首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The immediate purpose of the government loan guarantees to the two solar energy companies is
The immediate purpose of the government loan guarantees to the two solar energy companies is
admin
2012-12-01
59
问题
The immediate purpose of the government loan guarantees to the two solar energy companies is
[9] President Barack Obama has announced that two solar energy companies are to get government loan guarantees of nearly $2 billion for projects expected to create thousands of new jobs in America. He said the companies will construct a solar power generating plant and advanced solar panels.
[10] Investing in green technology has been key to the administration’s attempts to get the economy back on track and to reduce the nation’s dependency on fossil fuels. Two companies have been offered government-backed loans totaling $2 billion for projects that are expected to create more than 5,000 new jobs. The biggest in Arizona will be the first large-scale solar plant in the US capable of storing the energy it generates. [10] It could cut carbon dioxide emissions equivalent to the amount generated by 90,000 cars a year.
选项
A、boosting domestic economy.
B、creating employment opportunities.
C、developing new energies.
D、reducing the nation’s dependency on fossil fuels.
答案
B
解析
信息转述题。题干关键词为immediate purpose。听音时注意辨别政府投资太阳能公司的直接目的。新闻首句提到,奥巴马总统宣布,两家太阳能公司将获得政府担保的接近20亿美元的贷款,预期两家公司的项目将在美国创造数千个就业岗位。因此直接目的应是[B]“创造就业机会”。文中虽然提及这项举动会促使经济回归正轨([A]),减少美国对石化燃料的依赖([D]),但这二者不是直接目的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2TaO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Inbusiness,ifnotpolitics,theworldhasquieteneddownabit:thenumberofspectacularbankruptcies,indictments,scandals,
DangersofUsingComputerTerminalsUndoubtedly,thecomputerhasgreatlyincreasedhumanbeing’sworkingcapacityandintelle
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoeveryoneonamessbasisortofindthegiftedfewan
WhichofthefollowingisNOTarepresentativeofModernism?
ThetradeandinvestmentrelationshipbetweentheEuropeanUnionandtheUnitedStatesisthemostimportantintheworld.Despi
TheAmericangovernmentisdividedintothreebranches:thelegislative,theexecutiveandthejudicial.Theyarerepresentedby
HowtoReadEffectivelyManystudentstendtoreadbookswithoutanypurpose.Theyoftenreadabookslowlyandingreatdetail
WhichofthefollowinglanguagesbelongstothesamelanguagefamilyasEnglish?
TheAmericanFamilyWe’lllearntheAmericanfamiliesfromthefollowingfiveaspects:1.Familystructures1)Immediatefamily
ThefirstpresidentinU.S.historywhoresignedbecauseofascandalis______.
随机试题
需要运用资产评估报告书的政府管理部门有
A.药品生产、经营企业B.医疗预防保健机构C.上市药品D.可疑不良反应E.新的药品不良反应
患者,男性,20岁。托举重物时发生自发性气胸,急诊行胸腔闭式引流术。以下关于胸腔闭式引流护理的护理措施,不正确的是
甲公司向乙公司出口一批货物,由丙公司承运,投保了中国人民保险公司的平安险。在装运港装卸时,一包货物落入海中。海运途中,因船长过失触礁造成货物部分损失。货物最后延迟到达目的港。依《海牙规则》及国际海洋运输保险实践,关于相关损失的赔偿,下列哪些选项是正确的?(
纳税人自一般纳税人生效之日起,按照增值税一般计税方法计算应纳税额,该生效之日包括()。
下列关于固定制造费用差异的表述中,正确的有()。
遇到陌生人时,学前儿童感到难为情,表情、态度极为不自然,在众人面前不敢说话的一种行为现象是()。
审判人员对被拘传的人,应当在拘传后的24小时以内讯问完毕。()
什么叫直觉决策?管理者可以凭借哪五种直觉来帮助进行决策?
为了研究儿童看电视与其阅读技能发展的关系,某心理学家分别以6、7、8、9岁四组儿童为研究对象,考察了他们6个月看电视的平均时间。随后,心理学家让这些儿童参加了相同的阅读速度和阅读理解测试,积差相关结果如下表所示:从表中的数据能得到的倾向性结论是(
最新回复
(
0
)