首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Some day there will be a robot that takes the drudgery (苦工,单调沉闷的工作) out of housework—and even cleans windows, but how soon such
Some day there will be a robot that takes the drudgery (苦工,单调沉闷的工作) out of housework—and even cleans windows, but how soon such
admin
2012-07-17
54
问题
Some day there will be a robot that takes the drudgery (苦工,单调沉闷的工作) out of housework—and even cleans windows, but how soon such a robot will emerge is anybody’s guess. Mr. Joseph Engelberger, President of Unimation, Inc. , which makes industrial robots, says a workable domestic robot might take shape by the late 1980s, but Mr. Ben Skora, an amateur robot builder now working on his second creation, predicts household robots in about fifty years, and the Director of Stanford University’s Artificial Intelligence Laboratory, Dr. John McCarthy, says domestic robots are anywhere from five to five hundred years away.
Although robots are already widely used in industry—from welding (焊接) car parts to handling explosives—the gap between the industrial robot and a domestic one is great, according to Dr. McCarthy. Closing the gap will require an intellectual break-through.
"Take the task of clearing the table and washing the dishes," he suggested. "The robots will have to be able to discriminate between rubbish and dishes that should be washed and, meanwhile, not trip over the dog or baby on the floor on its way to the dishwasher. "
He said that the robot, which he defines as a general purpose physical action machine that is automatically controlled, probably will not end up looking anything like a human being. Instead the robot might have a central "brain" that controls a whole army of bodies, like a staff of servants, each assigned to a specific duty.
Mr. Engelberger thinks the domestic robot is right around in corner, just waiting for an economic boost to help it over the remaining technological hurdles. He expects the household robot to be modeled after an industrial forebear (祖先).
"But the person who wants a robot will have to build this world around it," Mr. Engelberger said. For example, a fellow building a house might spend twenty-five per cent more to have it "robotized". Such a "robotized" house probably would have to be free of stairs and other encumbrances (障碍物) that could trip a near-sighted robot, would provide special sockets (插座) for it to plug into, and would contain a "pantry" (餐具室) where the robot’s brain and tools would be stored.
He added that the robot would probably have to use (by means of a sophisticated TV camera) and have a sense of touch to do housework. It could even be programmed for some superhuman tasks, such as acting as a smoke-detector that would alert a family to a fire and then fight it.
Mr. Engelberger deems that what hinders the development of domestic robots is the lack of
选项
A、money
B、time
C、technology
D、energy
答案
C
解析
本题是一道具体细节题。问安琪尔伯格先生认为阻碍家用机器人发展的原因是缺少什么。利用查阅式阅读法,我们可以在文章第五段中找到相关信息。这段指出,安琪尔伯格先生认为家用机器人即将诞生,不过要等到经济迅速发展,从而能为克服制造家用机器人过程中遇到的技术障碍提供帮助。他预计家用机器人将会以工业用机器人为模型。因此,本题的正确答案应是C“缺少技术支持”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1bXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【C1】______theconditionsoftemperatureandpressurecommonlyfoundatthes
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【C1】______theconditionsoftemperatureandpressurecommonlyfoundatthes
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggleforsurvivalintheopen.Theyhadneitherthepowerfult
Consumersandproducersobviouslymakedecisionsthatmoldtheeconomy,butthereisathirdmajor【C1】______toconsidertherole
IntheUnitedStatesandinmanyothercountriesaroundtheworld,therearefourmainwaysforpeopletobe【C1】______aboutdeve
IntheUnitedStatesandinmanyothercountriesaroundtheworld,therearefourmainwaysforpeopletobe【C1】______aboutdeve
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
Today,theTowerofLondonisoneofthemostpopulartourist【C1】______andattractso-verthreemillionvisitorsayear.Itwas
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【C1】______anongoingstruggleagainst【C2】___
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
随机试题
法律行为的实质要件一般不包括()
以下哪些属于冠心病的危险因素
2016年1月,某药厂生产的某注射液因热原要求不合格,导致了广东省境内出现了28例药品不良反应事件聚集性报告,患者用药后的反应表现为寒战、头晕、发热、胸闷等。经广东食品药品检验所检验,该批药品热原项目检查不合格。热原的致热活性中心是()。
不应该使用保护具的患者是
患者,女性,32岁,直肠癌根治术(Mi-1es手术)后。患者恢复良好,但不愿意与人交往。该患者的护理问题是()
在发生重大动物疫情后,国家对受威胁区可以采取的措施有()
某项同定资产原值为80000元,预计净残值为4000元,折旧年限为5年。若用双倍余额递减法计提折旧,则第1年应提折旧额为()元。[2005年真题]
以下属于收文处理程序的是()。
新文化运动兴起的重要标志是()。
以下哪项能最好地完成以下短文?投资者越担心他们的钱遭受损失,他们就越要求他们的投资有较高的潜在收益。大的风险必须要被高回报的机会所抵消,这项原则是决定利率时的基本原则,并且它可以从以下事实得到说明,即
最新回复
(
0
)