首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Conventional wisdom says that it is better to be a large company than a small one when credit is tight. Bigger firms have more r
Conventional wisdom says that it is better to be a large company than a small one when credit is tight. Bigger firms have more r
admin
2012-02-02
46
问题
Conventional wisdom says that it is better to be a large company than a small one when credit is tight. Bigger firms have more room for maneuver (机动): They have access to more types of funding, they have more fat to cut, and they have greater bargaining power with lenders. Even so, life is getting ever more uncomfortable for the bigger beasts of the corporate jungle.
According to the Federal Reserve’s most recent lending survey, American banks are tightening terms more aggressively for bigger firms than for smaller ones. Lenders are more cautious than they have been at least since 1990. The story among European banks is similar. Lenders in emerging markets can be more suspicious of multinational firms than they are of locals. "We just don’t know what they’ve got on their balance-sheets back home," says one bank boss in Africa.
Violent movements in exchange rates are causing additional headaches, says Andrew Balfour of Slaughter & May, a law firm. Calculations of financial ratios can be thrown out by wild currency movements, potentially triggering breaches of loan agreements. Companies with sterling-denominated (以英镑为单位的) credit lines may find that their facilities are not big enough as a result of the pound’s recent sharp fall, for instance.
It is not panic stations yet. Most firms can survive for a while with the credit tap turned off. Analysis by Moody’s, a rating agency, shows that the vast majority of highly rated companies in America and Europe have enough headroom, in the form of cash and undrawn bank facilities, to be able to survive for 12 months without needing new financing. European corporate-debt markets have seen a rare flurry (骤雨) of issues in the past few days by opportunistic, highly rated firms.
Governments are also working hard to hold out credit markets. The Fed’s program to buy commercial paper, a form of short-term company debt, had acquired almost $300 billion by November 26th. Banks on both sides of the Atlantic are issuing lots of government-backed bonds, which should encourage lending.
Why do people usually say that bigger companies are better to tackle with a tight credit?
选项
答案
Bigger firms have more room for maneuver.
解析
题干实际上是对本文第一段第一句话的转述,usually对应原文中的conventional。第一段第二句即是对第一句中观点的原因解释,冒号后面则是更加具体的论述,所以本题的答案即是第一段第二句话冒号前的句子。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1bE7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Thecomputervirusisanoutcomeofthecomputerovergrowthinthe1980s.Thecauseofthistermisthelikenessbetweenthebio
Thedesireforachievementisoneoflife’sgreatmysteries.Socialscientistshavedevotedlifetimestostudyingthedrivestha
PartⅡReadingComprehension(SkimmingandScanning)Directions:Ithispartyouwillhave15minutestogooverthepassagequi
A、Hethinkspeopleshouldcarrygunstopreventthemselves.B、Hedoesnotthinkthatcarryinggunswillreducecrimerate.C、He
Anindustrialsociety,especiallyoneascentralizedandconcentratedasthatofBritain,isheavilydependentoncertainessent
A、Cowardly.B、Anxious.C、Lazy.D、Courageous.D综合推断题。女士说她会先听听这个声音会不会再次出现,如果会,就起床看看究竟是什么,由此推断,女士很勇敢。选项中cowardly意为“胆怯的”,anxious意为“担
A、Byclingingtoaninnertubeandfloatinginthesea.B、BybringingillegalmigrantstoFlorida.C、Byplayinghide-and-seekwi
A、Hethinksitisapitythatthereisaflawonit.B、Hethinksitisagoodbargainbutitcouldbemuchcheaper.C、Hethinks
Whenmostpeoplethinkoftheword"education,"theythinkofapupilasasortofanimate(有生命的)sausagecontainer.Intothis
随机试题
患者,男性,28岁,近5天来牙龈出血,晨起发现枕头有血迹。口臭。牙龈红肿,呈火山口状,龈缘如虫蚀状。最可能的诊断是
某医师治疗心血管病常用的成药有通心络胶囊与诺迪康胶囊,二者均具有的功能有()。
建筑工程外脚手架外侧采用的全封闭立网,其网目密度不应低于()。
单位工程划分的基本原则是按( )确定。
[2015真题·多选]经酸洗后的设备和管道内壁要进行钝化,钝化时应遵循的规定有()。
下列选项中,属于注册建造师可同时担任两个建设工程施工项目负责人情况的有()。
短期融资券的期限不超过()年。
影响证券投资组合标准差的因素不包括证券投资组合中每种证券的报酬率的相互关系。()
甲公司与乙公司签订一份加工合同,甲公司提供价值30万元的辅助材料并收取加工资25万元,乙公司提供价值100万元的原材料。甲公司应纳印花税275元。()
4.75
最新回复
(
0
)