首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It has been 50 years since the Trieste submersible made the only descent of humans into the deepest place in the ocean, the Mari
It has been 50 years since the Trieste submersible made the only descent of humans into the deepest place in the ocean, the Mari
admin
2014-04-20
64
问题
It has been 50 years since the Trieste submersible made the only descent of humans into the deepest place in the ocean, the Mariana Trench. In the coming decades, we need to look again into the depths of our own piece of the solar system. We’ve explored only about 5 percent of the ocean. It’s maddening that we know so little about what the seafloor looked like at the site of the Deepwater Horizon spill before the oil began to leak. It’s only a mile underwater! For us to have better maps of the moon, Mars, and Jupiter than our own ocean floor is baffling.
The natural world, especially the ocean, keeps us alive. More than half of all of the oxygen in our atmosphere is generated by organisms in the sea. We need to understand the systems that sustain us. Underwater monitoring and remote-operated vehicles such as the Nereus are improving, but those alone are not enough. The human brain and senses, the ability to wonder and to confront the unexpected—you can’t get that out of a machine.
Japan, Russia, and France(but not the United States)have deep-diving submersibles that can carry humans down to 5,000 meters and beyond. There is currently no manned sub with the capacity to go to full ocean depth, 11,000 meters. The technology already exists; We could build a pair of three-person deep-diving subs for less than $ 50 million. James Cameron is well on the way to having a one-person sub for that depth.
Therefore, we need to pull up our socks and realize that we still have a chance to prevent the loss of all sharks, coral reefs, and rain forests and to stabilize our atmosphere and the acidification of our oceans. Living in undersea laboratories nine times, I’ve had the opportunity to get to know individual fish and their quirky habits. I’ve met humpback whales, sea turtles, giant groupers, and an egg-bearing octopus I encountered in a one-person sub—creatures who had never seen a human before.
Many animals are struggling through this time of perilous change. But we alone can understand what is happening and what to do about it. Seeing the sharp declines in parts of the ocean I have come to know and love reminds me that as we look into new ways to protect our planet from climate change, we need to look again at the natural machinery that already works, that developed over four and a half billion years, and do everything we can to restore its functions. It is the engine that will power us to the future.
Which of the following best summarizes the main idea of the text?
选项
A、More financial support is a key to new technology.
B、Greater focus is required for ocean exploration.
C、Oil production has done great damage to the sea.
D、The United States can benefit more from deep-diving.
答案
B
解析
主旨题。纵观全篇,作者从新近发生的事件,从技术、资金的角度分析,提出进一步进行海洋探索的可能性和必要性,并通过自己的亲身经历,呼吁人们尊重自然,加强对海洋的关注。故[B]表述可概括全文大意,为正确答案。[A]提到的资金支持仅在第三段进行了论述,故[A]不能概括全文主旨。[C]曲解了原文语义,作者只是认为应该在充分了解海洋情况的基础上开发资源,并不是说石油生产会危害海洋。而[D]也属以偏概全,作者虽然提到美国没有充分发挥深潜技术,似有敦促之意,但这并不是全文的核心。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2xO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AccordingtocomScore,Facebookistheleadingsocialnetworkingsitebasedonmonthlyuniquevisitors,havingovertakenmainco
Theenergycontainedinrockwithintheearth’scrustrepresentsanearlyunlimitedenergysource,butuntilrecentlycommercial
Tounderstandhowastrologyworks,weshouldfirsttakeaquicklookatthesky.Althoughthestarsareatenormousdistances,t
Mostworthwhilecareersrequiresomekindofspecializedtraining.Ideally,therefore,thechoiceofan【1】shouldbemadeevenb
Inrecentyearsanewfarmingrevolutionhasbegun,onethatinvolvesthe【1】oflifeatafundamentallevel-thegene.Thestudyo
Inrecentyearsanewfarmingrevolutionhasbegun,onethatinvolvesthe【1】oflifeatafundamentallevel-thegene.Thestudyo
Theeffectofthebabyboomontheschoolshelpedtomakepossibleashiftinthinkingabouttheroleofpubliceducationinthe
Hippiesweremembersofayouthmovementofthe1960’sand1970’sthatstartedintheUnitedStatesandspreadtoCanada,Great
It’snotonlyhumansthatflourishinlargesettlements.Someantsfindurbanlifesoaccommodatingthattheirpopulationsexplo
MenorcaorMajorca?Itisthattimeoftheyearagain.Thebrochuresarepilingupintravelagentswhilenewspapersandmagazin
随机试题
长期从事重金属作业的人应多吃()。
三个R=10Ω的电阻作三角形连接,已知线电流I1=22A,则该三相负载的有功功率P=()。
下列不属于对患有职业病的员工的处理方法的是( )。
方针目标的动态管理最重要的环节是_________。
EDI是通过电子方式,采用(),利用计算机网络进行结构化数据的传输和交换。
“以意逆志”“知人论世”的命题由()最先提出。
某数据库表中有一个地址字段,查找字段最后3个字为“9信箱”的记录,准则是()。
Fromthepassagewelearnthatmandiesinseadisastersmainlybecause______.Wecaninferfromthepassagethat______.
说明:请按照下面的中文提示,以中国学生王小明(男)的身份填写下列×××大学入学申请表格。具体信息如下:出生日期:1975年8月20日联系地址:广州市中山路710号联系电话:020-61006571个人情况说明:本人毕业院校和
Allthewisdomoftheages,allthestoriesthathavedelightedmankindforcenturies,areeasilyandcheaply【C1】______toallof
最新回复
(
0
)