首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the United States, President Barack Obama has reversed long-standing Democratic Party policy by approving substantial new loa
In the United States, President Barack Obama has reversed long-standing Democratic Party policy by approving substantial new loa
admin
2011-02-03
65
问题
In the United States, President Barack Obama has reversed long-standing Democratic Party policy by approving substantial new loans for the construction of nuclear energy plants in the US.
He has followed up on his support for "a new generation of safe, clean nuclear power plants" in his State of the Union address in January, by proposing to triple public financing for nuclear power.
The US Department of Energy recently proposed $US36 billion in new federal loan guarantees on top of $US18.5 billion already budgeted—for a total of $US54.5 billion—which is expected to fund six or seven new power plants. The first of the new generation power stations is being built in the state of Georgia, backed by federal loans of $US8 billion.
This reversed the position Barack Obama held during the presidential election campaign, when he opposed a plan by his Republican opponent, John McCain, to build 45 nuclear power plants by 2030. Obama, at the time, gave the excuse that nuclear power stations should not be built until the nuclear waste disposal problem was solved.
In Britain, the Labour Government of Gordon Brown faces the problem of having to replace ageing power stations from 2015, after having sold off its controlling stake in the British Energy Group to the French company, EDF. Mr. Brown has promised to fast-track the construction of 10 nuclear power stations in Britain, using the Infrastructure Planning Commission to cut through red tape and environmental approval processes which would normally delay new projects for years.
The commission promises to get projects through to a decision in about a year.
The British Government specifically says that it intends to use nuclear energy because it has almost zero CO
2
emissions, and will enable Britain to cut CO
2
emissions, as required by the European Union’s mandatory CO
2
reduction targets.
EDF, Europe’s largest electric power generator, has extensive experience in nuclear power generation, as most of France’s energy comes from nuclear power.
In a statement in support of a new nuclear power station at Hinkley Point on England’s west Somerset coast, EDF stated, "The Government’s draft Nuclear National Policy Statement (NPS) emphasises the need for the UK to take account of the ability to develop new nuclear power stations significantly earlier than 2025 so to displace CO
2
, and achieve the Government’s objective of achieving an electricity supply that is almost entirely ’decarbonised’ by 2050."
It added, "Unless action is taken now to invest in new nuclear power stations, carbon emissions from electricity generation are likely to rise and energy security will be at increasing risk. It is on this fundamental basis that EDF Energy believes there is a pressing need for new nuclear development. The proposed nuclear power development at Hinkley Point C will provide more than 6 percent of the UK’s electricity requirements. This will represent a significant contribution to the Government’s energy policy aims in its own right."
Nuclear power has been refined over the past 50 years, to the point where it is the cleanest source of available energy, even taking into account the problems of nuclear waste disposal and plant decommissioning. The fact that the left-wing governments of Britain and the United States have embarked on a massive expansion of nuclear power generation shows that they regard these problems as manageable.
From News Weekly, March 6, 2010
Which of the following statements is NOT true about the US policy for nuclear energy?
选项
A、The government approved new loans for the construction of nuclear energy plants.
B、The government has proposed a total of $US36 billion in federal loan guarantees.
C、The government is expected to fund six or seven new power plants in the country.
D、The first of the new generation power stations is being built in the state of Georgia.
答案
B
解析
本题为概括题。从问题的关键词可判断相关信息在前四段。根据第一段“by approving substantial new loans for the construction of nuclear energy plants in the us”可知A正确;根据第三段“The US Department of Energy recently proposed $US36 billion in new federal loan guarantees on top of $US 18.5 billion already budgeted-for a total of $US54.5 billion”可知B错误;根据第三段“which is expected to fund six or seven new power plants”可知C正确;根据第三段“The first of the new generation power stations is being built in the state of Georgia”可知D正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0M1K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Incomputerprogramming,thismodelis______toanyoftheotherswehaveeverhad.
Americawas______wasfirstcalled"India"byColumbus.
Thegreatestrecentsocialchangeshavebeen【C1】______thelivesofwomen.Duringthe20thcenturytherehasbeenaremarkable
Whatisthenationalityoftheresearchers?
Toobtainasatisfactoryresult,onemustapplytwo______ofpaintonacleansurface.
Whatistheman’spurposefortalkingwiththewoman?
Whatisthespeakertalkingabout?
DivorceInarbitration,thedivorcecaseispresentedtoaneutralpartycalledanarbitratorwho,likeajudge,hasthepo
Thatexperiencesinfluencesubsequentbehaviorisevidenceofanobviousbutneverthelessremarkableactivitycalledremembering
Everyyearbilliontonsofcarbondioxideisaddedintotheair,whichinpartresultsinglobalwarmingandclimatechanges.Yo
随机试题
如下图所示的二叉树,请把它转换成森林。
只有先进的社会意识对社会存在具有能动的反作用。
单位和个人违反《中华人民共和国传染病防治法》,导致传染病传播、流行,给他人人身、财产造成损害的,应依法
下列不属于UCITS一号指令规范的内容的是()。
下列各种债券中,其利率在偿付期限内发生变化的是()。
实践的主体和客体是相互作用的,二者相互作用的关系体现了()。
chair
20世纪80年代第五代导演崛起之时,导演、编剧为剧本反复推敲修改,演员为塑造好形象深入生活实地采风的故事____________,《红高梁》《黄土地》《霸王别姬》等在中国乃至世界电影史上留下印记的杰作,就是在创作者殚精竭虑、心无旁骛的努力中诞生的。填入画横
(2013年真题)我国宪法规定:“人民依照法律规定,通过各种途径和形式,管理国家事务,管理经济和文化事业,管理社会事务。”这一规定体现的宪法基本原则是()。
Throughouthistorymanhashadtoacceptthefactthatalllivingthingsmustdie,butpeoplenowlivelongerthanthey【C1】____
最新回复
(
0
)