首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、People’s IQ scores keep rising for the past half century. B、Average people have lower IQ scores than decades ago. C、Kids are b
A、People’s IQ scores keep rising for the past half century. B、Average people have lower IQ scores than decades ago. C、Kids are b
admin
2019-04-23
61
问题
Most kids are much better than their parents at programming the video or setting up the new computer. Almost certainly they can beat Mum and Dad at video games. And they probably think they are smarter than their parents. But here’s the surprise: those kids may be right. If IQ tests tell us anything at all, today’s young people really are smarter than their parents. Studies from numerous countries suggest that IQ scores have been rising fast since at least the 1950s—enough to mean that someone with an IQ classed as average then could be labelled as having low intelligence today. Humans, it seems, are getting cleverer and cleverer with each passing generation. But not so fast. There’s a serious argument among psychologists over just what the upward trend in IQ scores really means. Some researchers argue that we’re not getting more intelligent overall, just getting better at a particular sort of problem-solving. Others, though, say they have found echoes of rising IQ scores in "real world" measures of intelligence. A study last year analysed a basket of indicators including scientific productivity and performance in intellectual games such as chess and bridge. Admittedly, none of the measures taken alone is compelling evidence of a rise in intelligence. An increase in scientific productivity, for example, could simply reflect the fact that scientists are under ever-increasing pressure to publish papers. And some measures, such as the number of patents awarded, did not show clear trends.
20. What is the speaker mainly talking about?
21. What do studies from some countries suggest?
22. What message does the number of patents awarded convey?
选项
A、People’s IQ scores keep rising for the past half century.
B、Average people have lower IQ scores than decades ago.
C、Kids are better at school than the previous generation.
D、Parents are under more pressure than their children.
答案
A
解析
原文提到,有一些国家的研究表明,至少从20世纪50年代开始,人们的智商在不断上升。A是原文的同义转换。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0mZ7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
近几年来,庙会已经成为人们欣赏民间艺术和体验传统文化的首选之地。
中国是一个农业大国,也是世界农业起源地之一。水稻和小麦等农作物都原产自中国。新中国成立后,政府十分重视农业生产,不断加大农业投入,加速了农业生产的现代化进程。因此,中国农业取得了辉煌的成就。中国各种农产品的产量增长很快,谷物、棉花、花生(peanut)的总
7月底,中国环境保护部(China’sEnvironmentProtectionMinistry)发布了今年上半年空气质量状况报告。报告称,除了拉萨(Lhasa)、海口、舟山和惠州四个城市,我国其他主要大城市的空气质量均未达标。造成这一结果的原因有很
A、Replaceitsout-datedequipment.B、Improvethewelfareofaffectedworkers.C、Followgovernmentregulationsstrictly.D、Provid
Anewstudysuggeststhatthecloseinterspeciesbondthatexistsbetweenhumansanddogsmayextend27000oreven40000years
Forthispart,youareallowed30minutestowritealettertocomplaintoanonlineshopaboutapoor-qualitydigitalproducty
A、Bytransferringmoneyamongdifferentaccounts.B、Byreplacingthemissingmoneythroughgambling.C、Bymakingcomputererrors
A、Confident.B、Energetic.C、Discouraged.D、Anxious.C短文开头提到当女性在镜子前面做运动时,她们会感到气馁(discouraged)和易累(tired),故C为正确答案。
A、Theydon’twanttheirpresentbossestoknowwhatthey’redoing.B、Theywanttoearnmoneyfrombothjobs.C、Theycannotearn
A、Expanditsbusinessbeyondgroceries.B、Fire25,000ofitscurrentemployees.C、CutitsDVDpublishingbusiness.D、Selltheb
随机试题
线虫感染人体的方式A.接触土壤时丝状蚴经皮肤侵入B.生吃蔬菜瓜果误食感染性虫卵C.感染性虫卵黏附在手上D.感染性幼虫通过蚊传播E.吃未煮熟的猪肉误食囊包
绌脉
隧道监控量测中,属于必测的项目是()。
()是通过沟通、决策制定和问题解决等方式改变组织成员的态度和行为的技术。
上市公司出现最近3年连续亏损的情形,除另有规定外,自该公司公布其年度报告之日起10个工作日内,有权决定暂停其股票上市的单位是()。
教育对社会政治经济具有巨大的促进作用,但不能决定社会的政治经济变化。()
社会工作是社会建设的重要组成部分,它是一种体现社会主义核心价值理念,注重专业伦理规范,坚持“助人自助”宗旨,在社会服务、社会管理领域综合运用专业知识、技能和方法,帮助有需要的个人、家庭、群体、组织和社区,整合社会资源,协调社会关系,预防和解决社会问题(
赵某乘一女工深夜行走至无人处时,大喝一声“放下包”,该女工听到喊声,扔包便跑,赵某的行为构成()。
表1是在某DHCP客户机执行ipconfig/all命令后得到的部分信息。表2是在该客户机依次执行ipconfig/relese和ipconfig/renew时捕获的报文和第5条提交的解析信息,请分析表中的内容并补充空白处的信息。表1在DHCP客
Inthebeginning,E.MavisHetheringtonwaslookingforasmuchpathologyasthenextperson.Itwastheearly1970s,withth
最新回复
(
0
)