首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Science writer Tom Standage draws apt parallels between the telegraph and the gem of late 20th century technology, the Internet.
Science writer Tom Standage draws apt parallels between the telegraph and the gem of late 20th century technology, the Internet.
admin
2010-06-30
59
问题
Science writer Tom Standage draws apt parallels between the telegraph and the gem of late 20th century technology, the Internet. Both systems grew out of the cutting edge science of their time. The telegraphs land lines, underwater cables, and clicking gadgets reflected the 19th century’s research in electromagnetism. The Interacts computers and high-speed connections reflected the 19th century computer science, information theory, and materials technology.
But, while gizmos make a global network possible, it takes human cooperation to make it happen. Standage’s insight in this regard adds depth to his technological history, he under scores the relevance to our own time of the struggles of Samuel Morse in America, William Cooke in England, and other telegraph pioneers. They made the technology work efficiently, sold it to a skeptical public, and overcame national and international bureaucratic obstacles. The solutions they found smooth the Internets way today.
Consider a couple of technical parallels. Telegrams were sent from one station to the next, where they were received and retransmitted until they reached their destination. Stations along the way were owned by different entities, including national governments. Internet data is sent from one server computer to another that receives and retransmits it until it reaches its destination. Again the computers have a variety of owners.
Then there is the social impact. The Internet is changing the way we do business and communicate. It makes possible virtual communities for individuals scattered around the planet who share mutual interests. Yet important as this may turn out to be, it is affecting a world that was already well connected by radio, television, and other telecommunications. The Associated Press, Reuters, and other news services would have spread the Stare report quickly without the Internet. In this respect, the global telegraph network was truly revolutionary. The unprecedented availability of global news in real time gave birth to the Associated Press and Reuters news services. It gave a global perspective to newspapers that had focused on local affairs. A provincialism that geographical isolation had forced on people for millennia was gone forever. Some seers naively hailed this as a force for world peace. They predicted that tensions over cultural and ethnic differences would relax as people interacted in real time. Visionaries say the same about the Internet. While communications can smooth this process, they don’t automatically make it happen. As the experience of the past century and a half has shown, peace takes the will to make it work and sustained effort by all parties.
All of the following facts about the telegraph and the Internet are true EXCEPT the fact that______.
选项
A、both develop from the most advanced science of their time
B、they are operated similarly in technical terms
C、both help to change the way we do business and communicate
D、both facilitate the communication between cultures and ethnic groups
答案
C
解析
推理判断题。要求考生理解文章的总体结构,把握主旨并进行概括和总结。本文讨论了电报和互联网在发展基础、发展过程、技术基础、社会影响等方面的相似之处(parallels);选项A“发展基础”,B“技术基础”文章中都提到,是正确的。选项D中提及新技术为不同文化和种族的交流提供了便利在文章的最后一段也得到了印证。但文章中未提供明确的信息说明电报技术的运用改变了人们经商和交流的方式。故选项C是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0ZPd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Humanrelationshavecommandedpeople’sattentionfromearlytimes.Thewaysofpeoplehavebeenrecordedininnumerablemyths,
Complainingaboutfaultygoodsorbadserviceisnevereasy.Mostpeopledislikemakingafuss.Butifsomethingyouhavebought
Women’smindsworkdifferentlyfrommen’s.Atleast,thatiswhatmostmenareconvincedof.Psychologistsviewthesubjectei
ShortagesoffluvaccinearenothingnewinAmerica,butthisyear’sisawhopper.Untillastweek,itappearedthat100millio
Wheredidriceoriginate?
Allinternationalchainschoolsteachmanydifferentlanguages.
Payandproductivity,itisgenerallyassumed,shouldberelated.Buttherelationshipseemstoweaken【C1】______peoplegetolder
YouwillhearaconversationbetweenMissGreen,aneducationaljournalist,andProfessorWilson,anexpertineducationalstudi
Whichofthefollowingcanreflecttheever-changingethnicstructureofAmerica?WhoplayprofessionalfootballintheUnited
Intheworldofentertainment,TVtalkshowshaveundoubtedlyfloodedeveryinchofspaceondaytimetelevision.Andanyonewho
随机试题
A.AChB.NEC.NOD.铃蟾素支配G细胞的迷走神经节后纤维释放
A.复凝聚法B.喷雾冻凝法C.单凝聚法D.液中干燥法E.多孔离心法在高分子溶液中加入凝聚剂而凝聚成囊的方法是()。
大理石面层和花岗岩面层的主控项目是()。
水仙(清)李渔水仙一花,予之命也。予有四命,各司一时:春以水仙兰花为命;夏以莲为命;秋以秋海棠为命;冬以腊梅为命。无此四花,是无命也。一季夺予一花,是夺予一季之命也。水仙以秣陵①为最,
矫正过错行为的策略包括()。
结合你的工作与实习经历,谈谈结案阶段的步骤与核心技巧。(南航2012年研)
设要为某工厂设计一个数据库,需要记录如下信息(有下划线的信息可作为唯一标识):*产品有产品名、规格;*每种产品拥有多道加工工序,每道加工工序只适用于一种产品;*每道工序需要记录相关的工序编号、所需材料、加工要求;*每道工序可以有多道上
下列模式中,能够给出数据库物理存储结构与物理存取方法的是()。
20oftheworld’stopeconomiespromisedtohelpIraqloweritsdebtandtohelprestartglobaltradetalksaftera2-daymeetin
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecauseofraysfromthesunandotherstars.Theatmosphe
最新回复
(
0
)