B1】______pets,buildmodelshipsanythingap
About70millionAmericansaretryingtoloseweight.Thatisalmost1outofevery3peopleintheUnitedStates.Somepeopleg
Color-blindpeopleoftenfinditdifficultto______betweenblueandgreen.
______knowsthefactshouldreportittothemanager.
Largecompaniesneedawaytoreachthesavingofthepublicatlarge(大多数,整个).Thesameproblem,onasmallseals,facespractic
Bobtriedinvaintotrickhislittlebrother______somemoneyfromtheirmother’spurse.
Manywriters______theirchildhoodmemoriesforthematerialsofmostoftheirstories.
—Whatdoyouthinkofthefurnitureonexhibition?—Well,great!ButIdon’tthinkmuchof______youbought.
A、liveB、aliveC、forgiveD、activeB
随机试题
男性,58岁。发热、咳嗽1周,黄脓性痰,有臭味,每日约50ml,就诊。X线胸片示:右下肺近心缘处大片浓密阴影,距膈约1.5cm处有一3.5cm×3.0cm空洞伴液平,内壁光整,空洞不偏心。既往体健。有30年吸烟史,每日半盒。若经上述治疗无效,进
对癫痫大发作、小发作和精神运动性发作均有效的药物是
统计学研究内容是
丁某于2005年5月为其九周岁的儿子丁海购买一份人身保险。至2008年9月,丁某已支付了三年多的保险费。当年10月,丁海患病住院,因医院误诊误治致残。关于本案,下列哪一表述是正确的?
[2010年第81题]已知电路如图7.2.25所示,若使用叠加原理求解图中电流源的端电压U,正确的方法是()。
《治安管理处罚法》第五条规定办理治安案件应当坚持()的原则。
近些年来,公安机关既发扬传统,坚持走群众路线,又不断探索,不断开拓,创造了公安工作的新形式,积累了一些新经验,主要包括()。
简述法的效力与法的实效的区别和联系。
2018年度国家科学技术奖励大会于2019年1月8日上午在北京隆重举行。习近平向获得2018年度国家最高科学技术奖的哈尔滨工业大学刘永坦院士和中国人民解放军陆军工程大学钱七虎院士颁发奖章、证书,同他们热情握手表示祝贺,并请他们到主席台就座。随着2018年度
在大型信息系统中,数据一旦受到破坏会给用户造成不可挽回的损失。因此,—个实用和安全的网络信息系统的设计,应该包括网络文件【 】与恢复方法,及灾难恢复计划。
最新回复
(
0
)