首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Soon after his appointment as secretary-general of the United Nations in 1997, Kofi Annan lamented that he was being accused of
Soon after his appointment as secretary-general of the United Nations in 1997, Kofi Annan lamented that he was being accused of
admin
2013-05-08
57
问题
Soon after his appointment as secretary-general of the United Nations in 1997, Kofi Annan lamented that he was being accused of failing to reform the world body in six weeks. "But what are you complaining about?" asked the Russian ambassador. "You’ve had more time than God." Ah, Mr. Annan quipped back, "but God had one big advantage. He worked alone without a General Assembly, a Security Council and [all] the committees. "
Recounting that anecdote to journalists in New York this week, Mr. Annan sought to explain why a draft declaration on UN reform and tackling world poverty, due to be endorsed by some 150 heads of state and government at a world summit in the city on September 14th - 16th, had turned into such a pale shadow of the proposals that he himself had put forward in March. "With 191 member states", he sighed, "it’s not easy to get an agreement. "
Most countries put the blame On the United States, in the form of its abrasive new ambassador, John Bolton, for insisting at the end of August on hundreds of last-minute amendments and a line-by-line renegotiation of a text most others had thought was almost settled. But a group of middle-income developing nations, including Pakistan, Cuba, Iran, Egypt, Syria and Venezuela, also came up with plenty of last-minute changes of their own. The risk of having no document at all, and thus nothing for the world’s leaders to come to New York for, was averted only by marathon all-night and all-weekend talks.
The 35-page final document is not wholly devoid of substance. It calls for the creation of a Peacebuilding Commission to supervise the reconstruction of countries after wars; the replacement of the discredited UN Commission on Human Rights by a supposedly tougher Human Rights Council; the recognition of a new "responsibility to protect" people from genocide and other atrocities when national authorities fail to take action, including, if necessary, by force; and an "early" reform of the Security Council. Although much pared down, all these proposals have at least survived.
Others have not. Either they proved so contentious that they were omitted altogether, such as the sections on disarmament and non-proliferation and the International Criminal Court, or they were watered down to little more than empty platitudes. The important section on collective security and the use of force no longer even mentions the vexed issue of pre-emptive strikes; meanwhile the section on terrorism condemns it "in all its forms and manifestations, committed by whomever, wherever and for whatever purposes", but fails to provide the clear definition the Americans wanted.
Both Mr. Annan and, more surprisingly, George Bush have nevertheless sought to put a good face on things, with Mr. Annan describing the summit document as "an important step forward" and Mr. Bush saying the UN had taken "the first steps" towards reform. Mr. Annan and Mr. Bolton are determined to go a lot further. It is now up to the General Assembly to flesh out the document’ s skeleton proposals and propose new ones. But its chances of success appear slim.
According to the last paragraph, the General Assembly______.
选项
A、is deleting the document’s skeleton proposals
B、is determined to go further toward disarmament
C、is attempting to put forward new proposals
D、is unlikely to work out relevant details and advance novel proposals
答案
D
解析
本题是一道细节题,测试考生对原文细节信息的理解能力,尤其考查对转折词所引导的句子的理解。本题的答案信息在原文尾段的最后两句话,这两句话的大意是:“现在取决于联合国大会来充实文件框架建议的内容并且提出新的建议。但是,联合国大会达到目的的可能性似乎不大"。由此可以推断本题的正确选项是D“is unlikely to work out relevant details and advance novel proposals”(不太可能制定相关细节并提出新的建议)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1kd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Wehavetorealizehowold,howveryold,weare.Nationsareclassifiedas"aged"whentheyhave7percentormoreoftheirpeo
Fromthefirsttwoparagraphsofthepassagewemayinferthat______.Itisimpliedbytheauthorthatthemagazinesare_____
SiliconValleyisamagnettowhichnumeroustalentedengineers,scientistsandentrepreneursfromoverseasflockinsearchoff
UnitedStatesSenatorJohnGlennreturnedtoorbitaboardthespaceshuttleDiscoveryinlateOctober,1998,36yearsafterhis
IntheUnitedStatestoday,coffeeisamorepopulardrink(1)_____tea,butteaplayed(2)_____interestingpartinthehistory
Theenvironmentalandsocialcostsofclosingandrehabilitating(恢复)oldandabandonedminesaroundtheworldarelikelyintril
Theenvironmentalandsocialcostsofclosingandrehabilitating(恢复)oldandabandonedminesaroundtheworldarelikelyintril
Whatissuggestedinthefirstsentence?ThemostfavorablebusinessecologyinSiliconValleyischaracterizedby
PrinceKlemensismentionedinthefirstparagraphtoGooglewillplayadecisiveroleinthemarketforweb-videoadvertising
随机试题
A.太冲、三阴交B.曲池、大椎C.列缺D.曲池、尺泽面痛属气血瘀滞证除选主穴外还可配用
婚前保健的意义
患者,男,35岁。车祸致颈椎骨折,拟择期行椎板减压内固定术。胸。平面以下皮肤感觉消失。全麻诱导时,应特别注意的并发症是
业主方在投资控制方面的管理任务包括()。
某建设工程项目采用施工总承包方式,其中的幕墙工程和设备安装工程分别进行了专业分包,对幕墙工程施工质量实施监督控制的主体有()等。
《会计基础工作规范》规定,企业自制的原始凭证必须有()的签名或盖章。
下列说法正确的是()。
如图,某住宅小区的平面图呈圆心角为120°的扇形AOB.小区的两个出入口设置在点A及点C处,且小区里有一条平行于OB的小路CD已知某人从C沿CD走到D用10分钟,从D沿DA走到A用了6分钟.若此人步行的速度为每分钟50米,求该扇形的半径OA的长.(精确到
暗示教学法的提出者是()
______indoinganexamination,thetimepassedbyquickly.
最新回复
(
0
)