首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Marianne Hardwick was timid and unadventurous, her vitality consumed by physical activity and longing, here intelligence by inde
Marianne Hardwick was timid and unadventurous, her vitality consumed by physical activity and longing, here intelligence by inde
admin
2014-05-14
50
问题
Marianne Hardwick was timid and unadventurous, her vitality consumed by physical activity and longing, here intelligence by indecisiveness, but this had less to do with the innate characteristics of her weaker sex (as her father, Creighton Montgomery, called it) than with the enfeebling circumstances of here upbringing. Creighion Montgomery had enough money to mould his daughters according to his misconceptions: girls were not meant to fend for themselves so he protected them from life. Which is to say that Marianne Montgomery grew up without making any vital choices for herself. Prevented from acquiring the habits of freedom and strength of character which grow from decision-making, very rich girls, whose parents have the means to protect them in such a crippling fashion, are the last representatives of Victorian womanhood. Though they may have the boldest manners and most up-to-date ideas, they share their great-grandmothers’ humble dependence.
Most parents these days have to rely on their force of personality and whatever love and respect they can inspire to exert any influence over their children at all, but there is still an awful lot of parental authority that big money can buy. Multimillionaires have more of everything than ordinary mortals, including more parent power, and their sons and daughters have about as much opportunity to develop according to their own inclinations as they would have had in the age of absolute monarchy.
The rich still have families.
The great divide between the generations, which is so much taken for granted that no one remarks on it any longer, is the plight of the lower and middle classes, whose children begin to drift away as soon as they are old enough to go to school. The parents cannot control the school, and have even less say as to what company and ideas the child will be exposed to; nor can they isolate him from the public mood, the spirit of the age. It is an often-heard complaint of the middle-class mother, for instance, that she must let her children watch television for hours on end every day if she is to steal any time for herself. The rich have ho such problems; they can keep their offspring busy from morning to night without being near them for a minute more than they choose to be, and can exercise almost total control over their environment. As for schooling, they can hand-pick tutors with sound views to come to the children, who may never leave the grounds their parents own, in town, in the country, by the sea, unless for an exceptionally secure boarding school or a well-chaperoned trip abroad. It would have been easier for little Marianne Montgomery to go to Cairo than to the nearest newsstand.
What is the main idea of the selection?
选项
A、The rich control their children’s lives without being near them.
B、The generation gap only occurs in the lower and middle classes.
C、Rich parents have more authority over their children than poor parents.
D、Very rich girls are rather dependent as a result of being overprotected by their parents.
答案
D
解析
全篇主要写富有家庭的家长对孩子们,尤其是女儿们有更多的管制,他们比穷人家的父母更多地给自己的孩子提供保护,因此,特别富有家庭的女儿往往依赖性强,故D 为答案。A 只是作者在证明富人对孩子们的绝对控制时所举的一个例子,并不是文章的主旨;B 和C 在文中并没有体现。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1YUK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Heaimedhisrifle,firedasingleshot,then______thespentcartridge.
Whichofthefollowingitalicizedphrasesindicatesasubject-predicaterelation(主谓关系)?
Whichofthefollowingwordscanbeusedtocomplete"OptimismabouttheUSeconomyhasbeenararecommodity______."?
Ifit______tomorrow,thematchwouldbeputoff.
ArecentBBCdocumentary,"TheTownThatNeverRetired",soughttoshowtheeffectsof(1)_____thestatepensionagebyputting
Thenormalhumandailycycleofactivityissome7-8hours’sleepalternationwithsome16-17hours’wakefulnessandthatthesl
Thenormalhumandailycycleofactivityissome7-8hours’sleepalternationwithsome16-17hours’wakefulnessandthatthesl
Surprisingly,nooneknowshowmanychildrenreceiveeducationinEnglishhospitals,stilllessthecontentorqualityofthate
Thegovernmentwillrequireallhospitalsandclinicsinsomesmallstatesto______tominimumclinicalstandards.
随机试题
下列符号表示生物需氧量的是()。
关于排水最小管径的规定,多层住宅厨房间的立管管径不宜小于()mm。
伴随1kg工质进入控制体积的能量为()。
首次公开发行股票时,根据公开性原则,发行人和主承销商应公开本次股票()。
一般情况下,明细分类账采用活页式账簿,以便根据实际需要,随时添加账页。()
当一个待人接物很热情的人突然变得很冷漠时,我们可以初步判断他的心理活动出现了异常,这样判断的根据是()。
就给定资料反映的问题,用不超过150字进行概括。要求:全面,有条理,有层次。从政府制定政策的角度,就推进节能降耗,建设节约型社会,提出对策建议。要求:有针对性,有条理,切实可行。字数不超过350字。
设f(x,y)=,则f’x(0,1)=_________.
若变量已正确定义,要求通过scanf("%c%d%c%d,&c1,&a,&c2,&b)语句给变量a和b分别赋32和45,给变量c1和c2分别赋字符A和B;下列选项中数据从第1列开始输入,正确的输入形式是()。
Between1852,when【C1】______wasfirstestablishedthatMountEverestwasthehighestmountainonearth,and1953,whenEdmundHi
最新回复
(
0
)