首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
They may not be the richest, but Africans remain the world’s staunchest optimists. An annual survey by Gallup International, a r
They may not be the richest, but Africans remain the world’s staunchest optimists. An annual survey by Gallup International, a r
admin
2019-04-19
41
问题
They may not be the richest, but Africans remain the world’s staunchest optimists. An annual survey by Gallup International, a research outfit, shows that, when asked whether this year will be better than last, Africa once again comes out on top. Out of 52,000 people interviewed all over the world, under half believe that things are looking up. But in Africa the proportion is close to 60%—almost twice as much as in Europe.
Africans have some reasons to be cheerful. The continent’s economy has been doing fairly well with South Africa, the economic powerhouse, growing steadily over the past few years. Some of Africa’s long-running conflicts, such as the war between the north and south in Sudan and the civil war in Congo, have ended. Africa even has its first elected female head of state, in Liberia.
Yet there is no shortage of downers too. Most of Africa remains dirt poor. Crises in places like Cote d’Ivoire, Sierra Leone and Zimbabwe are far from solved. And the democratic credentials of Ethiopia and Uganda, once the darlings of western donors, have taken a bad knock. AIDS killed over 2 million Africans in 2005, and will kill more this year.
So is it all just a case of irrational exuberance? Meril James of Gallup argues that there is, in fact, usually very little relation between the survey’s optimism rankings and reality. Africans, this year led by Nigerians, are consistently the most upbeat, whether their lot gets better or not. On the other hand, Greece— hardly the worst place on earth—tops the gloom-and-doom chart, followed closely by Portugal and France.
Ms James speculates that religion may have a lot to do with it. Nine out of ten Africans are religious, the highest proportion in the world. But cynics argue that most Africans believe that 2006 will be golden because things have been so bad that it is hard to imagine how they could possibly get worse. This may help explain why places that have suffered recent misfortunes, such as Kosovo and Afghanistan, rank among the top five optimists. Moussaka for thought for those depressed Greeks.
The conclusion made by Ms James, according to the text, is______.
选项
A、tentative
B、immutable
C、impeccable
D、moderate
答案
A
解析
这是一道细节题,测试考生对原文词语的准确理解能力。本题的答案信息来源在尾段的首句,该句的大意是:“詹姆斯女士推断(speculates)宗教也许和非洲人的乐观有很大的关系。”从此句中的“speculates”一词可以判定:詹姆斯女士所得出的相关结论是“尝试性的、非结论性的”。故本题的正确选项应该是A“tentative”(试探性的,不确定的,非决定性的)。考生在阅读时应注意原文词语的准确含义。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2snZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Parentsandstudentsarenowrelyinglessontakingoutloansandmoreongrants,scholarshipsandtheirownincomeandsavings,
Parentsandstudentsarenowrelyinglessontakingoutloansandmoreongrants,scholarshipsandtheirownincomeandsavings,
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
People’sfinancialhistoryhasastrongimpactontheirtasteforrisk.LookingatsurveysofAmericanhousehold【C1】______from1
People’sfinancialhistoryhasastrongimpactontheirtasteforrisk.LookingatsurveysofAmericanhousehold【C1】______from1
TheUniversityNewspaperisrecruitingsomejournalists.WriteamemoonDecember1,2014toallstudents,explaining1)the
Whatimpactcanmobilephoneshaveontheirusers’health?Manyindividualsareconcernedaboutthesupposedilleffectscaused
"Projectgold"and"ProjectNexus"soundlikeplansforbankrobberiesormilitaryattacks.Inreality,theyarethenamesforK
随机试题
深度知觉的产生有哪些线索?
以下可主寒证的脉象有
急性牙髓炎的应急处理最好是
子宫收缩乏力可导致()。
沈某向住建委申请公开一企业向该委提交的某危改项目纳入危改范围的意见和申报材料。该委以信息中有企业联系人联系电话和地址等个人隐私为由拒绝公开,沈某起诉,法院受理。下列哪些说法是正确的?
旧沥青路面再生采用现场热再生工艺的优点有()。
法治的核心是:制约国家权力的滥用、保障公民的自由权利。()
《御园敕令》
Whatimpactcanmobilephoneshaveontheirusers’health?Manyindividualsareconcernedaboutthesupposedilleffectscaused
Anthropologistsusuallystudysimple,unindustrializedsocietiesbecausethenumberof______islimited.
最新回复
(
0
)