首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Writing for an historical series is tricky, and the outcome is not always a success. The best overall European history in Englis
Writing for an historical series is tricky, and the outcome is not always a success. The best overall European history in Englis
admin
2021-09-17
54
问题
Writing for an historical series is tricky, and the outcome is not always a success. The best overall European history in English is the old Fontana History of Europe, but it was uneven in quality, and it suffered because the volumes appeared so far apart in time. The new Penguin History of Europe has only recently begun. But judging by this second volume in a projected eight-volume series, it is going to be a smashing success.
Tim Blanning, a Cambridge history professor, brings his period knowledge, experience, sound judgment and a colorful narrative style. His broad range is evident from the start when, in place of the usual recitation of politics and battles, he expounds on such themes as communications, transport, demography and farming. Indeed, much of what might be seen as traditional history is pushed back to the fourth and final part of the book. Not the least of Mr. Blanning’s achievements is his integrated approach to the entire continent. He jumps nimbly from Spain to the Low Countries, from Russia to Austria, from Prussia to Turkey. Many of Europe’s royal families were related, after all.
The author also expertly places the history of the two greatest rivals of the day, England and France, in its wider European context. Any British Eurosceptic who thinks his country’s history is detached from continental Europe’s would realize from even the most inadequate reading of this book how bound up with the continent it has in fact always been.
The 17th and 18th centuries in Europe were, above all, a period of war. Indeed, it seemed at times as if France and Austria, the leading martial powers in 1648, did little else but fight. Sometimes war helped to stimulate economic and commercial development. But it is striking that it fell to Britain, which enjoyed at least a few years of peace, to pioneer Europe’s industrialization.
The book is stronger on the 18th century than on the second half of the 17th, reflecting the author’s own historical bias. Another weakness is that, though there is a reasonable bibliography, it has no footnotes citing sources, a scandalous omission in a work with serious academic pretensions. It also sometimes takes for granted a basic grounding in the history of the period, which may be problematic for students at whom it is presumably in part aimed. But overall Mr. Blanning has produced a triumphant success.
Which of the following is true about the old Fontana History of Europe?
选项
A、Some parts are good, while others not.
B、It is an eight-volume historical series.
C、It is not a successful historical series.
D、It becomes less famous as time goes by.
答案
A
解析
根据the old Fontana History of Europe定位到第一段。其中讲到该书质量参差不齐(uneven in quality),编写时间间隔过长也使书籍受影响,A项与文中内容相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2a1Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Hissonhasreadnotlessthan50Englishbooks.
【F1】Americansnolongerexpectpublicfigures,whetherinspeechorinwriting,tocommandtheEnglishlanguagewithskillandg
Asthebanksterphenomenonhassoeloquentlyillustrated,Homosapiensisexquisitelysensitivetoinjustice.【F1】Manypeoplegru
Asthebanksterphenomenonhassoeloquentlyillustrated,Homosapiensisexquisitelysensitivetoinjustice.【F1】Manypeoplegru
Halfoftheworld’spopulationwillbespeakingorlearningEnglishby2015,researcherssay.Twobillionpeopleareexpectedto
Theideathatsomegroupsofpeoplemaybemoreintelligentthanothersisoneofthosehypothesesthatdarenotspeakitsname.
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
[A]Thesortoffaultythinkingcalledmotivatedreasoningalsoblocksoursearchfortruthbutadvancesarguments.Forinstance,
ThefreemarketeconomyisnodoubttheprimarystimulusthathasledtotheUnitedStates’dominanceintheworldeconomiccomm
随机试题
就这个方法本身而言,它值得一试。
张力性气胸时,可出现
小儿惊风的特征性证候为
下列事项中,可能引起资本公积变动的有()。
组织为说服管理对象而采取的传播管理方法是()。
资本的有机构成是()。
你对反腐败的问题怎么看?
价格的变动会影响企业的(),进而影响财政收入。
IGB的准确值是( )。
未来的世界是一个流动的世界,移民成为一个世界性的趋势。人们移民的目的多种多样,有人是为了得到更好的教育,或者得到更好的福利,也有人是为了得到更优质的生存环境,还有人是为了得到更丰富的投资机会,从而完善自己的资产配置。如今全球移民政策灵活,可以满足人们的各种
最新回复
(
0
)