首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Chemistry did not emerge as: science until after the scientific revolution in 17th century and then only rather slowly and labor
Chemistry did not emerge as: science until after the scientific revolution in 17th century and then only rather slowly and labor
admin
2014-01-13
49
问题
Chemistry did not emerge as: science until after the scientific revolution in 17th century and then only rather slowly and laboriously. But chemical knowledge is as old as history, being almost entirely concerned with the practical arts of living. Cooking is essentially a chemical process; so is the melting of metals and the administration of drugs and potions. This basic chemical knowledge, which was applied in most cases as a rule of thumb, was nevertheless dependent on previous experiment. It also served to stimulate a fundamental curiosity about the processes themselves. New information was always being gained as artisans improved techniques to gain better results.
The development of a scientific approach to chemistry was, however, hampered by several factors. The most serious problem was the vast range of material available and the consequent difficulty of organizing it into some system. In addition, there were social and intellectual difficulties. Chemistry is nothing if not practical: those who practice it must use their hands, they must have a certain practical aptitude. Yet in many ancient civilizations, practical tasks were primarily the province of a slave population. The thinker or philosopher stood apart from this mundane world, where the practical arts appeared to lack any intellectual content or interest.
The final problem for early chemical science was the element of secrecy. Experts in specific trades had developed their own techniques and guarded their knowledge to prevent others from stealing their livelihood. Another factor that contributed to secrecy was the esoteric nature of the knowledge of alchemists, who were trying to transform base metals into gold or were concerned with the hunt for the elixir(炼金药). That would bestow the blessing of eternal life. In one sense, the second of these was the more serious impediment because the records of the chemical processes that early alchemists had discovered were often written down in symbolic language intelligible to very few or in symbols that were purposely obscure.
The main topic of the passage is______.
选项
A、the scientific revolution in the 17th century
B、reasons that chemistry developed
C、the practical aspects of chemistry
D、difficulties of organizing knowledge systematically
答案
B
解析
主旨题。原文每段的首句为主题句,仔细分析,可以知道本篇文章是对化学的历史及其发展进程的叙述。故答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yEQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
OnecountrythatiscertainoftheeffectoffilmsontourismisAustralia.TheTouristOfficeofQueenslandsaythatCrocodile
InanefforttoalleviateAmerica’sincreasingdependenceonforeignoilandmitigatetheworsteffectsofthecurrentpowercri
Generally,acomputerisanydevicethatcanperformnumericalcalculations.Currently,【C1】______,thetermusuallyrefers【C2】__
Therearesomanynewbooksaboutdyingthattherearenowspecialshelvessetasidefortheminbookshops,alongwiththehealt
Researchershavestudiedthepoorasindividuals,asfamiliesandhouseholds,asmembersofpoorcommunities,neighborhoodsand
Writingtolearnmakesitpossibletoshowlearninginwriting.Muchofthewritingyouwilldoincollegeandatworkwillask
活动组织者于本周二称,全球24个城市将于下个月“陷入黑暗”。因为这些城市的家庭和企业届时将集体熄灯,以引起人们对全球变暖问题的关注。【T1】“地球一小时”活动于去年在澳大利亚最大的城市悉尼(Sydney)首次举行。当时全市约有220万居民集体熄灯,没
"Thislightistoo_____formetoreadby.Don’twehaveabrighterbulb?"saidtheelderlyman.
Moniqueisstudyingbusinessadministrationbecauseshewantstobeahighlypaid______inalargecompany.
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
随机试题
拉线应采用
A国某公司年度所得为200万元,其中150万元来自本国,50万元为B国分公司汇来的股息,A国实行超额累进税率,年所得100万元以下者税率为20%,所得超过100万元部分按25%计征。用全额免税法和累进免税法分别计算A国公司应缴纳的所得税额。
11个月男婴,弛张高热,咳嗽6天,精萎纳差,时有呕吐,周围血象白细胞26乘以十的九次方/L,查体:烦躁不安,气促,面色苍白,皮肤可见猩红热样皮疹,两肺可闻中小湿啰音。
A、15~18B、13~16C、8~16D、7~9E、3~8O/w型乳化剂的HLB值
经纪活动中的代理,是一种()代理活动。
在无水流冲刷和无冻胀的情况下,基础的埋置深度应在地面以下0.5m。( )
国际直接投资,是指一个国家的企业或个人对另一国企业部门进行的投资。方式有()。
生活生态位是指()。
关于设计建议奖时的注意事项,下列说法错误的是()。
关于法与正义的关系,说法正确的有()。
最新回复
(
0
)