首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
What is it that keeps the developing world in an apparent state of perpetual poverty? Poor education, lack of basic medical care
What is it that keeps the developing world in an apparent state of perpetual poverty? Poor education, lack of basic medical care
admin
2016-10-24
25
问题
What is it that keeps the developing world in an apparent state of perpetual poverty? Poor education, lack of basic medical care, and the absence of democratic structures all certainly contribute to these nations’ plight. However, according to Peruvian economist Hernando de Soto, the overriding cause is the overwhelming prevalence of black market activity, well outside the formal economy, in these countries. The losses incurred from this condition are twofold. First, they deny the government tax revenues which could be used to improve education, medical treatment, and government efficiency. More important, however, they deny earners the chance to accumulate assets recognized by law and thus prevent them from leveraging those assets to borrow. Reforming these nations’ legal systems in order to confer ownership through tilting, de Soto argues, would help the poor there access the assets their work should be generating. These assets could then be used to buy homes and construct businesses, thus building a more stable and prosperous economy. De Soto estimates the value of these assets, which he terms "dead capital, "at nearly $ 10 trillion world wide.
De Soto is not the first to locate the developing world’s problems in the domain of property rights. Others have tried property rights reform and failed. According to de Soto, this is because his predecessors attempted to model their plans on existing, successful property rights systems. In other words, they tried to transplant American and British property law to an inhospitable host. De Soto argues that, within many of the extralegal markets of the developing world, mutually agreed upon rules for distributing assets and recognizing property rights already exist. Rather than force these markets to adjust to a new, foreign system of property tilting, reformers should focus on codifying the existing systems wherever it is practical to do so. This would facilitate a quicker, more natural transition to an economy that builds wealth rather than squanders it.
The term" dead capital" refers to
选项
A、loans that are never repaid
B、failed investments in new businesses
C、cities ruined by over-industrialization
D、the proceeds of extralegal commerce
答案
D
解析
术语dead capital是指不受法律制裁的商业收入。德索托把these assets叫做dead capital。在第一段前面,作者提到black market activity(黑市活动),所以答案是D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0CGO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Readingbooksisahabitthatispopularly【C1】______bymoreandmorepeople.Itbenefitsourlivesbyimprovingourknowledgeto
Thepoliceareinvestigatinghow$20millionwasillegally______outofthebankaccount.
InChristianwritersitisnaturalthatlogicalexplanationsofthegenerallawofstormsshouldcenterabouttheDevil.Clement
Chooseoneappropriatewordfromthefollowingwordbanktofillintheblanksnumberedfrom1to15inthepassagebelow.Chang
Chooseoneappropriatewordfromthefollowingwordbanktofillintheblanksnumberedfrom1to15inthepassagebelow.Chang
Chooseoneappropriatewordfromthefollowingwordbanktofillintheblanksnumberedfrom1to15inthepassagebelow.Chang
Tomanagerhopingtoblossomasabusinessleadermustdeveloptheskilltocommunicateeffectively.Oneoftheforemosttaskso
Aswehaveseen,thefocusofmedicalcareinoursocietyhasbeenshiftingfromcuringdiseasetopreventingdisease—especial
OnthemorningofSeptember11th,IboardedthetrainfromWashingtonHeightsinUpperManhattanjustasusualandwenttotheB
OnthemorningofSeptember11th,IboardedthetrainfromWashingtonHeightsinUpperManhattanjustasusualandwenttotheB
随机试题
下述关于喉癌常规放疗描述正确的是
患者女。因恶心、呕吐、厌食而来就诊。初步检查结果为:ALT增高,肝大,肝区痛,黄疸。临床怀疑为乙型肝炎。在乙型肝炎抗原检测中,下列哪种抗原不易检出
下列属于采购与付款业务循环所使用的凭证和记录是()。
“规定公司必须按照一定的比例和基数提取各种公积金,股利只能从企业的可供股东分配利润中支付”所体现的分配制约因素是()。
法国某跨国公司预计在6月份(3个月后)有一笔150万的欧元应付账款,同月该公司有一笔美元收入,可以用于支付此笔应付账款。已知欧元的即期汇率为$1.0450/,3个月远期汇率$1.0650/。公司担心欧元相对于美元的价值将继续上升,决定使用期货交易锁定美元成
根据以下资料,回答106—110题由所给材料可知,下列各项说法中正确的一项是()。
"Itkeepsyougrounded,putsyouinasituationthatkeepsyououtoftrouble,andputsyouwithagroupthathasthesamemind-
下面类中,有两个下拉列表,一个可以选择月份,一个可以选择2000—2009年之间的年份。importjavax.swing.*;publicclassExpirationextendsJFrame{JCombo
Anotherkindofdistinctionthatcanbemadeamongworksofartiswhethertheywereoriginallyintendedasobjectspurelytobe
Leeiscomingonverywellnowandit’sa______ofdecidinghowtofithimintotheteam.
最新回复
(
0
)