首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There is a growing body of evidence that suggests that our brain processes information in at least two major systems. The image
There is a growing body of evidence that suggests that our brain processes information in at least two major systems. The image
admin
2009-06-24
69
问题
There is a growing body of evidence that suggests that our brain processes information in at least two major systems. The image system appears to be associated with the right hemisphere of the brain. This hemisphere seems to be specialized to process visual and auditory imagery, spatial representation, pure melodic thought, fantasy, and the emotional components of consciousness. Imagery allows us to continue to process information when we are not actively looking at or listening to new stimuli, It reproduces the sounds or sights of the past, enriching our thoughts, dreams, or fantasies with a sense of "actuality" or context. As a coding system, imagery operates by what is called "parallel" processing, e.g., we imagine the face of a friend in one instantaneous configuration.
The lexical system is largely coordinated through the left hemisphere of the brain, and its chief functions include language and grammatical organization, abstract conceptualization and reasoning. This verbal or linguistic system functions sequentially; it takes time for a sentence to run its course so it can be understood.
The lexical dimension is especially efficient for integrating diverse phenomena under one label or formula that allows extremely rapid retrieval of stored information (memories) later.
Both imagery and lexical systems seem essential for the highest levels of thought. It is possible, however, that the immediacy of television precludes our more active integration of images and words. We need time to replay mentally material just witnessed and also to link pictures and sounds to word labels that make for the most efficient kind of storage and retrieval. So rapidly does television material come at us that it defies the capacities of our brain to store much of it unless we actively turn our attention from the set and engage in some kind of mental rehearsal. Only in the instant "replay" of sports programming does the medium itself consciously abet the human requirement for reduplication.
Contrast this with the situation of reading. You are in control of the pace. You can reread a sentence, turn back to an earlier page and take the time to piece together combinations of images and words. As you read you are also likely on occasion to drift away into more extended private images and thoughts about the material.
In effect, you are engaging in a more creative act of imagination and perhaps also in the forming of new combinations of words and images. Reading seems, therefore, harder work than watching television but ultimately more rewarding because it enhances your own imaginative capacities.
We’re not so naive as to believe that television can be eliminated from the household, as some suggest. Rather, we see the necessity for encouraging producers to free themselves from the assumption that the rapid paced, quick-cut format, whether directed at children or adults, is a necessity.
选项
A、negative
B、objective
C、impressive
D、suggestive
答案
A
解析
分析推理题。文章主要分析了人的左右大脑的不同功能,文章第四段则从这一方面分析了电视对我们的影响。由其中第二句中的precludes our more active integration of images and words(阻碍我们更积极地整合图像和文字)及第四句中的defies the capacities of our brain...两句的意思可知作者对电视是持否定态度的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zmTd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
HowtheBodyKeepstheSameTemperatureThetemperatureofyourbodyshouldbealwaysjustthesame,nomatterwhetherthew
AttentiontotheDetails1Attentiontodetailissomethingeveryonecanandshoulddo-especiallyinatightjobmarket.Bo
ACountry’sStandardofLivingThe"standardofliving"ofanycountrymeanstheaverageperson’sshareofthegoodsandse
TheG8countriesincludeChina,India,Mexico,SouthAfricaandBrazil.Accordingtomedia,BushwillsigntheKyotoProtocola
TheG8countriesincludeChina,India,Mexico,SouthAfricaandBrazil.Accordingtomedia,BushwillsigntheKyotoProtocola
Iamnotcertainwhetherhewillcome.
SuccessStoriesOneofthemostsuccessfulfashioncompaniesintheworldisBenetton.TheBenettonfamilyopenedtheirfirst
Accordingtothepassage,inbuyingasecond-handvehicleitismostimportanttoknowfair______.Accordingtothepassage,fr
A.ReasonfornaminghurricanesB.WarningofanapproachinghurricaneC.DeadlywomenD.HistoryofnaminghurricanesE.Or
WhichofthefollowingstatementsisNOTtrue,accordingtothepassage?Whatdoesthecustomercollectbeforeheorsheleaves
随机试题
以下语句,点击文字“和我联系”可以链接到abc@263.net的是
域内认证
膏淋的虚证可选用的方药有
A.代谢性酸中毒B.肺炎C.氰化物中毒D.严重贫血E.肝性水肿低张性缺氧可发生于
某高层商业综合楼地上30层、地下2层,建筑高度为108.5m,总建筑面积85000m2。地下一层至地上四层为商场,建筑面积35000m2,地上四层至十层为餐饮与休闲娱乐场所,地上十层以上为普通住宅,地下二层为汽车库。该商业综合楼内设有室内外消火栓系统、自动
存款机构收妥存款资金人账,并向存款客户出具存单或进账单是()。
艾里克森认为成年后期良好的人格特征是()。
遥控飞机:客机
【巴伐利亚苏维埃共和国】
Sevenyearsago,whenIwasvisitingGermany,Imetwithanofficialwhoexplainedtomethatthecountryhadaperfectsolution
最新回复
(
0
)