首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
American hopes that pressure from the US will force Japan to suddenly dismantle its trade barriers are almost certain to evapora
American hopes that pressure from the US will force Japan to suddenly dismantle its trade barriers are almost certain to evapora
admin
2013-10-11
38
问题
American hopes that pressure from the US will force Japan to suddenly dismantle its trade barriers are almost certain to evaporate in disappointment①. The fact is that Washington faces an obstacle far more formidable than a few power brokers in Tokyo’s government offices. It’s not in line with the centuries-old, deep-ingrained Japanese customs. To move the Japanese government, Washington government must move an entire nation. So far the US has had only limited success despite congressional threats to retaliate. In an April 9 nationwide broadcast, Prime Minister Yasuhiro Nakasone urged the Japanese to buy more imported goods and unveiled a long-awaited three-year plan to ease import restrictions. But this program was far short of what Washington hoped to see. White House Chief of Staff Donald Regan said the Japanese offered "few new or immediate measures." While the plan did promise fewer shackles on imports of telecommunications gear, medicine and medical equipment, it offered no relief for American forest products—which are among the most contentious trade issues.
Nakasone gives every sign of being secure in his desire to reduce a Japanese surplus in trade with the US that hit 36.8 billion dollars in 1984 and could soon top billion. Yet to rely on any Japanese political leader, no matter how popular he is at home, to reverse trade policies is to underestimate the culture and traditions that weigh heavily against a breakthrough②. Big business and dozens of anonymous bureaucrats have as much power as Japan’s top elected leaders. "The whole concept that we can turn this around right now is obviously ridiculous," says an American trader who has lived and worked here since 1952. "The vested interests are being shaken and slowly moved, but at a pace too slow for the eye to follow." That view is echoed by a US diplomat closely involved in the efforts to open the Japanese market to American goods, Washington’s main solution to the ballooning trade ambulance. "Japan is a relationship society rather than a transactional one," he says. "You cannot alter that kind of a system with a television speech or a few general proposals, no matter how well-intended they are."
Beyond specific tariffs or other official barriers to imports, experts here say that the US faces these obstacles. Nearly total domination of the Japanese market by a few dozen giant conglomerates that strongly op pose even token competition—be it from abroad or emerging domestic firms. An elite, thickly layered bureaucracy that historically has drafted laws and regulations as well as enforced them, and both of these powers would be threatened by trade reforms. A longtime relationship between business and government that critics say fosters collusion and hinders foreign entry into domestic markets③.
Which of the following would be the best title for the text?
选项
A、Trade War between Japan and the US
B、It’s time to Remove Japanese Trade Barrier
C、The US Desires to Reduce a Japanese Surplus in Trade
D、Why Japan Won’t Submit to US Trade Demands
答案
D
解析
主旨题。文章第一段讲述美同的希望很难实现。第二段专注于分析日本贸易壁垒产生的原因:文化传统。第三段给出具体的障碍,最后重申日本的决心。所以文章主要阐述日本不向美国压力低头的原因,故选D 。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/12GK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Neverinmywildestdreams______thesepeoplearelivinginsuchpoorconditions.
Kenya’sforeignministersaysheisleavinghispostbecauseof
Therearetwobasicwaystoseegrowth:oneasaproduct,theotherasaprocess.Peoplehavegenerallyviewedpersonalgrowtha
Howmanypeoplediedinlastmonth’sriot?
Hewouldhavetoliveundertheir__________________forthenexttenyears.
Thestudentsweremuchencouraged_____achancetotalkwiththeAmericansinEnglish.
Althoughhethoughthewashelpingustopreparethedinner,hewasactually______theway.
Theabilityoffallingcatstorightthemselvesinmidairandlandontheirfeethasbeenasourceofwonderforages.Biologist
Itisuptothegovernmentto______therightsofindividualcitizens.
随机试题
根据《中国共产党农村基层组织工作条例》中关于农村经济建设的规定,下列说法不正确的是:
患者,男性,甲型肝炎住院21天治愈出院。护士为其进行终末消毒处理,做法正确的是()。
拟诊为( )下列治疗哪项不妥( )
施工现场环境保护主要由()负责。
企业发生的下列支出中,可在发生当期直接在企业所得税税前扣除的是()。(2015年)
在义务教育阶段,学习英语应以实践为主,学习者最主要的终极目标之一是获得______。
Itisoftenobservedthattheagedspendmuchtimethinkingandtalkingabouttheirpastlives,ratherthanaboutthefuture.Th
待排序的关键码序列为(15,20,9,30,67,65,45,90),要按关键码值递增的顺序排序,采取简单选择排序法,第一趟排序后关键码15被放到第()个位置。
A、Shegotuplaterthanusual.B、Shetookthewrongtrain.C、Sheforgotthatsheshouldwork.D、Thetrainwaslate.A本题问的是上班迟到的原
BeautyandBodyImageintheMediaA)Imagesoffemalebodiesareeverywhere.Women—andtheirbodyparts—selleverythingfromfoo
最新回复
(
0
)