首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Three hundred years ago news travelled by word of mouth or letter, and circulated in taverns and coffee houses in the form of pa
Three hundred years ago news travelled by word of mouth or letter, and circulated in taverns and coffee houses in the form of pa
admin
2013-08-27
40
问题
Three hundred years ago news travelled by word of mouth or letter, and circulated in taverns and coffee houses in the form of pamphlets and newsletters. "The coffee houses particularly are very roomy for a free conversation, and for reading at an easier rate all manner of printed news," noted one observer. Everything changed in 1833 when the first mass-audience newspaper, The New York Sun , pioneered the use of advertising to reduce the cost of news, thus giving advertisers access to a wider audience. The penny press, followed by radio and television, turned news from a two-way conversation into a one-way broadcast, with a relatively small number of firms controlling the media.
Now, the news industry is returning to something closer to the coffee house. The internet is making news more participatory, social and diverse, reviving the discursive characteristics of the era before the mass media. That will have profound effects on society and politics. In much of the world, the mass media are flourishing. Newspaper circulation rose globally by 6% between 2005 and 2009. But those global figures mask a sharp decline in readership in rich countries.
Over the past decade, throughout the Western world, people have been giving up newspapers and TV news and keeping up with events in profoundly different ways. Most strikingly, ordinary people are increasingly involved in compiling, sharing, filtering, discussing and distributing news. Twitter lets people anywhere report what they are seeing. Classified documents are published in their thousands online. Mobile-phone footage of Arab uprisings and American tornadoes is posted on social-networking sites and shown on television newscasts. Social-networking sites help people find, discuss and share news with their friends.
And it is not just readers who are challenging the media elite. Technology firms including Google, Facebook and Twitter have become important conduits of news. Celebrities and world leaders publish updates directly via social networks; many countries now make raw data available through "open government" initiatives. The internet lets people read newspapers or watch television channels from around the world. The web has allowed new providers of news, from individual bloggers to sites, to rise to prominence in a very short space of time. And it has made possible entirely new approaches to journalism, such as that practiced by WikiLeaks, which provides an anonymous way for whistleblowers to publish documents. The news agenda is no longer controlled by a few press barons and state outlets.
In principle, every liberal should celebrate this. A more participatory and social news environment, with a remarkable diversity and range of news sources, is a good thing. The transformation of the news business is unstoppable, and attempts to reverse it are doomed to failure. As producers of new journalism, individuals can be scrupulous with facts and transparent with their sources. As consumers, they can be general in their tastes and demanding in their standards. And although this transformation does raise concerns, there is much to celebrate in the noisy, diverse, vociferous, argumentative and stridently alive environment of the news business in the ages of the internet. The coffee house is back. Enjoy it.
According to the passage, which is NOT a role played by information technology?
选项
A、Challenging the traditional media.
B、Planning the return to coffee-house news.
C、Providing people with access to classified files.
D、Giving ordinary people the chance to provide news.
答案
B
解析
推理判断题。由题干中的information technology定位至第四段,该段提到科技公司在信息传播领域的创新,均提到了[A]、[C]和[D]三个选项,只有[B]项“Planning the return to coffee-house news”未提及,故为答案。由该段前两句“And it is not just readers…important conduits of news”可知,[A]符合文意,故排除;第四句指出“The internet lets people…from around the world”,结合第三段第四句的“Classified documents…online.”可以判断,[C]符合文意,故排除;第五句指出“The web has allowed…in a very short space of time.”,由此可得出,[D]符合文意,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1EZO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
TheDeathofaSpouseFormuchoftheworld,thedeathofRichardNixonwastheendofacomplexpubliclife.Butresearcher
Intheschoolsofancienttimes,themostimportantexaminationswerespoken.Usuallythestudentsweresupposedtosaypoetrya
Whatisthenewsitemmainlyabout?
MannersnowadaysinmetropolitancitieslikeLondonarepracticallynon-existent.Itisnothingforabig,strongschoolboytoe
Theinterviewismainlyadiscussionconcerning
MotivationforWordsMotivationdealswiththeconnectionbetweennameandsense.Basically,therearethreemotivationsforwor
MotivationforWordsMotivationdealswiththeconnectionbetweennameandsense.Basically,therearethreemotivationsforwor
MotivationforWordsMotivationdealswiththeconnectionbetweennameandsense.Basically,therearethreemotivationsforwor
TheletterAinTheScarletLetterrepresents______.
A、HousesofParliamentandBigBen.B、ThesouthbankoftheThames.C、LambethBridge.D、WestminsterAbbey.B
随机试题
患者,女性,25岁。淋雨后打喷嚏、咳嗽、鼻塞、流涕,开始为清水样,3天后变稠,伴有咽痛,轻度畏寒、头痛。对该患者的护理措施正确的是
面瘫急性期,肢体远端腧穴针刺手法应为()。
因保险合同引起的纠纷,下列哪些人民法院有管辖权?
级配砾石或满足要求的天然砂砾作为路面基层时,应控制其()。
浸在酱油、酒、盐和调味香料中的羊排骨( )
列入企业员工工资薪金制度、固定与工资薪金一起发放的福利性补贴,符合国家税务总局相关规定的,可作为企业发生的职工福利费,按规’定计算限额税前扣除;不能同时符合上述条件的福利性补贴,应作为企业发生的工资薪金支出,按规定在税前扣除。()
公安机关决定对犯罪嫌疑人取保候审,案件移送人民检察院审查起诉后,对于需要继续取保候审的,应当依法对犯罪嫌疑人办理取保候审手续的机关不包括()。
A、 B、 C、 D、 D图形元素组成不同,且无属性规律,优先考虑数量规律。观察发现,题干图形都被分割为两个面积不等的三角形,A项被分割成两个面积相等的三角形,B项被分割成一个三角形和一个四边形,C项被分割成
东汉末年,在官渡之战开打前,由于双方实力悬殊,很多人认为曹操必败,曹操下属的很多部将和大臣纷纷暗中给袁绍写信,准备一旦曹操失败以后就归顺袁绍。然而官渡之战中曹操打败了袁绍,并在清理袁绍军营中文书材料时,发现了自己部下写的那些信件。曹操的部下们因此而战战兢兢
一个老人在高速行驶的火车上,不小心把刚买的新鞋从窗口掉了一只,周围的人倍感惋惜,不料老人立即把第二只鞋也从窗口扔了下去。这举动更让人大吃一惊。老人解释说:“这一只鞋无论多么昂贵,对我而言已经没有用了,如果有谁能捡到一双鞋子,说不定他还能穿呢!”这段文字意在
最新回复
(
0
)