首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
What new research reveals about the adolescent brain. We ’re learning that the teen years are a period of crucial brain developm
What new research reveals about the adolescent brain. We ’re learning that the teen years are a period of crucial brain developm
admin
2018-03-27
74
问题
What new research reveals about the adolescent brain. We ’re learning that the teen years are a period of crucial brain development subject to a host of environmental and genetic factors. This emerging research shed light on a discovery that our brains are not finished maturing by adolescence, brains are only about 80 percent of the way to maturity, it takes until the mid-20s, and possibly later, for a brain to become fully developed.
An excess of gray matter (the stuff that does the processing) at the beginning of adolescence makes us particularly brilliant at learning, but also particularly sensitive to the influences of our environment. Our brains’ processing centers haven’t been fully linked yet, particularly the parts responsible for helping to check our impulses and considering the long-term repercussions of our actions.
It’ s partially because of this developmental timeline that a teen can be so quick to think a harsh remark, or a biting insult, and so uninhibited in firing it off at the nearest unfortunate target. Instead, the full developed brain regions of an adult might stop himself from saying something cruel.
In a paper published last year, Dr. Jay Giedd, wrote that, gray-matter (the stuff that does the processing) volume peaks around or just before the beginning of puberty, and then continuously declines. In contrast, white matter (the stuff that helps connect areas of the brain) increases right up to, and beyond, the end of puberty.
These adolescent brain developments don’t happen to all parts of the brain at the same time. "The order in which this maturation of connection goes, is from the back of the brain to the front of the brain," says Jensen. And one of the last parts to mature is the frontal lobe, a large area responsible for moderating reward, planning, impulsiveness, attention, acceptable social behavior, and other roles that are known as executive functions. Unfortunately, it’ s just these sorts of behaviors that teenage brains are not fully endowed to deal with—and the consequences are potentially fatal when it comes to high-risk behavior like drinking and driving.
This blast of teen-brain change is compounded by profound social and psychological shifts. Of particular importance is that adolescence is the time when we develop stronger social connections with our peers. Healthy social relationships have a positive effect on how an adolescent navigates through a tumultuous period of life. But at the same time, this reliance on friends makes young people susceptible to the influence of peer pressure, even when it is indirect.
Teenagers are more likely to______.
选项
A、hurt the people closest to them
B、keep themselves from saying something cruel
C、be indifferent to their environment
D、bewilder their parents
答案
A
解析
根据题干关键词定位到文章第二、三段。文章第三段指出a teen can be so quick to think a harsh remark,or a biting insult,and so uninhibited in firing it off at the nearest unfortunate target,即“青少年容易向最亲近的人发火,不能像成年人那样控制自己的情绪”,故A项“伤害最亲近的人”正确。B项“避免说一些残忍的话”与原文意思相反。C项“对他们的环境漠不关心”和D项“迷惑他们的父母”在原文中并未提及,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2wBZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
America’seconomyiscertainlyinatenderstate.Butthepessimismofthepresidentialslanging-matchmissessomethingvital.L
America’seconomyiscertainlyinatenderstate.Butthepessimismofthepresidentialslanging-matchmissessomethingvital.L
OneoftheinterestingthingsresearchersattheUCLAMedicalCenterhavediscoveredisthattheenvironmentofmedicaltreatmen
Theinitialfundofgeneralscientificknowledgeisaninvaluableasset,buttheyoungresearchworkershouldhavenoillusiona
"Itcouldhavebeenworse"wasthecommonrefrainasAmericanbanksbeganreportingtheirsecond-quarterearnings.Indeed,thes
"Itcouldhavebeenworse"wasthecommonrefrainasAmericanbanksbeganreportingtheirsecond-quarterearnings.Indeed,thes
WhenGeorgeBushleftthepresidencyonJanuary20th,manyAmericanswerekeentoturnthepage.Theyhavewarmlywelcomedanew
Forthepastfiveyears,Dr.StephenPosthasbeenfundingresearchprojectsthattesthowaltruism(selflessness),compassion,a
InGeorgeOrwell’sAnimalFarmthemightycart-horse,Boxer,inspirestheotheranimalswithhisheroiccryof"Iwillworkhard
WritealettertoyourfriendJimmytoadvisehimnottooverstudyhimself.Yourshouldincludethedetailsyouthinknecessary.
随机试题
国有经济在国民经济中的主导作用主要表现在()
慢性肝淤血时肝脏可发生下列哪些病理改变
某女,71岁。无明显诱因突然昏仆,不省人事,半身不遂,目合口张,鼻鼾息微,遗尿,汗出,四肢厥冷,脉细弱。治疗应首选
为清除肠内毒物,最好在中毒后几小时进行洗胃
甲房地产开发公司(以下简称甲公司)将某市在建工程项目整体转让给乙房地产开发公司(以下简称乙公司)。乙公司利用在建工程(价值约为3000万元)作抵押,从B银行获得了一部分资金,在取得商品房预售许可证后,仅委托丙房地产经纪公司(以下简称丙公司)代理预(销)售
关于资产管理的特征,以下表述正确的是()。
因国有股行政划转或者变更、在同一实际控制人控制的不同主体之间转让股份、继承取得上市公司股份超过( )的,收购人可免于聘请财务顾问。
以下属于补偿性支出的有()。
二维码目前广泛应用于网络浏览、下载、在线视频、网上购物和支付等场景。下列关于二维码的说法,正确的是()。
下面不属于软件需求分析阶段工作的是
最新回复
(
0
)