首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
When public schooling began to expand access to education in the 19th century, literacy was mainly about learning to read, a set
When public schooling began to expand access to education in the 19th century, literacy was mainly about learning to read, a set
admin
2018-08-10
57
问题
When public schooling began to expand access to education in the 19th century, literacy was mainly about learning to read, a set of technical skills that individuals would acquire once for a lifetime in order to process a fairly established body of coded knowledge. For most, though not all, individuals in the industrialized world, those technical reading skills can now largely be taken for granted. But literacy requirements have shifted toward reading for learning—the capacity to identify, understand, interpret, create, and communicate knowledge, using written materials associated with varying situations in changing contexts. These skills have now become an almost universal requirement for success in the industrialized world.
This shift in the concept of literacy is perhaps best illustrated with statistics on skill utilization in the labor force. It is no longer manual skills but routine cognitive skills that see the steepest decline in labor-market demand in advanced economies. Computers can replace humans for tasks involving processing of information through inductive or deductive rules. Routine cognitive skills are easier to outsource to foreign producers than other kinds of work: When a task can be reduced to rules, the process needs to be explained only once, so communicating with foreign producers is much simpler than for non-rules-based tasks where each piece of work is a special case. The reproduction of a fixed body of knowledge, acquired with technical reading skills, is therefore no longer sufficient. Individuals need the capacity to infer from what they know, to use knowledge in new ways or situations, and to generate new knowledge.
Ensuring that assessments are comparable across countries is critical. Another challenge relates to external validity, verifying that literacy assessments measure what they set out to measure and that those skills are predictive for future outcomes of individuals. Adult literacy surveys show that competencies in major educational, training and work transitions are generally better predictors for earnings and employment status than the level of formal educational qualification that individuals had attained. Important aspects of the "new literacy" concept, especially elements of creating and communicating information, remain beyond the scope of large-scale comparative assessment. The long-term future lies with multi-layered assessment systems that extend from classrooms to schools to regional to national to international levels, that measure not just what students know but also how students progress, that are largely performance-based, that make students’ thinking visible, and that allow for divergent thinking. Also, these assessments must generate data that teachers, administrators, and policymakers can act upon.
Adult literacy surveys are to verify that_____.
选项
A、certain cognitive skills foretell the future of an individual
B、literacy assessments play an important part in identity searching
C、literacy assessments can be compared across different nations
D、the ability to generate new knowledge decides employment status
答案
A
解析
根据Adult literacy surveys定位到文章第三段最后一句。该句提到,成人文化水平调查显示,在教育、培训和工作的重要过渡时期的能力,通常比正常受教育程度更能决定人的收入和地位。该句与前一句中的“证实文化水平评估所测评的技能对人类未来起预测作用”相呼应,说明某些认知技能会预示人的未来,因此A项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PM6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
Whohasn’twantedtomasternotjusttwolanguagesbut10?TakeGiuseppeMezzofanti,a19th-centurypriestwhowassaidtobe【C1
Whohasn’twantedtomasternotjusttwolanguagesbut10?TakeGiuseppeMezzofanti,a19th-centurypriestwhowassaidtobe【C1
Whohasn’twantedtomasternotjusttwolanguagesbut10?TakeGiuseppeMezzofanti,a19th-centurypriestwhowassaidtobe【C1
随机试题
下列资本工具中,()属于商业银行的二级资本。
北大百年校庆时,昔日学友甲、乙、丙会聚燕园。时光荏苒,他们都功成名就,分别成为作家、教授和省长。还知道:Ⅰ.他们分别毕业于哲学系、经济学系和中文系。Ⅱ.作家称赞中文系毕业生身体健康。Ⅲ.经济学系毕业生请教授写了一个条幅。Ⅳ.作家和经济学系毕业生在
A.读码框移B.氨基酸置换C.两者均是D.两者均不是点突变可导致
铁路旅客张某出站检票时,发现车票丢失,承运人要求张某补票并加收票款。张某找到三名旅客证明自己的车票丢失。对此。下列说法正确的是()。
下列哪种情形,公司股东不能向法院起诉申请解散公司?()
公路土钉支护的土钉内部整体稳定性验算的安全系数取为()。
为了使教室内的学生避免接受外界环境的干扰,下列方法最有效的是()。
简述《新华日报》在抗战和内战期间,创办、延续及停刊过程。(厦门大学2013年研)相关试题:(1)《新华日报》的办报意义以及对后来的办报活动有何借鉴?(重庆大学2013年研)(2)简述《新华日报》的历史沿革及其在不同时期的地位和作用。(中国传媒大学20
当x>0,y>0,z>0时,求u(x,y,z)=lnx+lny+3lnz在球面x2+y2+z2=5R2上的最大值,并证明abc3≤(其中a>0,b>0,c>0)
ErgänzenSieVerbenimPräsens!(haben/finden/suchen/treiben/lesen/schlafen/halten/gefallen/geben/sein)Es__
最新回复
(
0
)