首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Is language, like food, a basic human need without which a child at a critical period of life can be starved and damaged? Judgin
Is language, like food, a basic human need without which a child at a critical period of life can be starved and damaged? Judgin
admin
2017-04-21
70
问题
Is language, like food, a basic human need without which a child at a critical period of life can be starved and damaged? Judging from the drastic experiment of Frederic I in the thirteenth century, it may be. 【R1】______
All the infants died before the first year. But clearly there was more than lack of language here.【R2】______Without good mothering, in the first year of life especially, the capacity to survive is seriously affected.
Today no such severe lack exists as that ordered by Frederick.【R3】______Most often the reason for this is that the mother is insensitive to the signals of the infant, whose brain is programmed to learn language rapidly. If these sensitive periods are neglected, the ideal time for acquiring skills passes and they might never be learned so easily again. 【R4】______
Experts suggest that speech stages are reached in a fixed sequence and at a constant age.【R5】______At twelve weeks a baby smiles and makes vowel-like sounds; at twelve months he can speak simple words and understand simple commands; at eighteen months he has a vocabulary of three to five words. 【R6】______
Recent evidence suggests that an infant is born with the capacity to speak. What is special about man’s brain, compared with that of the monkey, is the complex system which enables a child to connect the sight and feel of, say, a toy-bear with the sound pattern "toy bear".【R7】______
But speech has to be induced, and this depends on interaction between the mother and the child, where the mother recognizes the signals in the child’s babbling, grasping and smiling, and responds to them. Insensitivity of the mother to these signals dulls the interaction because the child gets discouraged and sends out only the obvious signals. 【R8】______
A. What was missing was good mothering.
B. A bird learns to sing and to fly at the right time, but the process is slow and hard once the critical stage has passed.
C. Hoping to discover what language a child would speak if he heard no mother tongue, he told the nurses to keep silent.
D. But there are cases where speech has started late in a child who eventually turns out to be of high IQ.
E. And even more incredible is the young brain’s ability to pick out an order in language from the mixture of sound around him, to analyze, to combine and recombine the parts of a language in new ways.
F. Sensitivity to the child’s non-verbal signals is essential to the growth and development of language.
G. At three he knows about 1,000 words which he can put into sentences, and at four his language differs from that of his parents in style rather than grammar.
H. Nevertheless, some children are still backward in speaking.
【R2】
选项
答案
A
解析
第2段开始提到了试验结果:在一年内所有的婴儿死去了。但作者接着提出,这不仅仅是因为缺少语言。A句内容为:缺少的是母爱的呵护,这正是对“But clearly there…of language here.”的补充。并且后句提到“Without good mothering,…”因此答案应为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ft9d777K
本试题收录于:
BFT阅读题库国际化人才外语考试(BFT)分类
0
BFT阅读
国际化人才外语考试(BFT)
相关试题推荐
HereisaletterfromColoradoStateUniversitytoinformtheapplicantMr.LithathehasbeenadmittedtoCognitivePsychology
HereisaletterfromColoradoStateUniversitytoinformtheapplicantMr.LithathehasbeenadmittedtoCognitivePsychology
HereisaletterfromColoradoStateUniversitytoinformtheapplicantMr.LithathehasbeenadmittedtoCognitivePsychology
Readthefollowingarticleandanswerquestions9~18onthenextpage.Happy75thBirthday,SocialSecurit
Readthefollowingarticleandanswerquestions9~18onthenextpage.Happy75thBirthday,SocialSecurit
Tradeiscentraltohumanhealth,prosperityandsocialwelfare.【R1】______Examplesoftradeindailylifearesoabundanttheys
Whenwespeakofabasichumanneed,wemeansomethingwhichisnecessarytolife,somethingthatwecannotpossiblydowithout.
1.Thefilmisnotwithoutitsdrawbacks.Disappointment,failure,selfdoubt,regretsoveropportunities,missedormisusedthe
1.Thefilmisnotwithoutitsdrawbacks.Disappointment,failure,selfdoubt,regretsoveropportunities,missedormisusedthe
随机试题
有关木样甲状腺炎的描述中,不正确的是
黄疸形成的关键病理因素是
在新城市社会学的代表性理论中,属于马克思主义城市社会学派的是()。
在客户信用评级中,由个人因素、资金用途因素、还款来源因素、保障因素和企业前景因素等构成,针对企业信用分析的专家系统是()。
社会工作者小姚大学毕业不久,目前主要负责为社区独居老人提供服务,她发现自己在个案辅导中,老人常把她当成孙辈,她认为这会使得服务很难深入,为此,她向督导寻求帮助。根据小姚工作遇到的问题,督导最合适的做法是()
甲携带凶器拦路抢劫,黑夜中遇到乙便实施暴力。乙发现是自己的熟人甲,便喊甲的名字,甲一听便住手,还向乙道歉说:“对不起,认错人了。”甲的行为属于下列哪一种情形?()
在考生文件夹下,存在一个数据库文件“samp3.accdb”,里面已经设计好表对象“tStudent”,同时还设计出窗体对象“fQuery”、“fStudent”和“fCount”。请在此基础上按照以下要求补充“fQuery”和“fCount”窗体的设计。
Manhasthreebasicneeds:food,shelterandclothing.
A、Disappointed.B、Threatened.C、Indifferent.D、Enthusiastic.B
Ihopethey______thebridgebythetimeweleaveattheendofthismonth.
最新回复
(
0
)