首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In Britain one third of all marriages end in divorce and one in four families with children is headed by a lone parent. A recent
In Britain one third of all marriages end in divorce and one in four families with children is headed by a lone parent. A recent
admin
2015-04-10
72
问题
In Britain one third of all marriages end in divorce and one in four families with children is headed by a lone parent. A recent study by the Organization for Economic Cooperation and Development found such children are 40% more likely to be poor academic performers. Another report—Divorce and Separation : the Outcomes for Children—surveys 200 research studies. The authors Bryan Rogers and Jan Pryor draw the bleak conclusion that children of separated families tend to gain fewer academic qualifications as well as being more likely to leave school and home early. They are also at a much higher risk of behaving antisocially or criminally and are more likely to
resort to
smoking, drinking and illegal drug use.
So, given these gloomy facts, is there anything that schools can do? Tiverton high school in Devon thinks there is. Now Tiverton has won a 20,000 Barclays New Futures Challenge Award to finance a project called Changing Families. The aim is to help the children within the school, and then to move the work out into the community and primary schools. Nina Wroe, a former deputy head teacher in Exeter, is the school’s community partner. She worked with a group of 12- and 13-year-olds. They are telling and developing a story over several weeks and they plan to take it out to primary schools as a piece of drama. Some students are committed and keen. Others are very fidgety and clearly disturbed.
"Mark and Sarah don’t want to do things together any more. They argue. And he’s spending too much time with his secretary," one of the girls helpfully recalls. Gradually the others flesh out the complete picture. Then they role-play the fictitious children’s sad return to Mum after a weekend with Dad. But the fiction is just a means of facing the issues. Unobtrusively the Tiverton children slip into their own real-life anecdotes. "They might think they can live together but I bet they can’t," says one 12-year-old boy with the studied wisdom of a 50-year-old. "My parents have tried it three times. They’re together again now but I wouldn’t give it long. "
However the research on this issue is routinely ignored that the trouble seems to be to persuade parents, teachers, ministers, the media and the public that divorce and its results do affect children’s welfare and education. People weighed down with the guilt of divorce "baggage", are unlikely to be able to face the truth even when it’s staring them in the face.
In the eyes of the 12-year-old boy, his parents’ marriage
选项
A、is full of romance.
B、cannot last long.
C、still can be saved.
D、is doomed to failure.
答案
B
解析
在这个12岁男孩眼中,他父母的婚姻[A]充满了浪漫。[B]不能持久。[C]还可以拯救。[D]注定要失败。根据题干中的关键词the 12一yearold boy,可以在第三段结尾处找到解答本题的信息。原文的意思是:这个像50岁的人那样老成的12岁男孩认为,尽管他的父母还生活在一起,而且已经试过三次了,他还是觉得他们的婚姻不能维持多久。这正是[B]的内容。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3J74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Themaindifferencebetweenthemodemsuperfarmanddiversifiedfarmsis______Itcanbeseenfromthepassagethattheproblem
Oneofyourfriendswantstoapplyforajobinvolvingworkingwithforeignteenagers.Writealetter:1)Recommendhim/her,and
ImagineaBriton’snewyearresolutions:hevowstostopsmoking20cigarettesaday,andabandonhisdailybottleofclaretand
YoungmumsshoppingintheCopleyMallindowntownBostonlastmonthfoundthemselvesbeingquestionedabouttheiruseofsoapb
Marriage,anditsmanyupsanddowns,stilloften【C1】______theheadlinesonnewspapers,magazinesandtheairwaves.Nearly23mA
TheCollisionBetweenNetworkGenerationMeetTraditionalManagementTheirdefenderssaytheyaremotivated,versatileworke
TheCollisionBetweenNetworkGenerationMeetTraditionalManagementTheirdefenderssaytheyaremotivated,versatileworke
DepressionAstudyledbyresearchersattheUniversityofPennsylvaniaindicatesthattheantidepressantsworknobetterth
Largelectureclassesarefrequentlyregardedasanecessaryevil.Suchclasses【C1】______beofferedinmanycollegesandunivers
Largelectureclassesarefrequentlyregardedasanecessaryevil.Suchclasses【C1】______beofferedinmanycollegesandunivers
随机试题
半圆板的半径为r,重为W,如图所示,已知板的重心C和圆形的距离为,在A、B、D三点用三根铅垂绳悬挂于天花板上,使板处于水平位置,则三根绳子的拉力为()。
下列可以增加房地产的需求量的方法是()。
会计账簿是指由一定格式的账页组成的,以()为依据,全面、系统、连续地记录各项经济业务的簿籍。
AB两宗房地产,A房收益年限为50年,单价为2000元/平方米,B房地产收益年限为30年,单价为1800元/平方米,报酬率均为6%。A房无限年价格为()元/平方米。
下列关于统计的基本概念,正确的是()。
我们是否想过,当看到一个非常精彩的东西时,你就匆匆忙忙把它拍下来,发出去,然后被转发,但是在这个过程中,其实你并没有看清楚它,更没有看清楚它与我们之间的关系。如何能够实现精神上的真正交流,这才是我们应该追问的。这段文字要表达的主要意思是(
信件:E-mail
在一棵二叉树上,第5层的结点数最多是()。
Lightningcausesmorefiredamageofforestsandpropertythananythingelse.Moreimportantly,itkillsmorepeoplethananyot
GermanChancellor(首相)OttoVonBismarckmaybemostfamousforhismilitaryanddiplomatictalent,buthislegacy(遗产)includesman
最新回复
(
0
)