首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The single most shattering statistic about life in America in the late 1990s was that tobacco killed more people than the combi
The single most shattering statistic about life in America in the late 1990s was that tobacco killed more people than the combi
admin
2011-03-10
49
问题
The single most shattering statistic about life in America in the late 1990s was that tobacco killed more people than the combined total of those who died from AIDS, car accidents, alcohol, murder, suicide, illegal drugs and fire. The deaths of more than 400, 000 Americans each year, 160, 000 of them from lung cancer, make a strong case for the prohibition of tobacco, and particularly of cigarettes. The case, backed by solid evidence, has been made in every public arena since the early 1950s, when the first convincing link between smoking and cancer was established in clinical and epidemiological studies—yet 50 million Americans still go on smoking. tobacco-related illness. It is a remarkable story, clearly told, astonishingly well documented and with a transparent moral motif.
Most smokers in America eventually manage to quit, and local laws banning smoking in public have become common, but the industry prospers. The tobacco companies have survived virtually everything their opponents have thrown at them. At the end of his story, Mr. Brandt writes: "The legal assault on Big Tobacco had been all but repelled. The industry was decidedly intact, ready to do business profitably at home and abroad. "Although the conclusion is not to his liking, Mr. Brandt’s is the first full and convincing explanation of how they pulled it off.
Cigarettes overcame any lingering opposition to the pleasure they gave when American soldiers came to crave them during the World War I. War, says Mr. Brandt, was "a critical watershed in establishing the cigarette as a dominant product in modern consumer culture. " Cigarettes were sexy, and the companies poured money into advertising. By 1950 Americans smoked 350 billion cigarettes a year and the industry accounted for 3.5% of consumer spending on non-durables. The first 50 years of the"cigarette century"were a golden era for Big Tobacco.
That was simply because, until the 1940s, not enough men had been smoking for long enough to develop fatal cancers (women did not reach this threshold until the 1970s). The first clinical and epidemiological studies linking eigarette-smoking and lung cancer were published only in 1950. By 1953 the six leading companies had agreed that a collective response was required. They paid handsomely for a public-relations campaign that insistently denied any proof of a causal connection between smoking and cancer. This worked well until 1964, when a devastating report from the surgeon-general’s advisory committee in effect ended medical uncertainty about the harmfulness of smoking.
But Big Tobacco rode the punches. When the Federal Trade Commission (FTC) ruled that health warnings must appear on each pack, the industry, consented. But it shrewdly exploited the warning: "In a culture that emphasised individual responsibility, smokers would bear the blame for willful risk-taking," notes Mr. Brandt. Many cases for damages against the companies foundered on that rock. Cigarette-makers also marshaled their numerous allies in Congress to help the passage of a law that bypassed federal agencies such as the FTC, and made Congress itself solely responsible for tobacco regulation. Describing the pervasive influence of tobacco lobbyists, he says: "Legislation from Congress testified to the masterful preparation and strategic command of the tobacco industry. "
However, the industry was powerless to prevent a flood of damaging internal documents, leaked by insiders. The companies were shown, for instance, to have cynically disregarded evidence from their in-house researchers about the addictive properties of nicotine. Internal papers also showed that extra nicotine was added to cigarettes to guarantee smokers sufficient" satisfaction".
Despite such public-relations disasters, the industry continued to win judgments, most significantly when the Supreme Court rejected by five votes to four a potentially calamitous attack that would have given the Federal Drug Administration the power to regulate tobacco products. The industry’s shrewdest move was to defuse a barrage of eases brought by individual states, aiming to reclaim the cost of treating sick smokers. The states in 1998 accepted a settlement of $246 billion over 25 years (the price of a pack rose by 45 cents shortly afterwards). In return, the states agreed to end all claims against the companies. But the settlement tied the state governments to tobacco’s purse-strings; they now had an interest in the industry’s success.
For those who thought the settlement was akin to" dancing with the devil", it appeared in retrospect that the devil had indeed had the best tunes, reports Mr. Brandt. To his credit, he manages to keep his historian’s hat squarely on his head. But you can feel the anguish.
Which of the following might be the most appropriate title for the text?
选项
A、Tobacco
B、Tobacco Companies
C、An Evil Weed
D、A History. of the Cigarette
答案
C
解析
主旨题。本文开篇提到烟草造成死亡的数据,引出末句yet 50 million Americans still go on smoking。第二段简要介绍Allan Brandt的新著a history of the cigarette in America。之后指出,尽管种种限烟措施频频出台,但the industry prospers。接下来,作者简要回顾烟草的兴盛及在受到种种打压下成功逃脱的措施,最后用Brandt的观点进行总结归纳。可见全文的主旨是说,烟草危害极大,但人们还是对它上瘾,无法完全摆脱它。四个选项中,Tobacco Companies虽然在文中多次提到,但本文主题还是tobacco,排除[B];[D]是Allan Brandt新著的内容,本文只提到极少的一部分,不能作为主旨。[A]和[C]相比,[C]中的evil表明烟草是有害的,而[A]没有这个含义,从开篇到最后作者都在用数据等说明烟草的危害,显然[A]范围过大,[C]同时与末段中的dancing with the devil相呼应.符合文意,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1JYO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
JosephMachlissaysthatthebluesisanativeAmericanmusicalandverseform,withnodirectEuropeanandAfricanantecedents
A、Peopleofcomparativelyhigherlevels.B、Peopleconsistinglargelyofuniversitystudents,postgraduates,Englishworkers.C、T
TheCommercialisationofScienceandTechnologyScienceandtechnologyandtheroleofcommercialisationinthatareaarever
Itisalongtimeforalargemountofbigcorporationsorinternationalcompaniestopaymuchattentiontoanever-importantsu
A、Bothwerewearingdarksweaters.B、Neitherwaswearingglasses.C、Bothwereaboutthesameage.D、Oneofthemwasmarkedbya
StatisticⅠ.Thedefendantisguiltyornot?Expert:1)ADNAsample【1】______defendant’s.
A、federalgovernmentB、thehome-loversC、thepeoplewhokillthewildhorseD、thenativepeopleC
Chaucerboremarksof______andthusisregardedastheforerunnerofEnglishRenaissance.
FashionWiththeprogressionofthehumansociety,peopleareincreasinglydemandingtheirclothestobebeautifulaswellas
ItisinterestingtoreflectforamomentuponthedifferencesintheareasofmoralfeelingandstandardsinthepeoplesofJap
随机试题
A.外感寒湿B.肝气乘脾C.食滞肠胃D.肾阳虚衰黎明之前,腹痛肠鸣即泻,泻后则安,形寒肢冷,腰膝酸软,是哪一型泄泻的特点
A.麻黄连翘赤小豆汤B.茵陈蒿汤C.茵陈四苓散D.茵陈术附汤E.鳖甲煎丸治湿重于热型黄疸选
三等控制网1)工程概况××市的现有基础控制网,因自然环境变化、城市扩张、人为活动等因素的影响,目前的大地控制网点难以满足经济建设发展的需要。为了保证基础控制网的功能,计划在区域范围内利用全球导航卫星系统(GNSS)技术建立三等大地控制网。2)问题
吴旭、郑洁和沈瑶三人打算到南京故地重游,三人选择了飞机、火车、汽车和轮船之一出行,但各人出行方式均不相同。如果郑洁选择汽车出行,则吴旭不选择轮船;如果吴旭选择火车出行,则沈瑶不选择飞机;沈瑶选择飞机、火车之一出行。根据以上陈述可知,下列哪项必定是错误的?(
陶行知指出我国幼稚园存在的三种病症是______、______、______。
一个人被外在的规则和内在的道德约束着,才能成为一个真正的人;一个社会的规则与道德___________________,这个社会才能充满希望。道德是通往美好未来的路,而规则就是路旁的灯,照亮我们纯洁的灵魂,也照亮那条充满希望的大道。我们将道德埋在心底,将规
最早使用日记描述法的是()。
将函数f(x)=展开为(x+1)的幂级数为_______,收敛域为________.
SexualReproductionBirdsdoit.Beesdoit.Butdandelionsdon’t.Theprodigiousspreadofthesewinsomeweedsunderscoresa
Theresearchersfindthattherearestrongerconnectionsbetween______.Nowadaysintheschools______.
最新回复
(
0
)