首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)Mohamed Nasheed, the dapper young president of the Maldives, thinks the jasmine revolutionaries of the Arab world may have so
(1)Mohamed Nasheed, the dapper young president of the Maldives, thinks the jasmine revolutionaries of the Arab world may have so
admin
2021-08-05
68
问题
(1)Mohamed Nasheed, the dapper young president of the Maldives, thinks the jasmine revolutionaries of the Arab world may have something to learn from his own small country’s transition to democracy. The Indian Ocean archipelago, which has historical ties to the Arab world, saw the ouster of its own strongman, Maumoon Abdul Gayoom, just two years ago. Mr Gayoom had ruled as president for three decades, jailing and torturing his opponents along the way, until he was eventually persuaded in 2008, after popular protests, to hold a free election—and then to respect its result, which brought the opposition to power.
(2)The relatively orderly transition did not produce an entirely smooth outcome. Opposition lawmakers have since been able to block the government’s policies, leading to me resignation of the cabinet in protest. But even such disagreements are resolved peacefully. "We are in the process of consolidating our democracy" says Mr Nasheed, on a visit to Delhi for a conference on promoting liberal governance in South Asia.
(3)"For so many years Maldivian rulers tried to emulate society in Egypt," he argues; now me Egyptians should return the favour. He urges them not to rush to an election, without first allowing time for the formation of stable political parties. Elections should be held only after a constitution is in place. Mr Nasheed notes mat since its first multi-party presidential elections the Maldives has also held a parliamentary poll and then local elections. "We are a 100% Muslim country. We feel if democracy can survive in the Maldives it can survive in other Islamic countries. Islam and democracy are not in conflict." Asked if Mr Gayoom, who seems to show an interest in returning to politics, should be prosecuted for previous wrongdoing, Mr Nasheed disagrees. He reckons that "vengeance" against the previous leader would be counterproductive.
(4)Not all is going swimmingly. Islamic radicals, as in north Africa, are a worry. Individuals from the Maldives—frustrated young men—have been arrested while training with extremists in Pakistan. One of me terrorists who attacked India’s commercial capital, Mumbai, in November 2008, killing some 170 people, was rumoured to be Maldivian.(Most of the attackers were Pakistani; Mr Nasheed says he has seen no evidence to prove there was any Maldivian among mem.)But the president argues that the religious extremism which flourished under authoritarian rule is now weakening under democracy. "When political space is available, then liberal forces will be able to organise themselves and win the support of the people."
(5)He points out that in last year’s local elections radical Islamic parties won just 2% of the vote. Next he wants liberal Muslims to take initiatives to outsmart the radicals: it is time for an "ideological confrontation", with South Asian Muslims learning tactics from moderate and liberal Muslims from farther East: Malaysia and Indonesia. Mr Nasheed plans to play host to a conference on the topic, probably later this year.
(6)It helps that the Maldives also has resources to alleviate poverty. Tourism and the local fishing industry are flourishing. Income per person, at $4,200 per year, is the highest of any country in South Asia and is enough that the Maldives is no longer classified in the "least developed" category. How much any of its success can be replicated in the larger countries of north Africa or the Persian Gulf is open to debate—the Maldives are home to just 350,000 people, and its democracy cannot be considered to be robust until many years have passed. But even a small example of success should be a welcome model for the revolutionaries on the other side of the Arabian Sea.
Which of the following statements is NOT true about the Maldives?
选项
A、It’s a violence-free country.
B、It was ruled by a dictator for 30 years.
C、It has transformed into a democratic country peacefully.
D、Legislators play a decisive role in making government’s policies.
答案
A
解析
第1段第3句指出Mr Gayoom独裁统治了马尔代夫长达30年(B),同时讲到新总统是通过自由选举产生的,下一段中的orderly transition都说明了C说法正确;第2段第2句“议会的立法者有权力阻止政府的政策实施,导致政府内阁成员辞职以示抗议”说明D符合原文,A表述过于绝对,而且第4段也提到了伊斯兰激进分子让人担忧。由此可以很快判断A为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2JIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Asmanyas40%ofuniversitylanguagedepartmentsarelikelytoclosewithinadecade,theformergovernmentadviserchargedw
NaturallanguageinterfacesenabletheusertocommunicatewiththecomputerinFrench,English,German,orahuman【S1】______la
Forcountlesstimesinhistory,peoplehaveexploredtherelationshipbetweenscienceandclassics.Thepioneersoftheteachin
IngmaBergman’slatestworkasascreenwriteris"Sunday’sChildren".SetinruralSwedenduringthelate1920s,thestorycen
TheUnitedStatesisconsideredamultilingualcountrybutithasneveremployedanofficiallanguagepolicy.EventhoughEngl
AlongtimeaidetoPresidentBushwhowroteoccasionalguestcolumnsforhishometownnewspaperresignedonFridayeveningafte
Everyyeartelevisionstationsreceivehundredsofcomplaintsabouttheloudnessofadvertisements.However,federalrulesforb
(1)Aperiodofclimatechangeabout130,000yearsagowouldhavemadewatertraveleasierbyloweringsealevelsandcreatingna
Now,aboutFranceinWorldWarn.Inthisperiodoftime,ominous【T1】______beganinGermanyandItaly.TheGermansreclaimedAl
Now,aboutFranceinWorldWarn.Inthisperiodoftime,ominous【T1】______beganinGermanyandItaly.TheGermansreclaimedAl
随机试题
简述等距随机抽样的优缺点。
A.X线平片B.DSAC.MRID.CTE.骨放射性核素显像以下病变首选的影像学检查方法是椎体血管瘤
妊娠恶阻的主要发病机理是
图5-99所示应力状态,正确的是()。
外资企业的全部资本回归外国投资者所有,是独立核算、自负盈亏、独立承担民事责任的()。
以下选项中,会使贷款风险升高的有()。
甲公司为工业企业,2015年有关资料如下:(1)本年销售商品收入为1200万元,应收账款期初余额200万元,期末余额150万元,预收账款期初余额40万元,期末余额90万元,本年发生的销货退回支付现金80万元。假定不考虑增值税和坏账准备等因素。(
刚满18周岁的人违反治安管理的,应()。
BydrawingontheWorldBank’sprojectionsofsocioeconomicdevelopmentoverthenextquartercentury,researchersattheWorl
A、DonwellSchool.B、EnderbyHigh.C、CarltonAbbey.D、EnderbyComprehensive.C对话中男士和女士谈到了学业成就,男士说就大学升学率来说,EnderbyHigh表现不错,但Carlt
最新回复
(
0
)