首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Choose the correct letter, A, B or C. Pacific Tapa Cloth Why did the Maori people of New Zealand stop making tapa?
Choose the correct letter, A, B or C. Pacific Tapa Cloth Why did the Maori people of New Zealand stop making tapa?
admin
2022-03-08
54
问题
Choose the correct letter, A, B or C.
Pacific Tapa Cloth
Why did the Maori people of New Zealand stop making tapa?
Tutor: Come in, Helen, what can I do for you?
Helen: Well, I’m doing research for the anthropology project. And I was hoping to ask for some help for a few details.
Tutor: Sure. I remember you opted for Pacific tapa cloth as the topic, didn’t you? What do you figure out so far?
Helen: Well, I was going to introduce my project by stating that tapa cloth is fibre made from bark, just the out layer of the trees, which particularly universal among the Pacific Islands, but not exclusive to them. Actually, people in other parts of the world have also produced high-quality cloth from bark.
But what set pacific tapa apart is the incredible variety role it’s played in this region.
Tutor: Nice! So what about raw materials that are used in the production?
Helen: Well, tapa cloth is made from many species of tree. In the Pacific, the paper mulberry tree is most common, but it doesn’t thrive in all conditions.
In fact, it wasn’t discovered in the islands at first, but was carried in canoes by the first migrants.
Tapa is also made from the breadfruit tree, which is a more convenient way, because its fruit is the staple food. The paper mulberry tree is only grown for tapa making mills.
Tutor: Yes, that’s right. Then how about the Maori people here in New Zealand?
Helen: While at present the Maori don’t produce tapa.
Tutor: Yeah, but I suggest you should take it into account. We know that when Maori migrated here from other pacific islands, they were ready to produce tapa because they took the paper mulberry tree with them. The thing was after they’d been in New Zealand a bit,
they found the flax plant is superior to tapa, because it makes stronger fabric.
By the time Europeans arrived in the 18th century, Mao were producing all their fabric from flax rather than the tapa and had been for some time.
Helen: OK. So in terms of the production process itself, first the inner bark is beaten with wooden hammer to soften the fibres;
then the various pieces are glued together using adhesive paste made from the aloe root tuber,
which is the only way to fabricate large pieces of cloth because bark strings are too fine to be woven together and stitch isn’t strong enough.
选项
A、They could not find the right trees in New Zealand.
B、They were introduced to other fabrics by the Europeans.
C、They found a better material for making fabric.
答案
C
解析
定位句为“We know that when Maori migrate here from other pacific islands,they were ready to produce tapa because they took the paper mulberry tree with them.The thing was after they’d been in New Zealand a bit,they found the flax plant is superior to tapa,because it makes stronger fabric.”。本题定位词属于特殊定位词,定位的层面是较为容易的,没有难度系数。需要关注的是本题在定位词后出现干扰信息,因此需要注意题目当中的关键词stop making tapa,根据听力中关于flax plant的描述:which is superior to tapa,because it makes stronger fabric,可知正确答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1j8O777K
本试题收录于:
雅思听力题库雅思(IELTS)分类
0
雅思听力
雅思(IELTS)
相关试题推荐
Neurologiststendtodividetheexperienceofloveintothreedistinctcategories:attraction,lustandattachment.Thecombinat
Neurologiststendtodividetheexperienceofloveintothreedistinctcategories:attraction,lustandattachment.Thecombinat
Neurologiststendtodividetheexperienceofloveintothreedistinctcategories:attraction,lustandattachment.Thecombinat
Neurologiststendtodividetheexperienceofloveintothreedistinctcategories:attraction,lustandattachment.Thecombinat
Neurologiststendtodividetheexperienceofloveintothreedistinctcategories:attraction,lustandattachment.Thecombinat
ChooseTHREEletters,A-G.Writeyouranswersinboxes7-9onyouranswersheet.WhichTHREEofthefollowingsevenpiec
Lookatthefollowingstatements(Questions33-40)andthelistofpeopleintheboxbelow.Matcheachstatementwiththecor
Completeeachsentencewiththecorrectending,A-J,below.Writethecorrectletter,A-J,inboxes20-24onyouranswershe
ChooseTHREEletters,A-G.Writeyouranswersinboxes34-36onyouranswersheet.WhichTHREEofthefollowingarefeat
随机试题
如何理解采购的含义?
命门火衰所致泄泻多见湿热伤及肠腑所致泄泻多见
在夏季气温较高的地区,屋面坡度大的防水工程,应选用沥青的牌号是( )。
省级财政部门应当自受理设立资产评估机构申请之日起()个工作日内,做出批准或者不予批准的决定。
根据成本与经营业务量的大小关系,饭店成本可以分为()。
假设开发法中的开发期包括()。
5317
美国法律规定,不论是驾驶员还是乘客,坐在行驶的小汽车中必须系好安全带。有人对此持反对意见。他们的理由是,每个人都有权冒自己愿意承担的风险,只要这种风险不会给别人带来损害。因此,坐在汽车里系不系安全带,纯粹是个人的私事,正如有人愿意承担风险去炒股,有人愿意承
对法律进行分类,可以从不同的标准、角度出发。一般来讲,根据不同的法律形式,可以把法划分为()。
查找学号为"200301188"学生的“数据库”课程的成绩,至少将使用关系()。查询选修了课程号为’C2’的学号和姓名,若用下列SQL的SELECT语句表达时,哪一个是不正确的?()
最新回复
(
0
)