首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Higher productivity is essential to the rising of living standards and to the declining prices of goods and services. But higher
Higher productivity is essential to the rising of living standards and to the declining prices of goods and services. But higher
admin
2007-12-30
85
问题
Higher productivity is essential to the rising of living standards and to the declining prices of goods and services. But higher productivity may lead to fewer jobs.
Early in the postwar era, analysts were worried that automation would take over manufacturing, throwing everyone out of work. That fear went unrealized for a generation, in part because robots and computers weren’t good at much. Today, near-automated manufacturing is becoming a reality.
Newly built factories often require only a small part of the work force in the plants. Office technology, meanwhile, now allows a few to do what once required a large group of people.
There may come a point when the gains from higher productivity pale before the job losses, But even if that point does not come, rapid technological change is causing anxiety about future employment: anxiety that makes it hard to appreciate and enjoy what productivity creates.
Prosperity brings many other mixed blessings. Living standards keep rising, but so do cases of depression. Agricultural yields continue rising, yet that means fewer family farms are needed Biotechnology may allow us to live longer, but may leave us dependent on costly synthetic drugs. There, are many similar examples. Increasingly, western life suffers from the paradoxes (自相矛盾) of progress. Material circumstances keep improving, yet our quality of life may be no better as a result — especially in those cases, like food, where enough becomes too much.
The author implies in the passage that______.
选项
A、while life gets better, people feel worse
B、life is generally not as good as it used to be
C、people should return to the past to feel better
D、our quality of life has turned worse before it turns better
答案
A
解析
本题为推理题。从全文内容来看作者主要讲了科技的发展给人们带来的影响,同时强调物质生活的提高并没有提高生活品质。文章最后一句说“Material circumstances keep improving,yet our quality of life may be no better as a result…”,故选项A.while life gets better, people feel worse与文章所要表明的态度一致。选项B.life is generally not as good as it used to be在文章中并没有说现在的生活不如以前,而只是说生活品质并没有随科技的繁荣而提高。选项C.people should return to the past to feel better并没有在文章中所有提及,因此也不存在暗示人们应该回到过去更好。选项D.our quality of life has turned worse before it turns better与文章倒数第二句中“the paradoxes of progress”矛盾,因此不能成为作者想要暗示的内容。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0GLC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
微分方程y’’+y=0的通解y=________.
若L为右图中所示A(0,a)与B之间的一段圆弧,则∫Lxds=__________.
Thefirstatomicbomb______.TheAmericansdroppedasecondbombinJapan______.
About70millionAmericansaretryingtoloseweight.Thatisalmost1outofevery3peopleintheUnitedStates.Somepeopleg
DoyouwanttosaywhatyouthinkinalettertothePresidentoftheUnitedStates?You’llgetareplyfromhim—writteninink,
American【B1】______aresimilartoothercities【B2】______theworld.Ineverycountry,citiesreflectthevaluesofthe【B3】___
American【B1】______aresimilartoothercities【B2】______theworld.Ineverycountry,citiesreflectthevaluesofthe【B3】___
Mrs.CoxteachesEnglishinalargehighschoollocatedintheinnerareaofabigcityontheWestCoast.Eversinceshewasa
Thenewspapersreportedyesterdayseveral______ontheboundariesofthesetwocountries.
Workaholism(工作狂)canbeaseriousproblem.Trueworkaholics(工作狂)wouldratherworkthandoanythingelseandtheyprobablydon
随机试题
既是学术中心课程最基本的特征,也是课程现代化最基本特征的是()
慢性肾功能不全,血钾高于6.5mmol/L时,最佳的治疗措施是
某将自己居住的房屋向某保险公司投保家庭财产保险。保险合同有效期内,该房屋因邻居家的小孩玩火而被部分毁损,损失10万元。下列哪些选项是错误的?()
以下指标的计算不需要使用现金流量表的是()。
植物景观的旅游功能包括()。
Itwasalmost9:00p.m.whenMaryleftherofficetogohome,itwas【B1】.Shestartedhercaranddrovebacktoherhomeint
蚂蚁对于()相当于()对于庄严雄伟
不是影响知识理解的因素是()
IfirstmetMarythreeyearsagowhenwe______inamiddleschooltogether.
Itwasnotsolongagothatparentsdroveateenagertocollegecampus,saidatearfulgoodbyeandreturnedhometowaitaweek
最新回复
(
0
)