首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
To understand how Americans think about things, it is necessary to understand "the point". Americans mention it often: "Let’s ge
To understand how Americans think about things, it is necessary to understand "the point". Americans mention it often: "Let’s ge
admin
2012-06-02
57
问题
To understand how Americans think about things, it is necessary to understand "the point". Americans mention it often: "Let’s get right to the point, " they will say. "My point is…" "What is the point of all this?"
The " point" is the idea of the piece of information that Americans suppose is, or should be, at the center of people’s thinking, writings, and spoken comments. Speakers and writers are supposed to " make their points clear" , meaning that they are supposed to say or write clearly the idea of the piece of information they wish to express.
People from many other cultures have different ideas about the point. Africans traditionally tell stories that express the thoughts they have in mind, rather than stating the point clearly. Japanese traditionally speak indirectly, leaving the listener to figure out what the point is. Thus , while an American might say to a friend, "I don’t think that coat goes very well with the rest of your
outfit
, " a Japanese might say, "Maybe this other coat would look even better than the one you have on. "Americans value a person who " gets right to the point. " Japanese are likely to consider such a person insensitive if not rude.
The Chinese and Japanese languages are characterized by vagueness(模糊)and ambiguity(歧义). The precision and directness Americans associate with "the point" cannot be achieved, at least not with any grace, in Chinese and Japanese. Speakers of those languages thus have to learn a new way of reasoning and expressing their ideas if they are going to communicate satisfactorily with Americans.
According to the passage, the Japanese may consider it unacceptable to be______.
选项
A、indirect
B、straightforward
C、poorly - dressed
D、curious
答案
B
解析
细节题。本题问日本人可能认为……是不可接受的。依据本文第三节最后一句可知B对。各选项词义:A.indirect间接的;B.straightorward直截了当的;C.poorly—dressed穿着寒配的;D.curious好奇的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2YGC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Haveyou【B1】______askedyourselfwhychildrengotoschool?Youwillprobablysaythattheygo【B2】______theirownlanguagea
Haveyou【B1】______askedyourselfwhychildrengotoschool?Youwillprobablysaythattheygo【B2】______theirownlanguagea
Thefirstatomicbomb______.TheAmericansdroppedanatomicbomb______.
Otherexperimentshaveshown【61】thebrainneedstimeto"digest"【62】hasbeenlearned.Thetimenecessary【63】thisis5to1
Smokingissoharmfultopersonalhealththatitkills______peopleeachyearthanautomobileaccidents.
Chinese-AmericanstodayhavehigherincomesthanAmericansingeneral.One-fourthofall【36】Chinese-Americansareworkinginsci
Todayanyonewillacceptmoneyinexchangeforgoodsandservices.Peopleusemoneytobuyfood,furniture,books,bicyclesand
Allresearchisbasedonworkcompletedby______researchers.
Ican’tgetmycarAstarted.BSomethingmustChavegoneDwronglywiththeengine.
SamandJoewereastronauts.Therewasonceaverydangeroustripandthemoreexperiencedastronautsknewtherewasonlyasmal
随机试题
()是保障幼儿身体健康的第一道防线。
对于许某在缓刑期所犯之故意伤害罪,应当由下列哪个机关负责侦查:如果许某所犯之故意伤害罪是在原审判决宣告以前发生,而在其服刑期间才发现则该伤害案可以由下列哪个法院管辖:
下列会计工作中,属于管理会计范畴的是()。
用多水平法编制的弹性预算,主要特点是()。
filmindustrycinematograph
FrontPage2003中,建立超链接后,可以修改链接,但不可以取消链接。
______表示由主机送往打印机的选通信号。当其有效时,打印机接收______送来的8位并行数据。
窗体有多个部分组成,每个部分称为一个"【】"。
GlobalWarmingFewpeoplenowquestiontherealityofglobalwarminganditseffectsontheworld’sclimate.Manyscientists
【B1】【B15】
最新回复
(
0
)