首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Shundagarh is a village on India’s east-facing coast. The Khadra Hills rise immediately behind the village, to a height of one h
Shundagarh is a village on India’s east-facing coast. The Khadra Hills rise immediately behind the village, to a height of one h
admin
2012-01-16
56
问题
Shundagarh is a village on India’s east-facing coast. The Khadra Hills rise immediately behind the village, to a height of one hundred and fifty meters. A simple, good-hearted old man, whose name was Jalpur, farmed two small fields on the very edge of those hills. From his fields he could see everything up and down the coast. If the weather was kind and the harvest was good, Jalpur could live happily enough — not well, but happily. When there was little or no rain, then he came close to the line between a life which was too hard and death itself.
Last year the weather had been so kind and the harvest promised to be so good, that Jalpur had been wondering whether he could sell all that he had and live with his son farther up the coast. He had been thinking about doing this for some years. It was his dearest wish to spend his last days with his son and his family. But he would go only if he could give; he would not go if it meant taking food out of the mouth of his grandchildren. He would rather die hungry than do this.
On the day on which Jalpur decided that he would harvest his corn, he looked out to sea and saw a huge wave, several kilometers out, advancing towards the coast and the village of Shundagarh. Within ten minutes everyone in Shundagarh would be drowned. Jalpur would have shouted, but the people were too far away to hear. He would have run down the hill, but he was too old to run. He was preparing to do anything to save the people of Shundagarh, so he did the only thing that he could do. He set fire to his corn. Immediately smoke was rising high. Within a minute the people of Shundagarh were running up the hill to see what had happened. There, in the middle of his blackened corn-field, they found Jalpur; and there they buried him.
On his grave, they wrote the words: Here lies Jalpur, a man who gave, living; a man who died, giving.
What did Jalpur plan to do when the harvest was good?
选项
A、He planned to sell the corn and live with his son.
B、He planned to sell the fields and live with his son.
C、He planned to invite his son to live with him.
D、He planned to invite his grandchildren to live with him.
答案
B
解析
本题考查文中细节。题目问贾尔普收成好了以后有什么打算,第二段的 第一句“Jalpur had beell wondering whether he could sell all that he had and live with his son farther up the coast”说明了贾尔普希望卖掉一切与 儿子同住的想法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zl5d777K
本试题收录于:
公共英语二级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语二级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
—________willwehavetogo?—Justonemile.Keepwalking!
Wherearethepassengers?
Whatwillthewomanprobablydo?
Whatwillthewomanprobablydo?
_______littleboylikestoreadstoriesaboutheroesandwishestobe_______herolikeDongCunrui.
WhenAdamsservedasthesixthU.S.President,____________.Whichofthefollowingcanshowtheauthor’strueattitude?
—IwastoldthatJackhadacaraccidentyesterday.—Ibelievenot.He______.
TheweatherinBeijingismuchcolderthan______inGuangzhou.
Thestorytellsusthattheoldwoman______.WhathappenedtoMs.Whiteaftershewastakenbacktothestore?
Whicheverwayyoulookat______,joiningtheOlympicGamescanbeanoutstandingachievementforanyone.
随机试题
对立统一规律揭示了()
《上帝之城》的作者是
减少均数的抽样误差的可行方法之一是
判断胃肠道破裂最有价值的发现是
A.tendtoB.consideredC.ariseD.thinkofA.itmybe【T13】______foolishB.misunderstandings【T14】______betweenpeo
某操作系统支持页式虚拟存储管理,其中央处理器的周期是1μs。当不是处于同一页面时,访问另一个页面耗时1μs。一个页面含1K字。使用磁盘作为外存,其转速为3000r/min,传输率1M字/s。还测得下列数据:磁盘平均寻道时间为19ms,1%的指令要访问不处于
Walking,ifyoudoitvigorouslyenough,istheoverallbestexerciseforregularphysicalactivity.Itrequiresnoequipment,e
IwasintroducedtotheconceptofliteracyanimatorinOladumiArigbede’s(1994)articleonhighilliteracyratesamongwomena
IntheruinsofthePalmBeachHotelyougetapowerfulsensethataneraisdrawingtoaclosethatIsrael’sattempttosettle
JaneAustenwasanEnglishnovelist,whospentherlifeinmiddle-classsociety,whichshedescribedintimatelyandwithironic
最新回复
(
0
)