首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Mind-controlled Cars A)A car in Germany can be steered with thought alone. Rose Eveleth asks its driver and his team about the v
Mind-controlled Cars A)A car in Germany can be steered with thought alone. Rose Eveleth asks its driver and his team about the v
admin
2014-12-26
50
问题
Mind-controlled Cars
A)A car in Germany can be steered with thought alone. Rose Eveleth asks its driver and his team about the very difficult skills required to steer mind-controlled vehicles. Henrik Matzke is in the driving seat of a car, poised to make a very unusual move. The car pulls up to a junction. He concentrates for a moment, willing the car to turn. The steering wheel spins, and the car veers to the right, accelerating away. With his hands on his lap, Matzke is driving the car with thought alone, often at speeds up to 50km/h(31mph).
B)He’ s part of a team at the Free University of Berlin working on what they call the Brain Driver—a project that’ s hoping to bring research into reading and interpreting brain signals into people’s cars and homes. What is it like to control a one-and-a-half-tonne vehicle with your mind?
C)The original premise behind Brain Driver was to build a system mat someone with a physical disability can use to move through the world—as well as cars, the team has developed the technology for wheelchairs too. Brain Driver would, in theory, allow them to drive by simply thinking "right" and "left" and "forward".
D)But turning that dream into a reality is as hard as it sounds. Adalberto Llarena, a roboticist with the Brain Driver project, says the team has faced two main challenges: the hardware and the humans. On the hardware side, they’re trying to design a commercially practicable piece of equipment that can listen in on the brain’ s whispers and turn them into meaningful signals that power a machine. On the human side, they’ve got to develop something that real people can actually learn to use.
E)The Brain Driver consists of a headset with 16 sensors that monitor electrical signals from the brain. Clinical devices usually use 32 sensors, but Llarena and his team are trying to build something that’s as small, cheap as possible. "We think that 16 are probably too many," he says. "We’re trying to figure out if we can take half of them out." They’re already working with tiny, micro-volt signals from inside the brain and trying to read and interpret them.
F)After reading these signals through the skull, the system has to turn them into instructions for the wheelchair or car. The idea is that the driver thinks one distinct thought to turn right, and another left, while the electrodes pick up the associated activity.
G)But those thoughts won’t necessarily be as simple as the words "left" and "right"; it could be something more abstract, like a certain place or a shape. "It was a long process because I didn’t know what to do at all. I was thinking of everything, the beach, red cubes, red circles." Eventually he figured out that if he pictured a red cube in his mind, and then imagined that cube moving forward in his skull he could make the machine move forward. If he thought about that cube moving left, he could go left.
H)"In my case it was quite easy," says Matzke, which prompts the rest of the team to laugh. "The other guys are laughing because it’ s not working for them," he explains. And that’s the human challenge in making something like this work—training your brain to produce signals that the machine can interpret is really hard. Even Matzke, who was the natural in the group, said it took months to get confident enough to actually use a car or wheelchair. "I got confident to about 70%," he says "but you can’t get into a car and say, ’I’m 70% confident’." After months of training, he was able to control a car through a course on a former airport—where there would be no risk of collision should a stray thought pop into his head(the car is not approved for public roads when under mind-control).
I)He’s not worried about the experience. "It’s not so weird," he says, "because we’ ve already developed self-driving cars. If you’ re sitting in a car that’ s already driving itself, it’ s not that weird to drive it with your brain," he says.
J)But there are limitations. Right now, the instructions are binary—there’ s no way to make a slight left, or a slight right. Nor is there a way to control the speed moving forward. You also need to maintain total focus and relaxation while driving.
K)Such difficulties have already frustrated owners of thought-controlled prosthetic arms(假肢). Training to use these requires months of work—a process many patients find tiresome. Some patients abandon the arm, saying it’ s just too hard to use.
L)Llarena wants to avoid the same thing happening with brain driving, so they’re working on simplifying the system. It’ll rely less on turn-by-turn instructions from the brain, and more on allowing the brain to select locations and letting the chair or car do the rest. So, rather than steering the wheelchair around each individual turn, the user could simply think the signal for "kitchen" and the chair would take them there.
M)In the future, implanting electrodes in the brain could allow much finer control, says Omar Mendoza, an expert in brain signal processing who works with Llarena. "You can get really good results in those cases," he says—although even severely disabled people might be reluctant to have brain surgery to restore their mobility.
N)Llarena and his team aren’ t the only ones trying to develop cars and wheelchairs for people who can’t physically power them. A few years ago, Toyota worked on a brain-controlled wheelchair that users could start, stop and turn with their minds. And one team recently got a race car driver behind the wheel again. Rather than using brain signals, he controlled the car by tilting his head and gnashing his teeth.
O)So far, nobody is ready to release brain-powered cars onto the roads or wheelchairs into the home. Before that can happen, they need an easier system to use and more robust methods that can jump in when a driver gets distracted or confused. "On one side we have the programs, and on the other side we have the people who need to use these tools," Llarena say. "But in the middle we have the problem." That is the gap that future designs will need to bridge, certainly before you see a thought-controlled car overtaking you on the road. For now Matzke is one of the few people in the world who has hit the road with his mind alone.
Llarena and his team are facing two big difficulties which include the hardware and the humans.
选项
答案
D
解析
此句意为:拉雷纳和他的小组面临着两大难题,这包括硬件和人两方面。根据题干中的the hardware and the humans可以定位到D段中的Adalberto Llarena,a roboticist with the Brain Driver project,says the team has faced two main challenges:the hardware and the humans.题干中的two big difficulties是文中two main challenges的同义转述。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/39h7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Togosightseeing.B、Tohavemeetings.C、Topromoteanewchampagne.D、Tojoininatrainingprogram.B细节题。女士说她在美国hadalotof
AteamofGermanscientistshastakenpicturesofanancientfishthatwasthoughttohavediedoutlongago.Thepicturesmayp
AteamofGermanscientistshastakenpicturesofanancientfishthatwasthoughttohavediedoutlongago.Thepicturesmayp
A、WearaT-shirtfortwodays.B、Takeactivitiestosweat.C、Producestrongsmells.D、Stoptakinganyactivities.A细节题。文中明确提到,科学
A、Whatisso-calledThanksgivingDay.B、HowtocelebrateThanksgivingDay.C、TheexacttimeofThanksgivingDay.D、Thehistoryo
Economicsandweatherhavealotincommon.Knowingwhatconditionswillbelikeinthefutureweeksormonthsisnoteasy.One
A、Mainlybecauseshefeltnervousonthestage.B、Mainlybecauseshelostherinterestinthatrole.C、Mainlybecausesheprefer
A、Givingnecessitytothehomelesswithfriends.B、Helpingdeliveringpackagesinthepostoffice.C、Takinggoodstothelocaln
Don’tWasteOurOceans[A]Fortoolong,marinelifehasbeenlargelyopenforthetakingbyanyonepossessingthemeanstoexplo
随机试题
空气的动力黏性系数随温度的升高()。
(2008年)图5—5所示拉杆承受轴向拉力P的作用,设斜截面m-m的面积为A,则σ=P/A为()。
《建没工程施工合同(示范文本)》中规定的固定价格合同( )。
某承包商在基础施工时由于实际地质情况与原招标时地勘资料不符,遇到了流沙,致使工期拖延了一个月,后又因合同中的疏漏,按工程师的解释导致成本增加1万元,则对该分项工程正确的处理是()。
关于孳息,下列说法不正确的是()。
根据以下资料回答86-90题。根据全国第二次农业普查资料,2006年末,浙江实有耕地面积为1594.43千公顷,分别比1980年、1985年、1990年、1996年、2000年减少12.5%、10.3%、7.5%、1.2%和0.8%,其中水田面积
全球首颗()是以我国古代科学家墨子的名字命名的。
从不同角度记忆可分为哪几类?
辩论吸烟问题时,正方认为:吸烟有利于减肥,因为吸烟后的人们往往比戒烟前体重有所下降。反方驳斥道:吸烟不能减肥,因为吸烟的人常常在情况紧张时试图通过吸烟缓解,但不可能从根本上解除紧张情绪,而紧张情绪导致身体消瘦。戒烟后人们可以通过其他更有效的方法消除紧张的情
(2001年)已知fn(x)满足fn’(x)=fn(x)+xn-1ex(n为正整数),且求函数项级数之和.
最新回复
(
0
)