首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
When the right person is holding the right job at the right moment, that person’s influence is greatly expanded. That is the pos
When the right person is holding the right job at the right moment, that person’s influence is greatly expanded. That is the pos
admin
2022-11-23
54
问题
When the right person is holding the right job at the right moment, that person’s influence is greatly expanded. That is the position in which Janet Yellen, who is expected to be confirmed as the next chair of the Federal Reserve Bank (Fed) in January, now finds herself. If you believe, as many do, that unemployment is the major economic and social concern of our day, then it is no stretch to think Yellen is the most powerful person in the world right now.
Throughout the 2008 financial crisis and the recession and recovery that followed, central banks have taken on the role of stimulators of last resort, holding up the global economy with vast amounts of money in the form of asset buying. Yellen, previously a Fed vice chair, was one of the principal architects of the
Fed’s $3.8 trillion money dump. A star economist known for her groundbreaking work on labor markets, Yellen was a kind of prophetess early on in the crisis for her warnings about the subprime (次级债) meltdown. Now it will be her job to get the Fed and the markets out of the biggest and most unconventional monetary program in history without derailing the fragile recovery.
The good news is that Yellen, 67, is particularly well suited to meet these challenges. She has a keen understanding of financial markets, an appreciation for their imperfections and a strong belief that human suffering was more related to unemployment than anything else.
Some experts worry that Yellen will be inclined to chase unemployment to the neglect of inflation. But with wages still relatively flat and the economy increasingly divided between the well-off and the long-term unemployed, more people worry about the opposite, deflation (通货紧缩) that would aggravate the economy’s problems.
Either way, the incoming Fed chief will have to walk a fine line in slowly ending the stimulus. It must be steady enough to deflate bubbles (去泡沫) and bring markets back down to earth but not so quick that it creates another credit crisis.
Unlike many past Fed leaders, Yellen is not one to buy into the finance industry’s argument that it should be left alone to regulate itself. She knows all along the Fed has been too slack on regulation of finance.
Yellen is likely to address the issue right after she pushes unemployment below 6%, stabilizes markets and makes sure that the recovery is more inclusive and robust. As Princeton Professor Alan Blinder says, "She’s smart as a whip, deeply logical, willing to argue but also a good listener. She can persuade without creating hostility. " All those traits will be useful as the global economy’s new power player takes on its most annoying problems.
What do many people think is the biggest problem facing Janet Yellen?
选项
A、Lack of money.
B、Subprime crisis.
C、Unemployment.
D、Social instability.
答案
C
解析
由题干中的many people和biggest problem定位到文章首段第三句。细节辨认题。文章第一段第三句指出,很多人都认为失业是这个时代最主要的经济和社会关注点,接下来又指出耶伦所要解决的就是这一问题,故答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zxR7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Peoplearemoreawareofreadingthanbefore.B、Peopleareabletogetinformationmoreeasily.C、Peoplespendlesstimereadi
A、Itmustbesimpleenoughtounderstand.B、Itshouldbecreativeandunique.C、Itshouldbeshowninainconspicuousway.D、It
A、Diplomasarelessimportantthanexperience.B、Collegecoursesarenotallnecessary.C、Youshouldfocusondoingwhatyoulik
A、Mankind’seconomicdevelopment.B、Huntersandotheranimals.C、Climatechangeandairpollution.D、Thelengthofmigrationpat
A、Parentsshouldbuymoretoysforthem.B、Schoolsneedteamworkandcreativethinking.C、WomeninSTEMjobsshouldencouraget
A、TheU.S.governmentwillinvestinSTEMeducation.B、STEMstandsforscience,technology,economy,andmath.C、ThemarketofS
A、Technology,ambitionandspirit.B、Inheritedwealth.C、Hardwork,ambitionandeducations.D、Usefulconnections.C注意本题问的是43%的受
A、Itislesseffective.B、Itcontainsmorewords.C、Itisrememberedforshortertime.D、Itisbetterfordeeperunderstanding.
A、Timepressure.B、Tightbudget.C、Moderntechnology.D、Fiercecompetition.C细节归纳题。短文中男士说,科技使人们可以更容易地进行对比,让人们拥有更多选择,也可以进行定制。短文中女
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayonshapingahealthypersonality.Youressayshouldincludethe
随机试题
设=l,其中l为-定值且(l≠0,l≠1),则f(x)在点x=a处
药物作用的强弱取决于:药物作用持续的久暂取决于:
男孩,3岁,自幼人工喂养,食欲极差,有时腹泻。身高85cm,体重7500g,皮肤干燥、苍白,腹部皮下脂肪厚度约0.3cm,脉搏缓慢,心音较低钝。假设此患儿出现哭而少泪。眼球结膜有毕脱斑,则有
锅炉、压力容器、电梯、起重机械等特种设备及其安全附件、安全保护装置的制造、安装、改造单位,应当经国务院()许可,方可从事相应的活动。
按照《公约》的规定,一项发盘的内容必须十分肯定,只有具备()才算十分确定。
根据《个人贷款管理暂行办法》有关贷款资金支付管理的规定,采用贷款人受托支付的,贷款人应()。
近代,地方自治制的警察管理体制的代表国家是()。
设A是n阶非零矩阵,Am=0,下列命题中不一定正确的是
有以下程序:#include<stdio.h>main(){inta=0,b=0,c=0,d=0;printf(’’%d,%d,%d,%d\n’’,a,b,c,d);}程序的运行结果是()。
A、Mark’strainhasleftearlier.B、Mark’strainhasbeendelayed.C、Mark’strainisoftenlate.D、Markislikelytomissthetra
最新回复
(
0
)