首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early and so inexorably (坚定地) that it is easy t
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early and so inexorably (坚定地) that it is easy t
admin
2016-04-30
59
问题
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early and so inexorably (坚定地) that it is easy to imagine an internal clock of mathematical maturity guiding their growth. Not long after learning to walk and talk, they can set the table with impressive accuracy—one plate, one knife, one spoon, one fork, for each of the five chairs. Soon they are capable of noting that they have placed five knives, five spoons, and five forks on the table and, a bit later, that this amounts to fifteen pieces of silverware. Having thus mastered addition, they move on to subtraction. It seems almost reasonable to expect that if a child were secluded on a desert island at birth and retrieved seven years later, he or she could enter a second-grade mathematics class without any serious problems of intellectual adjustment.
Of course, the truth is not so simple. In this century, the work of cognitive psychologists has illuminated the subtle forms of daily learning on which intellectual progress depends. Children were observed as they slowly grasped—or, as the case might be, bumped into—concepts that adults take for granted, as they refused, for instance, to concede that quantity is unchanged as water pours from a short stout glass into a tall thin one. Psychologists have since demonstrated that young children, when asked to count the pencils in a pile, readily report the number of blue or red pencils, but must be coaxed (说服) into finding the total. Such studies have suggested that the rudiments (基本原理) of mathematics are mastered gradually, and with effort. They have also suggested that the very concept of abstract numbers—the idea of a oneness, a twoness, a threeness that applies to any class of objects and is prerequisite (先决条件) for doing anything more mathematically demanding than setting a table-is itself far from innate.
It can be inferred from the passage that children are likely to _____ when they are asked to count all the balls of different colors.
选项
A、give the accurate answer
B、count the balls of each color
C、be too confused to do anything
D、make minor mistakes
答案
B
解析
第2段倒数第3句。文章是以pencils为例进行说明的,题目中换成了bails,但是目的是相同的,都是为了表述儿童更愿意根据颜色的不同来数数,而不愿数总数,故B正确。A、D都没有提到;C的说法过于绝对,与文章表述也不相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0ce7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Nooneknowsexactlyhowmanydisabledpeoplethereareintheworld,but【C1】______suggestthefigureisover450million.Then
Housingofficialssaythatlatelytheyarenoticingsomethingdifferent:studentsseemtolackthewill,andskill,toaddresst
EndangeredPeoplesA)Today,itisnotdistance,butculturethatseparatesthepeoplesoftheworld.Thecentralquestionofour
EndangeredPeoplesA)Today,itisnotdistance,butculturethatseparatesthepeoplesoftheworld.Thecentralquestionofour
SixSecretsofHigh-EnergyPeopleA)There’sanenergycrisisinAmerica,andithasnothingtodowithfossilfuels.Millionsof
Teachingchildrentoreadwellfromthestartisthemostimportanttaskofelementaryschools.Butrelyingoneducatorstoappr
Manypeopleoftenenjoyeatingout【C1】______beforeorafteravisittothetheatre.However,mostofuswouldratherkeepthetw
Manypeopleoftenenjoyeatingout【C1】______beforeorafteravisittothetheatre.However,mostofuswouldratherkeepthetw
Theconceptofculturehasbeendefinedmanytimes,andalthoughnodefinitionhasachieveduniversalacceptance,mostofthede
Crimeisincreasingworldwide.Thereiseveryreasontobelievethe【B1】______willcontinuethroughthenextfewdecades.Crimer
随机试题
输气站场周围建筑物距场内最近地区工艺设备的距离为30m。()
By【B1】______afewsimpletechniques,parentswhoreadtotheirchildrencangreatlyincreasetheirchildren’slanguagedevelopm
病人,男性,58岁,在无明显诱因下,反复出现无痛性血尿两个月,他很焦虑,要求医生查明原因。该病人需要做膀胱镜检查,逆行肾盂造影,检查前一天的护理哪一项必要()
患者,男,41岁。无痛性进行性双侧颈部淋巴结肿大1个月,查体发现双侧颈部各1个2cm×2cm大小淋巴结,活动、无压痛,余浅表淋巴结未触及,心肺未见异常,腹平软,肝脾肋下未触及,临床疑诊淋巴瘤。问题3:为了临床分期,需要首选的进一步检查是
正常分娩胎膜自然破裂多在
Manydreams________seemimpossible,thenimprobable,andeventuallyinevitable.
1960年,我国对国民经济实行调整的方针是()。
以下关于图像文件格式的叙述中,错误的是______。
PassageThreeThesteakhousemaybeAmerica’sgreatestsingleachievement.Sure,there’sthatConstitutioneveryone’ssoimp
Thegovernmenthaslauncheditsconsultationonbettermeasuresofchildpoverty,butitreallyhastobeasked,betterforwhom
最新回复
(
0
)