首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The fact that people go to the Louvre museum in Paris to see the original painting Mona Lisa when they can see a reproduction an
The fact that people go to the Louvre museum in Paris to see the original painting Mona Lisa when they can see a reproduction an
admin
2022-07-19
65
问题
The fact that people go to the Louvre museum in Paris to see the original painting Mona Lisa when they can see a reproduction anywhere leads us to question some assumptions about the role of museums of fine art in today’s world. But despite an implicit recognition that the spread of good reproductions can be culturally valuable, museums continue to promote the special status of original work. Unfortunately, this seems to place severe limitations on the kind of experience offered to visitors.
One limitation is related to the way the museum presents its exhibits. As repositories of unique historical objects, art museums are often called "treasure houses". We are reminded of this even before we view a collection by the presence of security guards, attendants, ropes and display cases to keep us away from the exhibits. In many cases, the architectural style of the building further reinforces that notion. In addition, a major collection like that of London’s National Gallery is housed in numerous rooms, each with dozens of works, any one of which is likely to be worth more than all the average visitor possesses. In a society that judges the personal status of the individual so much by their material worth, it is therefore difficult not to be impressed by one’s own relative "worthlessness" in such an environment.
Furthermore, consideration of the "value" of the original work in its treasure house setting impresses upon the viewer that, since these works were originally produced, they have been assigned a huge monetary value by some person or institution more powerful than themselves. Evidently, nothing the viewer thinks about the work is going to alter that value, and so today’s viewer is deterred from trying to extend that spontaneous, immediate, self-reliant kind of reading which would originally have met the work.
The visitor may then be struck by the strangeness of seeing such diverse paintings, drawings and sculptures brought together in an environment for which they were not originally created. This "displacement effect" is further heightened by the sheer volume of exhibits. In the case of a major collection, there are probably more works on display that we could realistically view in weeks or even months.
This is particularly distressing because time seems to be a vital factor in the appreciation of all art forms. A fundamental difference between paintings and other art forms is that there is no prescribed time over which a painting is viewed. By contrast, the audience encounters an opera or a play over a specific time, which is the duration of the performance. Similarly, novels and poems are read in a prescribed temporal sequence, whereas a picture has no clear place at which to start viewing, or at which to finish.
Thus art works themselves encourage us to view them superficially, without appreciating the richness of detail and labor that is involved.
According to the writer, the "displacement effect" on the visitor is caused by________.
选项
A、the variety of works on display and the way they are arranged
B、the impossibility of viewing particular works of art over a long period
C、the similar nature of the paintings and the lack of great works
D、the inappropriate nature of the individual works selected for exhibition
答案
A
解析
根据题干中的displacement effect定位到原文第四段。第四段说,参观者可能因各种各样的油画、图画、雕像在一个全新的场地汇聚一堂而惊叹不已。因为展品数量之多,这种“位移效应”效果更为突出。选项A与原文是相同含义,是正确选项。选项B是文中细节,并非造成“位移效应”的原因,属于答非所问。选项C中的similar与原文中的diverse paintings含义相反,属于正反混淆。选项D文中未提及,属于无中生有。第四段:博物馆展品数量之多,致使参观耗时较长。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0Ri4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Thegovernment______aheavytaxontobacco,whicharousedoppositionfromthetobaccoindustry.
Migrationisusuallydefinedas"permanentorsemi-permanentchangeofresidence".However,ourconcerniswithmovementbetween
Thebesttitleforthispassagewouldbe______.Defenseattorneysarevitaltothejudicialsystembecausewithoutthem,itwo
Thequestionofethicsinthelegalprofessionisonethathasplaguedtheindustrysinceitsinception.Thecommonimageofan
Overthepastdecade,manycompanieshadperfectedtheartofcreatingautomaticbehaviors-habits-amongconsumers.Thesehabits
Conveniencefoodhelpscompaniesbycreatinggrowth;butwhatisitseffectonpeople?Forpeoplewhothinkcookingwasthefoun
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
It’sanannualargument.Doweordowenotgoonholiday?Mypartnersaysnobecausetheboilercouldgo,ortherooffalloff,
Thedestructionofournaturalresourcesandcontaminationofourfoodsupplycontinuetooccur,largelybecauseoftheextreme
Anyonewhohassearchedforajobfreshoutofcollegeknowshowdifficultitistogetthatfirstjob.Sendingouthundredsof
随机试题
Thiscropdoesnotdowellinsoils______theoneforwhichithasbeenspeciallydeveloped.
下列哪一项不属于下丘脑调节肽
一马耳下局部出现疼痛、肿胀及增温,触之敏感。病马流涎、食欲减退、吞咽困难。根据上述症状,该病最可能是
A、苯胺-邻苯二甲酸盐试剂B、三苯四氮唑盐试剂C、硝酸银试剂D、3,5-二羟基甲苯-盐酸试剂E、过碘酸加联苯胺使酮糖和含有酮糖的低聚糖呈红色
某社区活动中心工程,3层框架结构,无地下室,总建筑面积2417m2,层高均为4.5m,局部有1.2m深大截面梁。由于地质条件比较好,设计为放大基础加地连梁,房心填土后夯实,再做首层地面。在一层顶梁板施工时,钢筋制作安装、模板支设完毕,开始浇筑混凝土,当混
心理发展的性质不包括()。
历史唯心主义的本质在于它肯定()。
下列关于地理常识的表述,不正确的是:
改革开放以来我们取得一切成绩和进步的根本原因,归结起来就是:开辟了中国特色社会主义道路,形成了中国特色社会主义理论体系,高举中国特色社会主义伟大旗帜,最根本的就是要坚持这条道路和这个理论体系。下列哪一项完整概括了中国特色社会主义理论体系的内容?()
设A为n阶可逆矩阵,α为n维列向量,b为常数,记分块矩阵P=其中A*是A的伴随矩阵,E为n阶单位矩阵.(Ⅰ)计算并化简PQ;(Ⅱ)证明矩阵Q可逆的充分必要条件是αTA-1α≠b.
最新回复
(
0
)