首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get a good score on a certain kind of test, or even the ability t
When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get a good score on a certain kind of test, or even the ability t
admin
2019-02-18
50
问题
When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get a good score on a certain kind of test, or even the ability to do well in school. These are at best only indications of something larger, deeper, and far more important. By intelligence we mean a style of life, a way of behaving in various situations. The true test of intelligence is not how much we know how to do, but how we behave when we don’ t know what to do.
The intelligent person, young or old, meeting a new situation or problem, opens himself up to it. He tries to take in with mind and senses everything he can about it. He thinks about it, instead of about himself or what it might cause to happen to him. He grapples(搏斗)with it boldly, imaginatively, resourcefully(机智地), and if not confidently, at least hopefully: if he fails to master it, he looks without fear or shame at his mistakes and learns what he can from them. This is intelligence. Clearly its roots lie in a certain feeling about life, and one’ s self with respect to life. Just as clearly, unintelligence is not what most psychologists seem to suppose, the same thing as intelligence only less of it. It is an entirely different style of behavior, arising out of an entirely different set of attitudes.
Years of watching and comparing bright children with the not-bright, or less bright, have shown that they are very different kinds of people. The bright child is curious about life and reality, eager to get in touch with it, embrace it, unite himself with it. There is no wall, no barrier, between himself and life. On the other hand, the dull child is far less curious, far less interested in what goes on and what is real, more inclined to live in a world of fantasy. The bright child likes to experiment, to try things out. He lives by the maxim(格言)that there is more than one way to skin a cat. If he can’ t do something one way, he’ 11 try another. The dull child is usually afraid to try at all. It takes a great deal of urging to get him to try even once: if that try fails, he is through.
Nobody starts off stupid. Hardly an adult in a thousand, or ten thousand, could in any three years of his life learn as much, grow as much in his understanding of the world around him, as every infant learns and grows in his first three years. But what happens, as we grow older, to this extraordinary capacity for learning and intellectual growth? What happens is that it is destroyed, and more than by any other one thing, by the process that we misname(误称)education—a process that goes on in most homes and schools.
It can be inferred that when confronted with a problem, an unintelligent person usually______.
选项
A、thinks about it once and again and arrives at a correct decision
B、cherishes hope and pays more attention to the positive side
C、escapes from the reality and does not give an active reaction
D、indulges in the virtual world and does things with imagination
答案
C
解析
根据题干中的关键词confronted with,problem,unintelligent person,将本题定位于第2段。该段提到,有智慧的人在遇到新的情况或问题时,都会豁达地面对;他大胆地、富有想象地、机智地去应对这个问题,同样,愚蠢也并不像大多数心理学家认为的那样,只是缺乏智慧;它是一种截然不同的行为风格,源于完全不同的一类态度。从“截然不同的行为风格”可以推断,愚蠢的人应该是消极地面对问题,故答案为C(逃避现实,不积极应对)。A、B两项都是积极的表现,故排除;D项(沉浸在虚拟世界,用想象力做事),文中并未提到愚蠢的人是如此行事的,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2lH7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
ManyworkerswhoworkedintheWorldTradeCenteraftertheSeptembereleventhattacksbecamesick.Theybreathedamixofdust,
A、Hedeliveredpublicspeeches.B、Hegotseriouslyintoacting.C、HehostedtalkshowsonTV.D、HeplayedaroleinEastofEden
Textinghaslongbeenbemoaned(哀叹)asthedownfallofthewrittenword,"penmanshipforilliterates,"asonecriticcalledit.
StatesExperimentwithOut-of-ClassroomLearning[A]AttheendofAugust,mostofOhio’steenagerswillshakeofftheirsummert
Thelocaleducationauthoritycompiledalistof"potentialsecurityproblems"oncampuslastweek.Theyincludefireaccidents,
Thelocaleducationauthoritycompiledalistof"potentialsecurityproblems"oncampuslastweek.Theyincludefireaccidents,
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffordtomakecostlyadvertisingmistakesiftheywantt
Depressionisoneofthedarkdemons(恶魔)ofadolescence.Upto1in12Americanteenagersisaffected,accordingtotheNationa
A、Aninsurancepackageforforeigncompanies.B、Insuranceplansdesignedforforeignemployees.C、Apositioninhiscompanythat
A、HewasoneofthegreatestemperorsinHanDynasty.B、HebroughttoPersiaanewbreedofhorsefromChina.C、Hewasconsidere
随机试题
小儿心跳呼吸骤停抢救时胸外按压的频率为________次/分。
下列各项中,表明相关分部应当纳入分部报表编制范围的有
A、processionB、professorC、missionD、pressureB画线部分读[s],其他选项的画线部分读[∫]。
男性,52岁,慢性乙型肝炎病史6年,1个月前出现皮肤金黄色。查体:肝掌、蜘蛛痣。下列哪项化验检查结果是不正确的
当一个人群的某种营养素平均摄入量达到平均需要量(EAR)水平时,人群中有多少个体的需要量可以得到满足
A.淫羊藿B.天冬C.附子D.滑石E.洋金花孕妇禁用的药()。
赵某的赌博行为是否构成犯罪?如何处理?对赵某的最后刑罚应当如何确定?
对石灰、粉煤灰类基层中的粉煤灰,准确的要求是()。
A、B、C、D、D本题的字母是按26个字母顺序排列的。第一组图形中,相邻两个字母之间相隔3个字母,在第二组图形中,两个字母之间也是相隔3个字母,所以下一个字母是“R”,故选择D。
沧州五城建设是指哪五城?
最新回复
(
0
)