首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"The world’s environment is surprisingly healthy. Discuss." If that were ail examination topic, most students would tear it apar
"The world’s environment is surprisingly healthy. Discuss." If that were ail examination topic, most students would tear it apar
admin
2010-02-20
42
问题
"The world’s environment is surprisingly healthy. Discuss." If that were ail examination topic, most students would tear it apart, offering a long list of complaints: from local smog (烟雾) to global climate change, from the felling (砍伐) of forests to the extinction of species. The list would largely be accurate, the concern legitimate. Yet the students who should be given the highest marks would actually be those who agreed with the statement. The surprise is how good things are, not how bad.
After all, the world’s population has more than tripled during this century, and world output has risen hugely, so you would expect the earth itself to have been affected. Indeed, if people lived, consumed and produced things in the same way as they did in 1900 (or 1950, or indeed 1980), the world by now would be a pretty disgusting place: smelly, dirty, toxic and dangerous.
But they don’t. The reasons why they don’t, and why the environment has not been ruined, have to do with prices, technological innovation, social change and government regulation in response to popular pressure. That is why today’s environmental problems in the poor countries ought, in principle, to be solvable.
Raw materials have not run out, and show no sign of doing so. Logically, one day they must: the planet is a finite place. Yet it is also very big, and man is very ingenious (有发明天才的). What has happened is that every time a material seems to be running short, the price has risen and, in response, people have looked for new sources of supply, tried to find ways to use less of the material, or looked for a new substitute. For this reason prices for energy and for minerals have fallen in real terms during the century. The same is true for food. Prices fluctuate, in response to harvests, natural disasters and political instability; and when they rise, it takes some time before new sources of supply become available. But they always do, assisted by new farming and crop technology. The longterm trend has been downwards.
It is where prices and markets do not operate properly that this benign (良性的) trend begins to stumble, and the genuine problems arise. Markets cannot always keep the environment healthy. If no one owns the resource concerned, no one has an interest in conserving it or festering it: fish is the best example of this.
The huge increase in world production and population ______.
选项
A、has made the world a worse place to live in
B、has had a positive influence on the environment
C、has not significantly affected the environment
D、has made the world a dangerous place to live in
答案
C
解析
细节判断题。文章第一段最后一句“The surprise is how good things are, not how bad.”似乎是说“人口的急剧增长与生产的扩大对环境带来厂正面影响”,但是,从下文的叙述方式来看,作者所欲说明的应该是“对世界环境的影响不大”。文章只是说the environment has not been ruined, raw materials have not run out, environmental problems ought to be solvable。从否定形式的使用可以判断,作者所强调的显然不是正面影响。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zrt7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Findinghouses,trainingforjobs,medicaltreatment.B、Treatmentforthosewhousedrugsoralcohol,findingplacestolive,
A、Income,yearsofschooling,andjobtype.B、Incomeandworkenvironment.C、Educationandmood.D、Occupationandinfluenceoff
A、ToputthehomeworkonDon’sdesk.B、ToleavethemasterkeyforDon.C、TogiveDon’sstudentsthenextassignmeat.D、Tocall
Whenwetellothersinformation,wealsoexpressourfeelingsatthesametime.Someadvertisingsloganshavebecome—______and
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththestudents.Ifalongreadingassignmentisgiven,instr
A、100.B、85.C、15.D、115.BM:HowmanypeoplewillbeintheexaminationonSaturday?W:Wehadtocrossoutfifteennamesfrom
A、Herparentsthrivedintheurbanenvironment.B、HerparentsleftChicagotoworkonafarm.C、HerparentsimmigratedtoAmeric
A、Becauseherloverisinprison.B、Becauseshelostherlover.C、Becauseshefailedthehistoryexamination.D、Becauseshedoes
随机试题
物资设备和图书资料的购置费,设备安装与修缮费属于()
患者,男,26岁。突然呕吐,胸脘满闷,伴发热恶寒,头身疼痛,舌苔白腻,脉濡缓。其治疗宜选
消防工程验收应具备的条件包括()。
背景材料:海滨大桥是一座跨径为28.5m+3m×40.5m+28.5m的变截面预应力混凝土连续箱梁桥,分上下两幅,每幅单箱顶宽14.50m,底板宽7m,梁高由支点的2.75m渐变到跨中的l.80m。根据桥位处的地质情况和大桥本身的特点,采用逐段现浇,每段
会计科目的设置原则是()。
请写出实现以下功能的SQL语句。表名为book,该表中包含字段为:编号、书名、出版日期、出版单位、单价。(1)查询出版单位为“中国地图出版社”的所有图书书名。(2)查询所有书名中包含“数学”,且单价在20元以下的图书书名。(3)
依次填入下面一段文字方框处的最恰当的关联词语是:社会主义制度的巩固,社会主义事业的发展,只能是两个文明同时建设、相互促进的结果。______两手都硬起来,______能两个文明一起上,单有一手硬,______可能有一时的效果,______最终两个
慢性背疼通常是由成疝的或退化的脊椎骨引起的。在大多数情况下,脊椎骨在慢性疼痛形成之前就已受损。实际上,在30岁以上的人中,有1/5的人脊椎骨成疝或退化,但并不显示任何慢性症状。在这种情况下,如果后来发生慢性背疼痛,一般都是由于缺乏锻炼致使腹部和脊部的肌肉退
WhenisMary’sbirthday?
Manyschoolteacherssaythatasdifficultastheirstudentscanbetodealwith,parentscanbeevenworse.Someparentsarequi
最新回复
(
0
)