首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Every day, employees make decisions about whether to act like givers or like takers. When they act like givers, they contribute
Every day, employees make decisions about whether to act like givers or like takers. When they act like givers, they contribute
admin
2022-07-26
38
问题
Every day, employees make decisions about whether to act like givers or like takers. When they act like givers, they contribute to others without seeking anything in return. They might offer assistance, share knowledge, or make valuable introductions. When they act like takers, they try to get other people to serve their ends while carefully guarding their own expertise and time.
Organizations have a strong interest in fostering giving behavior. A willingness to help others achieve their goals lies at the heart of effective collaboration, innovation, quality improvement, and service excellence. In workplaces where such behavior becomes the norm, the benefits multiply quickly.
But even as leaders recognize the importance of generous behavior and call for more of it, workers receive mixed messages about the advisability of acting in the interests of others. As a matter of fact, various situations put employees against one another, encouraging them to undercut rather than support their colleagues’ efforts. Even without a dog-eat-dog scoring system, strict delineation of responsibilities and a focus on individual performance metrics can cause a "not my job" mentality to take hold.
As employees look around their organizations for models of success, they encounter further reasons to be wary of generosity. A study by the Stanford professor Frank Flynn highlighted this problem. When he examined patterns of favor exchange among the engineers in one company, he found that the least-productive engineers were givers—workers who had done many more favors for others than they’d received. I made a similar discovery in a study of salespeople: The ones who generated the least revenue reported a particularly strong concern for helping others.
This creates a challenge for managers. Can they promote generosity without cutting into productivity and undermining fairness? How can they avoid creating situations where already-generous people give away too much of their attention while selfish coworkers feel they have even more license to take? How, in short, can they protect good people from
being treated like doormats
?
Part of the solution must involve targeting the takers in the organization—providing incentives for them to collaborate and establishing repercussions for refusing reasonable requests. But even more important, my research suggests, is helping the givers act on their generous impulses more productively. The key is for employees to gain a more subtle understanding of what generosity is and is not. Givers are better positioned to succeed when they distinguish generosity from three other attributes—timidity, availability, and empathy—that tend to travel with it.
We know from Paragraph 3 that
选项
A、leaders fail to appreciate the value of giving behavior.
B、workers are encouraged to provide mutual support.
C、many working environment discourages generosity.
D、employees are told to mind their own businesses only.
答案
C
解析
首先要关注第三段开头的转折词But,说明接下来的内容与第二段意思相反或相对。该段第二句以As a matter of fact(事实上)引出解答该题的关键句。various situations公司的各种情况,即工作环境影响员工为他人付出的积极性,故答案为C项。从第三段首句可知公司领导者意识到了付出行为的重要性,甚至还号召大家为他人付出更多。所以A项错误。从第二句encouraging them to undercut rather than support...可知员工实际上没有被鼓励相互扶持,而是被迫相互倾轧,故B项也不对。从本段最后一句可知not my job是可能会导致的一种心态,而非公司本意,D项are told错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3LmZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
______isgenerallyaccepted,economicalgrowthisdeterminedbythesmoothdevelopmentofproduction.
Whetherwewantitornotweareallgreedybynature.Fromthemomentweare【C1】______andtothelastdayofourlifewe【C2】___
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
Lawyersarelessthan1%ofAmericanadults,【C1】______theyarewell-representedingovernment.Boththepresidentandthevice-p
SowhyisGooglesuddenlysointerestedinrobots?That’sthequestioneveryone’saskingafteritemergedthismonththatthein
Thedifferencebetween"writer"and"reporter"or"journalist"isn’tthatthejournalistreports—she【C1】______sources,callspeo
InalabinOxfordUniversity’sexperimentalpsychologydepartment,researcherRoiCohenKa-doshistestingarelativelynewbra
InalabinOxfordUniversity’sexperimentalpsychologydepartment,researcherRoiCohenKa-doshistestingarelativelynewbra
随机试题
Thereare______functionalwordsinthefollowingsentence:Itisfuntoplaywithchildren.()
行政管理运用法律方法,实质上是()
中国特色社会主义共同理想与共产主义远大理想有着内在的联系。它们是
首次通过法显像,右心房显影后,左心房和左心室立即显影是由于存在
下列细胞一定表达HLA-Ⅱ类抗原的是
某民爆企业发生乳化炸药爆炸事故,造成厂房倒塌,设备损毁,多人伤亡。在对该起事故进行调查处理过程中,下列收集现场有关物证的做法中,正确的有()。
创立大会一般由()组成。
下列关于“十二五”时期我国经济社会发展的国内外环境的表述,不正确的是()。
Parentsandstudentsarenowrelyinglessontakingoutloansandmoreongrants,scholarshipsandtheirownincomeandsavings,
F此处需填入动词原形,且能与介词to搭配。conform“遵守,顺从”符合要求。conformtowhatthecrowdwasdoing可以理解为“顺从大众的行为”,句意为:他们所感受到的压力到了哪种程度会使他们产生从众行为。
最新回复
(
0
)