首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Frank Sinatra knew he was getting a raw deal. He could sing but he was not much of a songwriter, so he never saw a cent when mos
Frank Sinatra knew he was getting a raw deal. He could sing but he was not much of a songwriter, so he never saw a cent when mos
admin
2021-02-21
88
问题
Frank Sinatra knew he was getting a raw deal. He could sing but he was not much of a songwriter, so he never saw a cent when most of his 300 or so singles were played on American radio. He spent years fruitlessly lobbying Congress to change a 1909 royalties law, which requires radio broadcasters to pay composers but not performers. Broadcasters—a more formidable lobby than artists or record labels-have long fought any change, arguing that airtime gives singers free publicity. But this month the artists and labels have had some good news.
On June 5th Clear Channel Communications, America’s largest radio broadcaster, announced a deal with Big Machine, a country-music label, to pay performance royalties on all its radio channels, terrestrial (ie, over the air) and digital. The plan is for Clear Channel to pay the label and its artists, who include Taylor Swift and Tim McGraw, a cut of its advertising revenue. The agreement indicates that Clear Channel plans to invest more in digital radio, the part of the industry that is growing.
But unlike terrestrial broadcasters, digital stations are obliged by a 1998 law to pay fees to artists whenever a song is played. This twisted system has made life painful for digital platforms trying to build an audience, such as Pandora, which pays out more than half of its revenue in music royalties.
"It’s very tough to make business work online with these rates," says Tim Westergren, founder and chief strategy officer of Pandora. His firm has spent $50,000 this year lobbying Congress to change the law.
Only 2% of Clear Channel’s listeners are digital and 98% terrestrial, so the deal looks costly. But Big Machine supplies only a small proportion of Clear Channel’s music. And paying a share of ad revenues hurts less than paying per song. The idea is to see what this does to the bottom line before negotiating with other labels.
The deal may also reflect anxiety on Clear Channel’s part. Its leveraged buy-out in 2008, just before the ad market collapsed, has left it heavily in hock. It has enough cash to keep things humming for a few years, but few years later, debts of $12.1 billion fall due. The company will probably need a maturity extension. "There’s no way to pay that," says Melissa link of Fitch, a ratings agency. "They need growth."
All eyes are now watching to see whether Clear Channel can make money from digital radio. It already has iHeartRadio, an internet network launched in 2008, which relies on ads rather than subscriptions. In September 2011 the network began offering customisable playlists, like Pandora. It offers 11m songs, compared with Pandora’s 900,000—but has only a tenth of its rival’s listeners. The big source of growth is among smartphone buyers, who account for 70% of Pandora’s streaming. Yet Pandora also relies heavily on advertising (only 10% subscribe), and mobiles have proven difficult for ad sales.
[A] intends to enlarge investment in the growing digital radio market
[B] relies more heavily on subscriptions than on advertising.
[C] has earned profits from both digital radio and terrestrial radio.
[D] complains that it is difficult for his firm to operate online business with high royalty rates.
[E] has to expend over half of its income on music royalties.
[F] thinks that Clear Channel Communications is unable to pay off its debts.
[G] cannot get paid for his singing performance under a 1909 royalties law.
Frank Sinatra
选项
答案
G
解析
Frank Sinatra出现在文中第一段。该段第二句讲到,Frank Sinatra大约300首单曲中的大部分在美国广播电台播放,他却从来没拿到过一分钱。接着第三句提到一项1909年的版权使用费法,该法要求电台对歌曲作者付款,但不必对歌者付款。也就是说,根据这项法律,作为歌曲演唱者的Frank Sinatra无法拿到版权费。G表达了这个意思,其中cannot get paid对应文中的never saw a cent,故G为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/11Y4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Whowouldhavethoughtthatglobally,theITindustryproducesaboutthesamevolumeofgreenhousegasesastheworld’sairlines
Technologyissupposedtomakeourliveseasier,allowingustodothingsmorequicklyandefficiently.Buttoooftenitseemst
Technologyissupposedtomakeourliveseasier,allowingustodothingsmorequicklyandefficiently.Buttoooftenitseemst
Inresponsetoscandalsrockingthestudentloanindustry,theHousehasquicklypassedreformlegislationtorequiremorediscl
KeithHewson,a29-year-oldairlinepilot,hadn’tplannedtolivewithhisin-lawsafterhegotmarried.Buthequicklyrealized
随机试题
申请诉前财产保全可以向()人民法院申请。
重新点燃启蒙的火炬在告别20世纪而进入2l世纪之际,中国思想界对启蒙有截然相反的看法。有人历数启蒙的罪状,劝告知识分子放弃启蒙立场;有人则回顾启蒙被压倒的悲剧,希望在中国“重新点燃启蒙的火炬”。面对思想界的矛盾和种种困惑,有一个问题必须回答:今日
无尿的定义是指成年人24小时尿量少于
某患儿,高热2天,烦躁口渴。突然神昏,抽搐,舌质深红,舌苔黄糙,指纹青紫,治疗首选方剂为
某县从事母婴保健工作的医师胡某,违反《母婴保健法规定》,出具有关虚假证明而且情节严重。该县卫生局应依法给予胡某的处理是
下列应征收增值税的有( )。
中国的封建统治者通过科举考试选拔官吏,是从()开始的。
变量的一组取值如下:“11、14、9、8、19、16、12”,变量的中位数和平均数分别是( )。
设随机变量X与Y相互独立且分别服从正态分布N(μ,σ2)与N(μ,2σ2),其中σ是未知参数且σ>0,设Z=X—Y,(Ⅰ)求Z的概率密度f(z,σ2);(Ⅱ)设z1,z2,…,zn为来自总体Z的简单随机样本,求σ2的最大似然估计量.
Whyisitsodifficulttofallasleepwhenyouareovertired?Thereisnooneanswerthat【C1】______toeveryindividual.Butmany
最新回复
(
0
)