首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Antonio Sanz might as well have won the lottery. In 1965, when the small, curly-haired Spaniard was 10, an American professor as
Antonio Sanz might as well have won the lottery. In 1965, when the small, curly-haired Spaniard was 10, an American professor as
admin
2014-09-18
86
问题
Antonio Sanz might as well have won the lottery. In 1965, when the small, curly-haired Spaniard was 10, an American professor asked his parents if she might take the boy to the U.S. and enroll him in public school. They agreed. America seemed to offer a brighter future than the dairy farms where his father worked in the foothills north of Madrid. Sanz left, but came back to Spain every summer with stories from Philadelphia and boxes of New World artifacts: Super Balls, baseball cards, and Bob Dylan records.
His real prize, though, was English. Sanz learned fast, and by senior year he outscored most of his classmates in the verbal section of the Scholastic Aptitude Test. In those days, back in his hometown of Colmenar Viejo, English seemed so exotic that kids would stop him on the street and ask him to say a few sentences. By the time he graduated from Hamilton College in Clinton, N.Y., and moved back to Spain, American companies there were nearly as excited. He landed in Procter & Gamble Co.
Sanz, now 46 and a father of three, employs his Philadelphia English as an executive at Vo-dafone PLC in Madrid. But something funny has happened to his second language. These days, English is no longer special, or odd, or even foreign. In Paris, Dusseldorf, Madrid, and even in the streets of Colmenar Viejo, English has put down roots. "What else can we all speak?" Sanz asks.
English is firmly entrenched nearly everywhere as the international language of business, finance, and technology. But in Europe, it’s spreading far beyond the elites. Indeed, English is becoming the binding agent of a continent, linking Finns to French and Portuguese as they move toward political and economic unification. "A common language is crucial," says Tito Boeri, a business professor at Bocconi University in Milan, "to take advantage of Europe’s integrated labor market."
English, in short, is Europe’s language. And while some adults are slow to embrace this, it’s clear as day for European children. "If I want to speak to a Fre-nch person, I have to speak in English," says Ivo Rowekamp, an 11-year-old in Heidelberg, Germany.
The implications for business are enormous. It’s no longer just top executives who need to speak English. Everyone in the corporate food chain is feeling the pressure to learn a common tongue as companies globalize and democratize. These days in formerly national companies such as Renault and BMW, managers, engineers, even leading blue-collar workers are constantly calling and e-mailing colleagues and customers in Europe, the U.S., and Japan. The language usually is English, an industrial tool now as basic as the screwdriver.
While English is fast becoming a Prereq for landing a good job in Europe, only 41% of the people on the Continent speak it — and only 29% speak it well enough to carry on a conversation, according to a European Commission report. The result is an English gap, one that divides Europe’s haves from its have-nots. In the 19th and 20th centuries, Europeans brought peasants into the workforce by teaching them to read and write the national language. These days, the equivalent challenge is to master Europe’s international language. Those that fail — countries, companies, and individuals alike — risk falling far behind.
In Europe,______.
选项
A、the majority can speak English
B、english is becoming a necessity for job hunters
C、companies rather than countries are promoting English as a common language
D、half of the population can dialogue in good English
答案
B
解析
细节题。题干没有定位关键词,从选项中找。选项A与最后一段第一句不符,“only 41%of the people on the Continent speak it”41%是少数不是多数;选项C与最后一句不符,国家和公司都在推广英语成为公共语言;选项D与最后一段第一句不符,只有29%的人可以进行日常对话。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2cTK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Highstreetshopsuseavarietyofmeanstoattractshoppers,suchasstrikingwindowdisplays,hugered"Sale"signsandspecia
Forthere______successfulcommunication,theremustbeattentivenessandinvolvementinthediscussionitselfbyallpresent.
TVissooftenaparent’sgoodfriend,keepingkidshappilyoccupiedsothegrownupscancookdinner,answerthephone,ortake
InAmericaalone,tippingisnowa$16billion-a-yearindustry.Arecentpollshowedthat40%ofAmericans(1)______thepractic
Youknowyouhavetoread"betweenthelines"togetthemostoutofanything.Iwanttopersuadeyoutodosomethingequallyim
Youknowyouhavetoread"betweenthelines"togetthemostoutofanything.Iwanttopersuadeyoutodosomethingequallyim
Youknowyouhavetoread"betweenthelines"togetthemostoutofanything.Iwanttopersuadeyoutodosomethingequallyim
Massivechangesinalloftheworld’sdeeplycherishedsportinghabitsareunderway.Whetherit’soneofLondon’sparksfullof
YellowstoneNationalParkistheoldestnationalparkintheworld.Aboutthreemillionpeoplevisititeachyear.Itsgreatnat
随机试题
肾病病人下肢明显水肿者,卧床休息时可_______,以_______,减轻水肿。
关于混凝土棱柱体抗压弹性模量试验,请回答下列问题。下列关于混凝土抗压弹性模量试验结果,表述正确的有()。
如果开标时政府采购投标文件中开标一览表内容与投标文件中明细表内容不一致,在处理时应当以()为准。
在平均停车面积较小的情况下,要求迅速疏散的社会停车场常采用下列哪一种车辆停发方式?()
在正常使用条件下,住宅室内装饰装修工程的最低保修期限为()年。
以下关于现值与终值的计算公式中,正确的是()。
“阅《史记》可以看成效、鉴得失、知兴替;读《诗经》可以情飞扬、志高尚、人灵秀。”中华优秀传统文化是中华民族的精神血脉,也是我们在世界文化激荡中站稳脚跟的坚实根基。这意味着()。①中华优秀传统文化是文化传承和创新的根本动力②我们要
Forcenturies,explorershaveriskedtheirlivesventuringintotheunknownforreasonsthatweretovaryingdegreeseconomican
Every host and muter on the Internet has an IP address,which encodes its(69).
A、Theyprefertodrinklow-fatmilk.B、Theythinkmilkisgoodforhealth.C、Theyconsumelessmilkthesedays.D、Theybuymore
最新回复
(
0
)