首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"Google is not a conventional company. We do not intend to become one," wrote Larry Page and Sergey Brin, the search firm’s foun
"Google is not a conventional company. We do not intend to become one," wrote Larry Page and Sergey Brin, the search firm’s foun
admin
2014-01-09
15
问题
"Google is not a conventional company. We do not intend to become one," wrote Larry Page and Sergey Brin, the search firm’s founders, in a letter to investors ahead of its stock market flotation in 2004. Since then, Google has burnished its reputation as one of the quirkiest companies on the planet. This year alone it has raised eyebrows by taking a stake in a wind-energy project off the east coast of America and by testing self-driving cars, which have already covered over 140,000 miles (225,000km) on the country’s roads.
Google has been able to afford such flights of fancy thanks to its amazingly successful online-search business. This has produced handsome returns for the firm’s investors, who have seen the company transform itself in the space of a mere 12 years from a tiny start-up into a behemoth with a $180 billion market capitalization that sprawls across a vast headquarters in Silicon Valley known as the Googolplex. Google also stretches across the web like a giant spider, with a leg in everything from online search and e-mail to social networking and web-based software applications, or apps.
Much of its growth has been organic, but Google has also splashed out on some sizeable acquisitions. In 2006 it paid $1. 7 billion for You Tube, a website that lets people post videos of their children, kittens and Lady Gaga impersonations. The following year it snapped up Double-Click, an online-advertising network, for $ 3. 1 billion. More deals are likely. Google is bidding for Group on, a trendy e-commerce business, using some of the $ 33 billion sitting in its coffers.
All this has turned Google into a force to be reckoned with. But now the champion of the unorthodox is faced with two conventional business challenges. The first involves placating regulators, who fret that it may be abusing its considerable power. On November 30th the European Union announced a formal investigation into claims that Google has been manipulating search results to give an unfair advantage to its own services—a charge the firm vigorously denies. In America, Google faces a similar investigation in Texas and is also battling with a bunch of online-travel companies who have been lobbying the government to veto its recent purchase of ITA Software, a company that provides data about flights.
The other challenge facing Google is how to find new sources of growth. In spite of all the experiments it has launched, the firm is still heavily dependent on search related advertising. Last year this accounted for almost all of its $ 24 billion of revenue and $ 6. 5 billion of profit. Acquisitions such as You Tube have deepened rather than reduced the firm’s dependence on advertising. Steve Ballmer, the boss of Google’s arch-rival Microsoft, has derided the search company for being "a one trick pony".
Ironically, investors’ biggest worry is that Google will end up like Microsoft, which has failed to find big new sources of revenue and profit to replace those from its two ageing ponies, the Windows operating system and the Office suite of business software. That explains why Google’s share price has stagnated. "The market seems to believe this could be like Microsoft version two," says Mark Mahoney, an analyst at Citigroup. News of the formal EU antitrust enquiry will no doubt invite further comparisons with Mr. Ballmer’s firm, which fought a long and bruising battle with European regulators.
Is such a comparison fair? Those who think it is point to several changes that could damage Google. The first is the rise of new ways in which people can find information online. They include social networks such as Facebook, which saw traffic to its site in America surpass that to Google’s sites earlier this year, and apps offered by Apple and other firms that help people find information without using a web browser.
Google did all the following EXCEPT
选项
A、acquiring different companies.
B、developing software applications.
C、actively probing into new industries.
D、setting foot in various Internet areas.
答案
C
解析
细节题。第二段末和第三段介绍了Google公司是如何快速发展的,无论是拓展经营渠道,还是兼并其他公司,都是在互联网领域进行的,没有涉及其他行业,[C]不符合文意,故为答案。第四段首句指出“Much of its growth has been organic,but Google has also splashed out on sonle sizeable acquisitions.”,之后具体介绍了兼并YouTube,DoubleClick的例子,[A]符合文意;第二段末句指出“Google also stretches across the web like a giant spider,with a leg in everything from online search and e-mail to social networking and web-based software applications,or apps.”,[D]是对该句的总结,而[B]则是其中提到的部分内容。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2vZO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Forthefirsttimeindecades,researchersarereportingasignificantdropworldwideinthenumberofwomendyingeachyearfro
Monolingualism,thatis,theabilitytouseonlyonelanguage,issuchawidelyacceptednorminsomanypartsoftheworldtha
Ofthefollowingsoundcombinations,only______ispermissibleaccordingtothesequentialrulesinEnglish.
BritainisseparatedfromtherestofEuropebytheEnglishChannelinthe______andtheNorthSeaintheeast.
Besideskeepingreadersbeinformedofthelatestnews,today’snewspaperseducateandinfluencereadersaboutpoliticsandothe
WithinEUprimaryeducation,aclearmajorityofpupilschoosetostudyEnglishlikeaforeignlanguage.Indeed,learningEnglis
WithinEUprimaryeducation,aclearmajorityofpupilschoosetostudyEnglishlikeaforeignlanguage.Indeed,learningEnglis
Fordays,Beijinghasbeentrappedunderablanketofyellow-browndustthattheU.S.Embassyairmonitorclassifies,initsho
WestminsterPalaceistheseatof______.
CommercialVicesThecommercialvicesaregambling,prostitution,anddrugs.Theappealsofthecommercialvicesaresostron
随机试题
一般来说,一条支撑线或压力线对当前走势影响的重要性在于()。Ⅰ.股价在这区域停留的时间长短Ⅱ.股价在这区域中伴随的成交量大小Ⅲ.这个区域产生的时间与当前的时间间距Ⅳ.股价在这区域前伴随的成交量
患者,李某,中年女性。近年来触及大腿根部可见一肿块,无红肿热痛等不适症状,睡觉时该肿块能消失;因怀疑肿瘤,遂去医院就诊。手术时应如何修补薄弱环节,下列哪项方法最有助于治疗
龈上洁治术正确的操作应是
A.桃红四物汤B.补阳还五汤C.大黄牡丹汤合红藤煎剂D.藿香正气散合红藤煎剂E.薏苡附子败酱散合参附汤
可降低苯妥英钠代谢,使苯妥英钠血浆浓度增高的是
患者,男,60岁。行肺段切除术后2小时,病人自觉胸闷,呼吸急促,测血压、脉搏均正常,见水封瓶内有少量淡红色液体,水封瓶长玻璃管内的水柱不波动。考虑为
用于防止采暖管道介质倒流的阀门是( )。
下列属于屋面分部工程子分部的有()。
A、Nobodywaskilled,fourinjuredB、Twowerekilled,fiveinjuredC、Twowerekilled,seveninjuredD、Nobodywaskilled,sevenin
Forthesakeoftheireconomicsuccess,yourchildrenwillhavetofacelessstabilityintheirjobs.
最新回复
(
0
)